Nr.3740, Vineri, 6 Iulie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSănătateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Pâine expirată, cu gramaj mai mic sau fără informații evidente privind alergenii, la comerciliazare; comisarii CJPC care au dat amenzi de 56.400 de lei

      Produse de morărit și panificație cu termenul de valabilitate depășit, cu gramaj mai mic decât în realitate sau fără informații evidente pe etichetă privind alergenii conținuți au fost găsite la comercianți din județul Galați de comisarii CJPC, în urmă unor controale, fiind aplicate amenzi de 56.400 de lei pentru neregulile constate.

     

      Comisarii de la Protecția Consumatorilor au desfășurat, în iunie, o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor de morărit și panificație în municipiile Galați și Tecuci precum și în mediul rural. Potrivit unui comunicat transmis joi de conducerea CJPC Galați, în urmă controlului, la un supermarket s-a găsit la comercializare pâine cu secară expirată, în timp ce un magazin alimentar comercializa arpacaș expirat de câteva luni. Totodată, în cadrul controlului au fost cântărite diverse sortimente de pâine pentru a constată dacă acestea respectă gramajul indicat de producător. Dintre toate acestea s-au găsit la comercializare două loturi de pâine, respectiv pâine de secară și pâine franzelă, ambele având declarată cantitatea de 500 g, dar la cântarire s-a constatat că nu depășeau 460 grame. Ambele sortimente au fost fabricate de producători din județul Galați, aceștia fiind sancționați contravențional.

      Deși legislația prevede că la comercializarea pâinii neambalate să fie înscrise pe un afiș denumirea producătorului, denumirea produsului , cantitatea netă , prețul per bucată și per kilogram, șaisprezece dintre operatorii economici verificați nu afișau aceste informații .

      Pentru produsele preambalate verificate în 10 magazine alimentare nu erau evidențiate substanțele alergene conținute.

      De asemenea, s-au găsit la comercializare covrigei care aveau înscrisă pe ambalaj o reclamă mincinoasă , aceea că nu conțîn aditivi.

      În total, au fost verificați 25 operatori economici aplicându-se 15 amenzi contravenționale în valoare de 56400 lei și 13 avertismente. Totodată, comisarii CJPC au oprit temporar de la comercializare 30,8 kg produse în valoare de 285 lei și definitiv 12,23 kg produse în valoare de 73 lei. Au mai fost verificate condițiile de transport și depozitare la care nu s-au constatat abateri.

      Conducerea CJPC Galați a transmis și câteva recomandări pentru consumatori. Astfel, aceștia sunt sfătuiți să nu cumpere pâine din locuri neautorizate; să refuze achiziționarea produselor de panificație arse, insuficient coapte sau care au dată durabilității minimale depășite; să solicite vânzătorului să arate produsul înainte de achiziționare pentru a-l putea refuză în cazul în care constată că acesta are modificări organoleptice - urme de mucegai, coajă întărită, etc.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Un bărbat este cercetat după ce a sustras un telefon mobil dintr-o ambulanță aflată în misiune
Un bărbat, de 26 de ani, din Galați, care a sutras un telefon mobil de pe bordul unei ambulanțe aflată în misiune, este cercetat pentru furt, după ce a fost prins de un grup de cetățeni și predat polițiștilor locali. Un echipaj mobi ...(continuare)
Eveniment - Femeia ranita in accidentul de la Viile a decedat
Femeia de 38 de ani ranita grav si transportata cu elicopterul SMURD la spital, dupa ce a fost lovita de o masina, in timp ce se deplasa pe marginea unui drum din localitatea galateana Viile, a decedat. Surse medicale au confirmat, joi, ca o femei ...(continuare)
Eveniment - O copilă, de 6 ani, a murit, iar mama acesteia a fost rănită grav, după ce au fost lovite de o mașină pe marginea unui drum
O fată, de 6 ani, a decedat, iar mama acesteia, de 38 de ani, a fost rănită grav și preluată cu elicopterul SMURD pentru a fi transportată la spital, joi, după ce au fost lovite în plin, de o mașină condusă de o femeie care a pierdut control vola ...(continuare)
Eveniment - Mașina unui polițist de la circulație, implicată într-un accident rutier
Mașina unui polițist de la Serviciul Rutier al IPJ Galați a fost implicată, joi seara, în municipiul Galați, într-un accident rutier, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, polițiștii demarând verificări în urma apariției unor comentarii și po ...(continuare)
Eveniment - Exercițiu de mobilizare în județul Galați
În perioada 26-29 iunie 2018, în județul Galați se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, exercițiu aprobat în anul 2017 p ...(continuare)
Eveniment - Accidente rutiere soldate cu rănirea unor minori în județul Galați
Polițiștii gălățeni au fost sesizați, marți, cu privire la producerea a trei accidente rutiere, pe raza județului, soldate cu rănirea a trei minori. Primul accident a avut loc în jurul orei 19.10, când un bărbat d ...(continuare)
Eveniment - Record de viteză pe DN 25; un șofer a fost prins circulând cu 212 km/h
Un bărbat, de 48 de ani, din Galați, a fost surprins, de radar, în timp ce circula cu mașina cu viteza de 212km/h, pe DN 25, el fiind sancționat cu o amendă de 1.450 de lei și cu suspendarea exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drum ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSănătateSocial Mica PublicitateContact