Nr.3585, Vineri, 17 Noiembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Planul de management al directorului Teatrului Muzical conține pasaje întregi similare sau aproape identice cu cele directorilor altor instituții de cultură din țară

     

      Planul de management pentru următorii patru ani al directorului Teatrului Muzical din Galați, Teodor Niță, conține pasaje întregi care seamănă foarte bine sau sunt identice cu cele din lucrările directorilor altor instituții de cultură din țară, în proiectul său Niță vorbind despre o "consultare cu directorii și cu profesorii de muzică din liceele și școlile craiovene" sau despre "domeniul cultural-artistic al județului Hunedoara".

     

      Noul plan de management al directorului Teatrului Muzical din Galați pentru următorii patru ani conține o serie de pasaje similare sau aproape identice cu cele din lucrările aparținând unor directori de instituții de cultură din țară. Spre exemplu, în lucrarea sa, Teodor Niță menționează o "consultare cu directorii și cu profesorii de muzică din liceele și școlile craiovene". "În ceea ce privește repertoriul curent, strategia instituției noastre a fost aceea de a prezenta publicului spectacole de operă șioperetă existente în repertoriul actual, raportându-ne STRICT la solicitarea publicului rezultată din evidențele vânzărilor de bilete. Un caz special l-a constituit prezentarea spectacolelor pentru copii, după o atentă consultare cu directorii și cu profesorii de muzică din liceele și școlile craiovene", apare în planul mangerial al lui Teodor Niță. Aceleași cuvinte se regăsec într-un raport de activitate din perioada ianuarie-decembrie 2015 al managerului Operei din Craiova: "În ceea ce privește spectacolele curente, strategia instituției noastre a fostaceea de a prezenta publicului spectacole de operă și operetă existente în repertoriulactual (una, maxim două reprezentații pe stagiune), raportându-ne STRICT la solicitarea publicului rezultată din evidențele vânzărilor de bilete. Un caz special l-a constituit prezentarea spectacolelor pentru copii, după o atentă consultare cu directorii și cu profesorii de muzică din liceele și școlile craiovene".

      Într-un alt pasaj, Teodor Niță se referă la domeniul cultural-artistic al județului Hunedoara": "În acest context, decizia constituie unul dintre ale managementului modern. Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galati este o instituție cu valoare care trebuie să facă parte integrantă și activă din viața culturală a municipiului și a regiunii, iar managerul acestei instituții trebuie să-și propună ca: să întregească domeniul cultural-artistic al județului Hunedoara(...)".

      Directorul Teatrului Muzical din Galați recunoșate că este vorba despre câteva greșeli din partea sa. "Este vorba despre câteva greșeli pentru că eu fac proiectul după caietul de obiective, dar nu fac eu caietul de obiective, iar asemenea pasaje le veți găsi în toate programele si proiectele de management ale directorilor din țară. Este vorba despre o scăpare grosolană din punctul meu de vedere, atunci cand am luat obiectivele, le-am scos cu copy-paste, fără să mă uit că nu sunt pentru Galați. Obiectivele le veți găsiți peste tot, în toate programele și proiectele de management ale directorilor din țară, eu am fost neatent ca atunci când luat obiectivele, trebuia să scot. Sunt toate generale și predate nouă tuturor celor care am făcut cursul la Ministerul Culturii", spune Teodor Niță. El a mai precizat că la bibliografie și referințe în cadrul proiectului de management a inserat toate sursele, inclusiv proiectele de la instituții similare din Deva, Hunedoara, Pitești, Iași, Craiova, Brașov, Târgu Mureș. București sau Cluj.

      Teodor Niță este manager al Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galați din anul 2012, iar noul său plan de management, pentru perioada 2017-2021, a fost aprobat pe 26 octombrie de Consiliul Local al municipiului Galați.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Protest spontan al angajaților APIA Galați
Peste 30 de angajați ai APIA Galați și-au întrerupt lucrul și au ieșit, joi, în fața sediului instituției, nemulțumiți de prevederile legii salarizării în condițiile în care are urma să le scadă salariile începând de anul viitor cu sume cuprinse ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateContact