Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Comisarul șef Mitică Petcu a fost trimis în judecată pentru 16 șpăgi. Atâta au putut demonstra procurorii DNA

      Ancheta penală în ceea ce-l priște pe comisarul șef Mitică Petcu, șpăgarul de la Permise, s-a încheiat. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)-Serviciul Teritorial Galați au confirmat că dosarul lui Mitică Petcu, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați a fost trimis instaneți de judecată.

      Conform rechizitoriului, ofițerul de Poliție (aflat acum în arest la domiciliu, perioadă de „pușcărie în sufragerie” care i se va scădea din eventuala pedeapsă), a fost trimis în judecată sub acuzația de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale). În același dosar, au mai fost trimiși în judecată trei inculpați, sub acuzația de dare de mită, iar cu alți cinci inculpați au fost semnate acorduri de recunoaștere.

      Conform actului de sesizare a instanței, Mitică Petcu, în calitate de comisar-șef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ar fi primit, în perioada ianuarie-martie 2020, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 50 și 300 de lei), dar și alte bunuri, care nu i se cuveneau. Banii erau primiți pentru programarea "peste rând" a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme sau preschimbarea fără programare a permisului de conducere. Printre cei care se presupune că i-au dat mită comisarului-șef se numără și cei trei inculpați trimiși acum în judecată.

      În timpul anchetei, procurorii au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați, în sarcina acestora reținându-se săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită. "În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora", se arată într-un comunicat al DNA. Conform sursei citate, trei dintre inculpați au primit câte un an și cinci luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Ceilalți doi inculpați au primit condamnări de doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și patru luni.

     

      Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Mitică Petcu și au cerut instanței de judecată menținerea măsurii preventive dispusă față de acesta. Dosarul a fost fost înregistrat la Tribunalul Galați.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Arde județul! Incendii de pădure și de vegetație cu nemiluita în ultimele zile
Potop de incendii în județul Galați. Pompierii militari au intervenit în ultimele zile pentru localizarea şi stingerea a numeroase incendii în aer liber apărute din greșeală sau puse intenționat de oameni cu probleme la mansardă. În total ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact