Nr.3629, Miercuri, 24 Ianuarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Trenul Unirii ajunge și la Tecuci

      Trenul Unirii, care va face legătura între București și Iași în 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, va ajunge și la Tecuci.

     

      Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității de cicloturiști vor duce mesajul unității românilor din București la Iași cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii, a anunțat CFR Călători. Trenul va pleca, miercuri 24 ianurie, din București Gara de Nord la ora 05:48 iar pe parcursul călătoriei vor fi organizate diferite acțiuni care vor evoca momente istorice în contextul Centenarului României. Trenul Unirii va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră și va putea fi întâmpinat de localnici în stațiile: Ploiești Sud (I06:30), Buzău (I07:40), Focșani (I08:50), Tecuci (I09:30), Bârlad (I10:25), Vaslui (I11:15), Bârnova (I11:55), Iași (I12:20).

      “Privind în timp, în contextul acestui moment istoric, calea ferată a avut o însemnătate majoră în unirea regiunilor țării, aducând oameni împreună și generând dezvoltare la nivel economic.

      În anul #Centenar, transportul feroviar poate fi redefinit astfel încât acesta să reprezinte în continuare un vector de susținere a unității românilor, prin creșterea mobilității și dezvoltarea economică a țării. Doresc tuturor pasagerilor cât mai multe călătorii cu trenul și le urez gânduri bune întru unitate. La mulți ani!“, a declarat, în comunicat, Iosif Szentes, Director General al CFR Călători.

      Miercuri, 24 ianuarie, se sărbătoresc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Eveniment - Restricții de trafic pe 24 ianuarie în municipiul Galați pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor
Traficul rutier va fi închis temporar miercuri, 24 ianuarie, în municipiul Galați, pe străzile Logofăt Tăutu și Domnească pentru desfășurarea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, circulația ...(continuare)
Eveniment - Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de tren în halta din localitatea Piscu
Un bărbat, de 59 de ani, din localitatea gălățeană Piscu, a murit, marți seara, după ce a coborât de pe peron pe linia ferată și a fost lovit de un tren, polițiștii deschizând în acest caz un dosar penal pentru ucidere di ...(continuare)
Eveniment - Programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor de la 24 ianuarie 1859
O serie de manifestări, dedicate Zilei Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, vor avea loc miercuri, în municipiul Galați, la statuia domnitorului Al. I. Cuza, unde se vor depune buchete de flori, se va evoca însemnătatea acestei zil ...(continuare)
Eveniment - Uniți în Flori de RomânIE
De Ziua Micii Uniri, pe 24 ianuarie, Galațiul se unește în Flori de ie. O sută de fete din România și Moldova vor defila, costumate în ii, în holul Universității Dunărea de Jos. În anul centenarului Marii Uniri de la ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact