Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Electrocentrale Galați se pregătește de închidere definitivă. Toți angajații vor fi dați afară din 23 septembrie

      Închiderea sistemului centralizat de termoficare din Galați a produs un adevărat cutremur la Electrocentrale Galați. Dacă în 1990 societatea avea aproape 2.000 de angajați, fiind esențială atât pentru oraș, cât și pentru combinatul siderurgic și sistemul energetic național, după 2010, când incapacitatea în plată a companiei de distribuție Apaterm a devenit clară, situația Electrocentrale s-a deteriorat din ce în ce mai mult. În ultimii trei ani, practic, societatea a rămas cam fără obiectul muncii, după ce toți clienții săi (orașul Galați, combinatul și sistemul energetic) și-au oprit comenzile, așa că s-a trecut la concedieri masive.

      În prezent, la Electrocentrale SA mai lucrează doar 205 oameni, aceștia urmând să fie concediați din 23 septembrie 2020, cu plata unor salarii compensatorii.

      Planul de reorganizare a Electrocentrale, care prevedea convertirea datoriilor CET către principalul său creditor, Romgaz, în acțiuni care să fie preluate de către acesta, a fost respins, în cursul lunii trecute, de acționarul său unic, Electrocentrale Grup, astfel că nu mai este nimic de făcut: faliment și lichidare.

      Întreprinderea este deja în insolvență din 2014. Directorul general Ion Stanciu, fost lider de sindicat până în luna mai, a declarat că cei 205 salariați existenți la ora actuală au început deja să primească preavize. "Prima jumătate dintre ei au primit preaviz de 20 de zile lucrătoare începând de luni, ceilalți vor primi și ei în perioada următoare. Pleacă toată lumea, rămânând ca, din 23 septembrie, firma de lichidare să desemneze un număr minim de personal pentru paza obiectivului și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

      Directorul general a mai spus că cei 205 salariați ai CET Galați, cu o medie de vârstă de 52 de ani, vor primi sume compensatorii, câte 37.000 de lei net pentru fiecare, "fără discriminare". "Prima tranșă probabil că va fi plătită la lichidarea lunii august, adică pe 11 septembrie, iar restul, tot probabil, la lichidarea lunii următoare. Banii ăștia n-am fi vrut să-i luăm niciodată, ne-am fi dorit să avem de muncă aici în continuare", a precizat directorul.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Arde județul! Incendii de pădure și de vegetație cu nemiluita în ultimele zile
Potop de incendii în județul Galați. Pompierii militari au intervenit în ultimele zile pentru localizarea şi stingerea a numeroase incendii în aer liber apărute din greșeală sau puse intenționat de oameni cu probleme la mansardă. În total ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact