Nr.3629, Miercuri, 24 Ianuarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

UPDATE: Sute de muncitori au mărșăluit la Combinat; marți va fi o nouă rundă de negocieri între administrație și sindicaliști

      Câteva sute de muncitori au mărșăluit, marți, pe platforma siderurgică a Combinatului ArcelorMittal Galați, nemulțumiți de stadiul negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, fără să se ajungă deocamdată la o înțelegere între administrația companiei și sindicaliști.

     

      Muncitorii de la ArcelorMittal Galați, strânși inițial, luni dimineața, în fața sediului administrativ al companiei, au mărșăluit în cursul după-amiezii, până la poarta principală a combinatului, după care au venit în fața clădirii biroului de resurse umane pentru a-și exprima nemulțumirile față de oferta salarială avansată de conducerea companiei. Ulterior, majoritatea muncitorilor s-a deplasat înapoi spre poarta combinatului, însă numărul protestarilor, care ajunse la un moment la circa o mie de persoane a scăzut semnificativ.

      Deocamdată nu s-a ajuns la nicio înțelegere între administrația Combinatului ArcelorMittal Galați și sindicaliști privind noul contract colectiv de muncă, marți fiind programată o nouă rundă de negocieri.

     

     

     

      Muncitorii de la Combinatul ArcelorMittal Galați au declanșat, luni, o nouă acțiune de protest, după cea din 16 ianuarie, angajații fiind nemulțumiți de oferta salarială a administrației companiei, în condițiile în care s-a convenit ca până pe 26 ianuarie să se încheie negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

     

      Câteva sute de angajați din cadrul Combinatului ArcelorMittal Galați, care ar trebui să intre în tură la ora 14.00, s-au strâns luni în fața sediului administrativ, nemulțumiți de stadiul negocierilor privind noul contract colectiv de muncă și solicitând salarii mai mari. Muncitorii spun că dacă nu se va ajunge la o înțelegere privind majorările salariale vor continua să declanșeze acțiuni de protest care ar putea culmina cu oprirea lucrului.

      Pe de altă parte, reprezentanții ArcelorMittal Galați fac apel la dialog, în condițiile declanșării unei noi acțiuni de protest a muncitorilor de pe platforma siderurgică. "ArcelorMittal Galați își menține angajamentul de a îmbunătăți situația socială a angajaților dar pe fundamentul asigurării viitorului combinatului. Discuțiile trebuie să continue, în cadrul legal. Împreună, am trecut prin 8 ani consecutivi cu pierderi, susținuți de compania-mamă prin investiții fără precedent, atât în oameni cât și în tehnologie. Combinatul se află acum pe drumul cel bun și aproape de o revenire, mulțumită eforturilor tuturor. Nu ar trebui să punem în pericol ceea ce am realizat cu toții. În ansamblu, propunerea noastră actuală de creștere a veniturilor este cu până la 9% peste rata inflației de anul trecut, care a fost de 3%, adică în total 12% - pentru cele mai mici salarii. Ne bazăm pe responsabilitatea și înțelepciunea colegilor noștri, care înțeleg că orice escaladare nedorită, ilegală sau violentă a situației nu poate aduce mai multe resurse pentru creșterea salariilor și că asemenea situații trebuie abordate prin măsuri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galați, Dorian Dumitrescu.

      Câteva sute de muncitori de pe platforma siderurgică a Combinatului ArcelorMittal Galați au protestat și pe 16 ianuarie în fața sediului administrativ, solicitând salarii mai mari, în condițiile în care în această perioada se poartă negocieri pentru noul contract colectiv de muncă. Muncitorii au forțat intrarea în sediul administrativ, iar un geam a fost spart.

      Practic, administrația este dispusă să ofere o creștere a veniturilor angajaților, incluzând și sporurile, până la suma maximă de 250 de lei, în două etape, una aplicabilă de la 1 ianuarie 2018, iar cealaltă de la 1 ianuarie 2019, în timp ce sindicaliștii doresc o majorare cu 350 de lei pentru toate salariile angajaților și prime de 400 de lei. Pe de altă parte, administrația combinatului dorește ca noul contract colectiv de muncă să fie încheiat pentru doi ani, în timp ce sindicaliștii vor încheierea contractului pentru o perioadă de doar un an.

      Vechiul CCM a expirat pe 15 ianuarie, iar până pe 26 ianuarie se poartă negocieri între conducerea combinatului și sindicatul AMG Siderurgistul.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Restricții de trafic pe 24 ianuarie în municipiul Galați pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor
Traficul rutier va fi închis temporar miercuri, 24 ianuarie, în municipiul Galați, pe străzile Logofăt Tăutu și Domnească pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, circulația ...(continuare)
Eveniment - Trenul Unirii ajunge și la Tecuci
Trenul Unirii, care va face legătura între București și Iași în 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, va ajunge și la Tecuci. Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității ...(continuare)
Eveniment - Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de tren în halta din localitatea Piscu
Un bărbat, de 59 de ani, din localitatea gălățeană Piscu, a murit, marți seara, după ce a coborât de pe peron pe linia ferată și a fost lovit de un tren, polițiștii deschizând în acest caz un dosar penal pentru ucidere di ...(continuare)
Eveniment - Programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor de la 24 ianuarie 1859
O serie de manifestări, dedicate Zilei Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, vor avea loc miercuri, în municipiul Galați, la statuia domnitorului Al. I. Cuza, unde se vor depune buchete de flori, se va evoca însemnătatea acestei zil ...(continuare)
Eveniment - Uniți în Flori de RomânIE
De Ziua Micii Uniri, pe 24 ianuarie, Galațiul se unește în Flori de ie. O sută de fete din România și Moldova vor defila, costumate în ii, în holul Universității Dunărea de Jos. În anul centenarului Marii Uniri de la ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact