Nr.4073, Marti, 14 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Dedesubturile politice ale destituirii doctorului Polinschi de la conducerea Ambulanței Galați. În locul lui, o „tovarășă” de la PNL

      După ce a supraviețuit pe funcție (cu greu, e drept) primului val al pandemiei, doctorul Mihai Polinschi, cel care a fost la cârma Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi în ultimii 18 ani, a fost schimbat din funcţie pe 8 iulie. Decizia a fost luată de Ministrul Sănătății, celebrul Nelu Tătaru, cel care a devenit deja celebru pentru faptul că împarte în stânga și-n dreapta sinecuri rudelor, prietenilor și colegilor din PNL. Evident, nu pe bază de competență.

      Deocamdată, la șefia instituției a ajuns, interimar, jurista instituţiei, Daniela Enciu, care a fost numită manager interimar pe o perioadă de cel mult şase luni. Noul manager şi-a intrat în atribuţii şi nu a dorit să comenteze numirea în funcţie. Bine, ea nu vrea, dar noi putem să comentăm, căci am aflat destule despre domnia-sa. Iar dincolo de faptul că are 46 de ani, că n-are nicio gară cu medicina de urgență și cu managementul (căci e absolventă de drept), iese în evidență faptul că este din armata cu carnet galben cu săgeată albastră. De altfel, acest lucru se vede și cu ochiul liber, din postările de pe Facebook, să zicem, unde stă la loc de cinste gargara PNL.

      Am putea spune că schimbarea este surprinzătoare, în condiţiile în care, atunci când a fost la Galaţi, ministrul Sănătăţii nu a avut nimic de reproşat la adresa managementului sau a instituţiei. Însă nu-i deloc surprinzător, e de-a dreptul politic, chiar dacă Polinschi (apolitic de felul lui, dar cam apropiat de social-democrați), încearcă să dea declarații elegante.

      „Colega noastră, consilier juridic, a fost numită manager interimar. Aceasta este situaţia, astăzi am procedat la predarea-primirea funcţiei şi sperăm ca, în continuare, serviciul nostru să meargă înainte. Ministrul Sănătăţii nu mi-a reproşat nimic, el a fost aici, chiar în apropiere, la căminul de bătrâni, a venit şi la noi, ştia că am avut o problemă cu o contaminare a mai multor colegi, care erau pozitivi, internaţi, a cerut lămuriri, a fost bine informat. Nu ne-a reproşat nimic la momentul respectiv, ba din contră, domnul prefect m-a anunţat că domnul ministru a fost mulţumit de măsurile care s-au luat pentru stoparea şi izolarea focarului de Covid”, a declarat doctorul.

      Acuma, ce-i drept, în cei 18 ani cât s-a aflat la conducerea SAJ Galaţi, medicul Mihai Polinschi nu a fost niciodată sancţionat, iar controalele pe care le-a avut până acum au avut rapoarte pozitive. Asta deși au fost destui care au cam protestat față de slaba dotare cu echipamente de protecție, ceeea ce a transformat Serviciul de Ambulanță într-un focar de Covid-19, la un moment dat. Socot că și managerul are un rol în asta, totuși.

      Interesant este că schimbarea a fost criticată în termeni duri de unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi din Galaţi (care, culmea, a fost senator liberal și este în continuare membru al particului).

      ”În plină pandemie cu o creştere alarmantă de cazuri în judeţ, stăm fără director la DSP. Direcţia a rămas doar cu directorul economic cu drept de semnătură. În toată ciudăţenia/aiureala asta ministerul şi-a găsit însă timp, să schimbe un profesionist din funcţia de conducere de la ambulanţă, medic de formare, cu o juristă se pare apropiată politic de un oarecare aşa zis lider de partid local. Nu povestesc că acest aşa zis lider, sinecurist la viaţa lui, cu două cartoane de absolvit facultăţi în domenii în care n-a practicat, se visează după ce a ajuns (nu ştiu cum) preşedinte de comisie prin senat, cu o nominalizare de ministru la mediu. Cel puţin aşa-mi transmit unele guri informate. Dacă până şi PNL-ul îşi abandonează propria doctrina de promovare a meritocratiei, atunci nu mai este nimic de comentat, poate doar că există o lipsă acută de specialişti. În concluzie, cum să schimbi un medic ce a performat şi a fost lăudat de ministru la ultima vizită prin Galaţi, acum vreo două luni, cu un om ce n-are legătură deosebită cu sistemul, doar pentru că se mişcă roţile politice? Vă spun cinstit, încep să nu mai înţeleg partidul din care fac parte!!!! Chiar aşa, a ajuns judeţul asta să fie la dispoziţia unor indivizi nefrecventabili?”, a scris medicul Paul Ichim pe pagina personală de Facebook.

      Hotârât lucru, în penelizare și pesedizare nu-i nicio diferență. Ticăloșia nu are doctrină politică.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Copil răpit de propriul tată, după o certă cu fosta nevastă. Culmea este că răpitorul s-a autodenunțat
Caz mai puțin obișnuit la Galați. Pe 9 iulie, în jurul orei 5,10, echipajele de ordine publică au fost anunţate de către Dispeceratul Secţiei 3 Poliţie că a fost primit un apel 112 în care era semnalat faptul că un copil este răpit de c ...(continuare)
Eveniment - Cum funcționa rețeaua de hoți care a devalizat calea ferată în zona Tecuci-Galați. Aveau până și un cuptor metalurgic
Mai multe imobile din municipiul Tecuci și sediul unei societăți comerciale din municipiul Bârlad au fost vizitate pe 7 iulie de polițiștii de la Transporturi, în urma repetatele sesizări venite din partea CFR cu privire la furturi în serie ...(continuare)
Eveniment - Gălățean acuzat de piraterie internațională, reținut de polițiști. El va fi extrădat
Caz mai puțin obișnuit în sistemul juridic românesc. Un gălățean a ajuns în arestul poliției la șase ani după ce a comis un act de piraterie pe un vas de croazieră. Bărbatul, acum în vârstă de 30 de ani, ar fi reușit să se sustragă ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact