Nr.3999, Vineri, 3 Aprilie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Autoritățile de la Galați sfidează epidemia de coronavirus cu un monument a cărui amplasare costă 58.500 de lei

      Primăria Galați tocmai a lansat o achiziţie publică în valoare de 50.000 de lei, fără TVA (58.500 lei cu taxele incluse) pentru amplasarea monumentului de for public „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa”, cu care se pare că vrea să sperie periculosul coronavirus venit din China.

      Potrivit caietului de sarcini, lucrarea face parte din obiectivul de investiţii „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”, ofertele fiind așteptate până la data de 3 aprilie.

      Municipalitatea îşi doreşte să amenajeze „într-o manieră reprezentativă” intrările în oraş, după cum rezultă din documentele aferente achiziției. Contractorul va trebuie să asigure, de suma ofertată, transportul operei de artă, aflată acum în incinta societății Criomec SA, şi să o monteze pe soclul din beton armat existent, care va fi placat cu piatră naturală.

      Monumentul va fi pus în valoare prin proiectoare. Va fi montată o placă inscripţionată cu denumirea lucrării, numele autorilor şi menţiunea „Primăria municipiului Galaţi”. Pentru acestea, este nevoie de toate avizele şi autorizaţiile prevăzute de lege.

      Opera de artă „Simbol”, ai cărei autori sunt Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică, a fost aleasă, în decembrie anul trecut, în cadrul unui sondaj desfăşurat pe pagina sa de Facebook de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

      Lucrarea face parte din cele opt opere artistice donate orașului de către Fundația Culturală „Nicolae Mantu”. Toate vor fi amplasate în diferite puncte ale urbei, într-o perioadă de timp nespecificată de autorități.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Primul mort de COVID-19 la Galați. Este un bărbat de 77 de ani
A fost înregistrat primul deces al unei persoane diagnosticate cu COVID-19 din judeţul Galaţi. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi pe 30 aprilie, căruia i s-au recoltat probe pentru an ...(continuare)
Eveniment - Alertă la Spitalul Județean! O secție a fost închisă, iar 29 de cadre medicale au fost trimise în izolare
Alertă medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde se înregistrează prima secţie închisă din cauza epidemiei de coronavirus SARS Cov2. Se întâmplă la Secţia Medicală 1, unde a fost confirmată infecţia la una di ...(continuare)
Eveniment - Statistică oficială: 82 de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 în județul Galați, iar cinci dintre ei s-au vindecat
Judeţul Galaţi ocupă locul al şaptelea la nivel naţional în privinţa infectărilor cu noul coronavirus, conform Grupului de Comunicare Strategică. Aproape jumătate dintre cele 2.738 de cazuri de infectări cu noul coronavirus în România a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateContact