Nr.3812, Luni, 19 Noiembrie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Reținuți pentru înșelăciuni și spălare de bani

      Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 5 percheziții la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 800.000 de euro, prin înșelăciune și spălare de bani. Trei bărbați cu vârste cuprinse între 39 și 59 ani au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore

      Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Galați, cu sprijinul D.G.A. Galați și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare de bani și la sediile societăților comerciale controlate de aceștia.

      ”Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie – noiembrie 2018, membrii grupării, folosind mijloace frauduloase, ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de furnizare de produse agricole, obținând sume importante de bani, prin nerespectarea obligațiilor contractuale. Ulterior, cantitățile de cereale astfel obținute ar fi fost revândute la prețuri subevaluate, membrii grupării folosind în acest scop, un circuit financiar creat din societăți comerciale controlate de aceștia.

      Prejudiciul cauzat, în acest mod, de gruparea infracțională, este de aproximativ 800 000 euro”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

      În urma acțiunii, 16 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați în vederea continuării cercetărilor. Trei bărbați cu vârste cuprinse între 39 și 59 ani au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

      Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Expoziție temporară „Fructe și semințe – Roadele Pământului”
Joi, 15 noiembrie 2018, cu începere de la ora 11.30, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați va avea loc vernisajul celei de a XIII-a ediție a expoziției temporare „Fructe și semințe – Roadele Pămân ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact