Nr.3545, Vineri, 22 Septembrie 2017  
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Lansare editorială la Muzeul Casa Cuza Vodă

      Editura Muzeului de Istorie Galați vă invită marți, 26 septembrie 2017, de la ora 14.00, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului RUBA'IYAT (CATRENE), autor Omar Khayyam. Lucrarea conține ediția îngrijită a unui manuscris rămas de la Ionel Fernic și ilustrând mai puțin cunoscuta sa operă de traducător. Manuscrisul, redactat „în noaptea de 25/XI 929”, cel mai probabil, la Ploiești, reprezintă un cadou pe care Fernic îl face prietenului său, Petrică Stegărescu. Într-un carnet cartonat (18cm x12cm), cu filă groasă și rotunjită la colțuri, cu un scris caligrafic, îngrijit, compozitorul traduce 70 de catrene aparținând poetului persan Omar Khayyam. Lucrarea reprezintă un demers de pionierat în domeniul orientalisticii românești.

      Catrenele (Ruba'iyat) expun o viziune agnostică asupra lumii, atât în plan teologic-metafizic cât și în plan filosofic-moral. Copleșit de scepticism, Khayyam propune, în compensație, o trăire plenară a prezentului, a imanentului.

      Evenimentul se va desfășura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secție a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați.

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Nor de fum roșiatic, exact ca în urmă cu un an, observat în zona Combinatului ArcelorMittal
Un nor de fum roșiatic a apărut, joi, în municipiul Galați, în zona Combinatului ArcelorMittal exact ca în urmă cu an, autoritățile stabilind, în urma măsurătorilor, că nu există depășiri ale valorilor pulberilor în atmosferă. Norul de fu ...(continuare)
Eveniment - Programul Festivalului "Antiquitas Rediviva"
În perioada 22.09.2017 – 23.09.2017 va avea loc Festivalul ”Antiquitas Rediviva”, în cadrul căruia vor avea loc ateliere demonstrativ-interactive, o expoziție, o paradă, dar și o "bătălie" între barbari, daci, sarmați și romani. ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact