Nr.3629, Miercuri, 24 Ianuarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Uniți în Flori de RomânIE

      De Ziua Micii Uniri, pe 24 ianuarie, Galațiul se unește în Flori de ie. O sută de fete din România și Moldova vor defila, costumate în ii, în holul Universității Dunărea de Jos.

     

      În anul centenarului Marii Uniri de la 1918 Moldova și Țara Românescă se unesc la Galați pentru a celebra frumusețea și importanța portului popular românesc. Prezentarea va conține 100 de costume populare autentice cu vechime cuprinsă între 70 și 140 de ani din colecția etnografică Flori de ie, din toate zonele geografice ale României. ”O sută de fete măiastre din România și Moldova vor defila pe ritmuri de odinioară, vor readuce la viață și vor imortaliza clipa prin poveștile noastre legendare. Toate aceste mărturii le vom scrie cu dragoste și cu entuziasm și le vom așeza în biografia acestui proiect minunat: ,,Flori de ie". În prezent, Flori de ie este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri românești, ce promovează cu dor și drag tradiția, arta și valorile românești peste tot în lume. Colecția Flori de ie cuprinde peste 150 de costume tradiționale românești, unice, modele unicate, cu broderii deosebite, din fir de mătase, bumbac său metalic. Piesele provin din toate colțurile țării și fiecare vine alături de propria-i poveste.

      Autenticitatea, atenția pentru detalii, pasiunea pentru handmade dar și cromatica deosebită au adus aprecieri generoase, astfel încât, produsele Flori de ie se reliefează distinctiv într-o manieră modernă”, se spune în comunicatul Asociației Iubesc Galațiul.

      Evenimentul va fi marcat printr-o prezentare de excepție, o paradă deosebită, aflată la a doua ediție, prima ediție având loc anul trecut, la Iași, în cadrul Palatului Culturii din Iași.

      Evenimentul va fi găzduit de holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și va începe la ora 19.00. Intrarea este liberă.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Restricții de trafic pe 24 ianuarie în municipiul Galați pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor
Traficul rutier va fi închis temporar miercuri, 24 ianuarie, în municipiul Galați, pe străzile Logofăt Tăutu și Domnească pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, circulația ...(continuare)
Eveniment - Trenul Unirii ajunge și la Tecuci
Trenul Unirii, care va face legătura între București și Iași în 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, va ajunge și la Tecuci. Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității ...(continuare)
Eveniment - Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de tren în halta din localitatea Piscu
Un bărbat, de 59 de ani, din localitatea gălățeană Piscu, a murit, marți seara, după ce a coborât de pe peron pe linia ferată și a fost lovit de un tren, polițiștii deschizând în acest caz un dosar penal pentru ucidere di ...(continuare)
Eveniment - Programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor de la 24 ianuarie 1859
O serie de manifestări, dedicate Zilei Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, vor avea loc miercuri, în municipiul Galați, la statuia domnitorului Al. I. Cuza, unde se vor depune buchete de flori, se va evoca însemnătatea acestei zil ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact