Nr.3605, Vineri, 15 Decembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria alocă peste 130.000 de lei pentru monitorizarea Falezei Dunării

      Primăria municipiului Galați a făcut o achiziție de servicii de monitorizare a Falezei Dunării, valoarea contractului câștigat de firma S.C. Proexrom S.R.L. Iași. fiind de 130.000 lei fără TVA.

      Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, achiziționarea acestor servicii ajută la depistarea din timp a apariției unor stări de degradare care ar putea fi periculoase ceea ce ar oferi posibilitatea luării unor măsuri în timp real pentru stoparea lor. "În felul acesta ar putea fi preîntâmpinate fenomene precum cel care a avut loc la surparea de pe Faleza Superioară zona Elice (”falezogaura”).

      De asemenea parametrii unor monitorizări de acest gen ar putea permite ulterior municipalității să scoată în evidență necesitatea obținerii unor fonduri importante pentru realizarea unor lucrări ample de consolidare a amplasamentului", se spune în comunicatul Primăriei.

      Verificarea și monitorizarea perimetrului se va face pe o perioadă de trei ani conform contractului, din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

      Conform graficului de lucrări se vor efectua: studiul geotehnic, lucrări de foraj și echipare piezoînclinometrică, analiza de stabilitate și recomandări pentru măsuri de punere în siguranță, verificare și monitorizare a amplasamentului pe o perioada de 3 ani cu o frecvență a măsurătorilor lunară pentru primele 6 luni, urmând a se propune ritmul măsurătorilor până la 3 ani în funcție de rezultatele obținute în intervalul de 6 luni.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Modifări în programul Târgului de Crăciun
Având în vedere faptul că Guvernul României a instituit o perioadă de doliu național, în intervalul 14 – 16 decembrie, în urma decesului Regelui Mihai I, evenimentele artistice din această perioadă din cadrul Târgului de Crăciun „Pov ...(continuare)
Eveniment - Un tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și loviri sau alte violențe, identificat de polițiști
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Tecuci au identificat o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și loviri sau alte violențe. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani care, în ziua de 12 decembrie, aflâ ...(continuare)
Eveniment - Tineri bănuiți de săvârșirea mai multor furturi din mașini, identificați de polițiști
Cinci tineri, bănuiți că ar fi sustras radiatoare și baterii auto din mai multe mașini de pe raza municipiului Galați, au fost identificați de polițiști. Trei dintre tineri au fost reținuți. Polițiștii Biroului d ...(continuare)
Eveniment - Zile de doliu național în România în memoria Majestării Sale Regele Mihai
Zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947, Executivul adopt ...(continuare)
Eveniment - Cărți de condoleanțe deschise la Galați în memoria Regelui Mihai
Gălățenii care doresc să scrie mesaje în memoria Regelui Mihai I a României pot face acest lucru prin intermediul a două cărți de condoleanțe. Una dintre cărți a fost deschisă în holul de la intrarea în biblioteca ”V.A. Urechia” din str. ...(continuare)
Eveniment - Un bărbat de 47 de ani care se deplasa pe mijlocul drumului a fost lovit mortal de o mașină
Un bărbat, de 47 de ani, care, luni seara, se deplasa pe centrul drumului DN26, în Tulucești, a murit, după ce fost lovit de o mașină, condusă de un tânăr, de 28 de ani, polițiștii deschizând în acest caz un dosar penal pentru uci ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact