Nr.4071, Vineri, 25 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Controale ITM la Galați: 20.000 de lei amendă pentru fiecare angajat care a lucrat în timp ce în acte era în șomaj tehnic de pandemie

      Multă lume nu știe, dar chemarea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul de muncă suspendat reprezintă muncă nedeclarată și se sancționează cu amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată în această situație. Măsura este valabilă și în cazul în care salariatul se prezintă din propria inițiativă la lucru în perioada șomajului tehnic cauzat de pandemie. Pe această temă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați derulează, începând cu data de 15 iunie, o campanie privind verificarea modului în care angajatorii gălățeni respectă prevederile legale referitoare la suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă.

      Potrivit datelor furnizate de ITM, s-au făcut până acum 189 de controale, dintre care 32 sâmbăta şi 36 pe timpul nopţii, și au fost identificate 296 de neconformităţi, fiind dispuse tot atâtea măsuri de remediere a acestora. Ca urmare a contravenţiilor constatate, inspectorii de muncă gălățeni au aplicat 64 sancţiuni, din care 22 de amenzi în valoare totală de 370.000 lei, precum şi 42 de avertismente. 11 amenzi, în valoare totală de 340.000 de lei, au fost aplicate angajatorilor care foloseau muncă nedeclarată (în valoare de 340.000 lei), iar alte 11 amenzi, totalizând 30.000 de lei, au fost aplicate pentru alte contravenţii. Au fost identificate 24 de persoane care prestau muncă nedeclarată, patru dintre acestea, în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat.

      De asemenea, începând cu 15 martie și până pe 14 august, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 554 de controale. S-au dispus 845 de măsuri, inspectorii de muncă aplicând 177 de sancţiuni contravenţionale, din care 128 de avertismente şi 49 de amenzi, în valoare de 840.000 lei. Au fost identificate 41 persoane care prestau muncă nedeclarată, 7 dintre acestea prestau activitate în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat.

      Inspectorii de muncă gălățeni au controlat și modul de respectare de către angajatori, pe perioada stării de alertă, a măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus.

      Astfel, între 20 mai și 14 august, au fost verificaţi 535 de angajatori, la care îşi desfăşurau activitatea 12.133 de lucrători. Au fost constatate 207 neconformităţi, fiind dispuse tot atâtea măsuri pentru intrarea în legalitate. 109 angajatori au fost sancţionaţi cu 187 de avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 7.000 de lei, în principal pentru consumul băuturilor alcoolice în spaţii închise şi pentru lipsa triajului epidemiologic a lucrătorilor si persoanelor care au acces în spaţii închise. De asemenea, la trei angajatori s-a dispus sistarea activităţii la punctul de lucru verificat.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Fază ca-n filme pe o șosea din județul Galați. Un șofer fără permis, care fugea de polițiști, a izbit intenționat o mașină de Poliție care bloca drumul
Caz șocant, în data de 22 septembrie, în județul Galați. Un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Griviţa, care se deplasa cu autospeciala pe D.J. 25, între localităţile Călmăţui şi Iveşti, a observat în trafic un autotur ...(continuare)
Eveniment - Jaf spectaculos la Tulucești. Tâlharii au aruncat un bancomat în aer și au fugit cu banii
În noaptea de 14 spre 15 septembrie, poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi printr-un telefon la 112 că persoane necunoscute au aruncat în aer un bancomat în localitatea gălăţeană Tuluceşti, furând apoi banii. „La data de 15.09.2020, ...(continuare)
Eveniment - Crimă oribilă la Galați. Femeie omorâtă în bătaie, la propriu, de cel cu care trăia de 20 de ani sub același acoperiș
Un bărbat din Galaţi a fost arestat preventiv marţi, 8 septembrie, sub acuzaţia de omor în condiţii de violenţă în familie. Individul şi-a bătut concubina cu pumnii şi picioarele până când aceasta nu a mai dat niciun semn de viaţă. ...(continuare)
Eveniment - Drogat și beat la volan, a făcut accident în centrul Galațiului și a fugit. Șoferul este recidivist
Un gălățean prins drogat la volan în urmă cu mai puțin de trei săptămâni a comis un accident de circulație după ce s-a urcat beat la volan și fără carnetul care îi fusese luat după ce polițiștii l-au prins conducând ”fumat” bin ...(continuare)
Eveniment - Accident rutier violent pe Centura Galațiului. Trei oameni au fost răniți grav după ce două mașini s-au izbit frontal
Impactul violent între un autoturism cu mulți cai putere si o mașină de teren,în dreptul cimitirului "Sf. Lazar". Totul s-a întâmplat din cauza unei manevre riscante facute de soferul SUV-ului. Ciocnirea a fost frontală, iar în urma ei trei ...(continuare)
Eveniment - Copil de 16 ani băgat în spital de un șofer care nu i-a acordat prioritate pe zebră. Explicația de doi lei a celui de la volan
Luni, 31 august, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Drumul de Centură, din municipiul Galaţi, soldat cu rănirea unui pie ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact