Nr.3585, Vineri, 17 Noiembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Verificări la construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor

      Specialiștii verifică starea tehnică și funcțională a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe cursurile de apă din județul Galați.

     

      În perioada 13-17 noiembrie 2017 în județul Galați au loc acțiuni de acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor, indiferent de deținător. "Tematica din acest an este de a verifica starea tehnică și funcțională a digurilor longitudinale, de compartimentare și de remuu. Menționăm că se urmărește asigurarea continuității liniei de apărare, a modului de întreținere al coronamentelor, taluzelor, rampelor de acces și a zonelor de dig-mal etc. O atenție sporită se va acorda și verificării stării tehnice și funcționale a barajelor și digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici (categoría C și D) a căror deteriorare pot pune în pericol localități, precum și a acumulărilor nepermanente care au rol de atenuare a viiturilor", se arată într-un comunicat al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad

      La nivelul Comitetelor locale și ale Sistemelor de Gospodărire a Apelor se va verifica existența stocurilor de apărare împotriva inundațiilor și totodată verificarea modului în care au fost reactualizate planurile locale de apărare, precum și stadiul abordării noilor planuri, având în vedere aprobarea lor pentru perioada 2018-2021. La nivelul primăriilor se va verifica stadiul integrării hărților de hazard și risc la inundații în planurile de urbanism și amenajarea teritoriului de interes local.

      Verificările sunt anuale și se realizează de către reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale „Apele Române”, Administrației Bazinale de Apă și Sistemelor de Gospodărire a Apelor, Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Județene - Centrele Operaționale și a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – filialele județene, Regiei Naționale a Pădurilor, Gărzii Forestiere, Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență-Grupurile de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență Generate de Inundații.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Protest spontan al angajaților APIA Galați
Peste 30 de angajați ai APIA Galați și-au întrerupt lucrul și au ieșit, joi, în fața sediului instituției, nemulțumiți de prevederile legii salarizării în condițiile în care are urma să le scadă salariile începând de anul viitor cu sume cuprinse ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateContact