Nr.3999, Vineri, 3 Aprilie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Peste 1.000 de gălățeni și-au pierdut locurile de muncă din cauza epidemiei de coronavirus

      Conform datelor centralizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați, zeci de firme locale au anunțat, ca efect al problemelor generate de criza coronavirusului, că și-au trimis angajații în șomaj tehnic sau că au apelat la concedieri colective.

      La sfârșitul săptămânii trecute se ajunsese la 1.062 de persoane aflate în această situație, însă numărul acestora crește permanent, pe măsură ce alte și alte firme intră în colaps, fie ca urmare a suspendării activității ca efect al aplicării ordonanțelor militare, fie pentru că numărul de comenzi s-a redus drastic.

      Deocamdată, cinci agenți economici din județul Galați au în derulare sau și-au comunicat intenția de a efectua disponibilizări colective, numărul persoanelor care urmează să fie sau au fost deja disponibilizate fiind de 499. Domeniile de activitate afectate de aceste disponibilizări colective, conform AJOFM Galați, sunt: fabricarea produselor textile, activități de jocuri de noroc și pariuri, fabricarea de mașini-utilaje și echipamente, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal.

      La sfârșitul săptămânii existau deja 64 de firme din județul Galați și-au manifestat intenția de a trimite angajați în șomaj tehnic, numărul persoanelor afectate direct de această măsură fiind de 563. Vorbim aici de firme mici care activează în domenii precum: restaurante și alte servicii de alimentație, comerț, turism, alte servicii (saloane de înfrumusețare, coafor), cabinete stomatologice, învățământ privat (grădiniță), construcții.

      Conform prevederilor legale în vigoare, toate IMM-urile, persoanele fizice autorizate sau întreprinderile individuale vor beneficia de șomajul tehnic. Valoarea pe care o acoperă statul este 75% din salariul mediu brut, adică nu mai mult de 2.300 de lei. De asemenea, suma este acordată doar pentru perioada stării de urgență.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Primul mort de COVID-19 la Galați. Este un bărbat de 77 de ani
A fost înregistrat primul deces al unei persoane diagnosticate cu COVID-19 din judeţul Galaţi. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi pe 30 aprilie, căruia i s-au recoltat probe pentru an ...(continuare)
Eveniment - Alertă la Spitalul Județean! O secție a fost închisă, iar 29 de cadre medicale au fost trimise în izolare
Alertă medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde se înregistrează prima secţie închisă din cauza epidemiei de coronavirus SARS Cov2. Se întâmplă la Secţia Medicală 1, unde a fost confirmată infecţia la una di ...(continuare)
Eveniment - Statistică oficială: 82 de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 în județul Galați, iar cinci dintre ei s-au vindecat
Judeţul Galaţi ocupă locul al şaptelea la nivel naţional în privinţa infectărilor cu noul coronavirus, conform Grupului de Comunicare Strategică. Aproape jumătate dintre cele 2.738 de cazuri de infectări cu noul coronavirus în România a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateContact