Nr.3949, Miercuri, 29 Ianuarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer noros

Max
: 4 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Un tecucean riscă să ajungă la închisoare pentru că i-a făcut „hoți” pe polițiști într-o postare pe Facebook

      Caz cu totul neobișnuit, care arată că răspundere civilă și penală poate să fie atrasă de comentariile făcute pe internet. Un comentariu publicat de un şofer român la o postare pe Facebook i-a adus probleme legale serioase în Italia, acesta fiind cercetat penal acum pentru defăimare agravată.

      Gigel Crucianu are 43 de ani şi este originar din Tecuci, fiind în prezent rezident într-o localitate de lângă Veneţia. Bărbatul lucrează ca şofer pe camion în regiunea Veneto, iar pe 14 decembrie 2019, citind o ştire publicată pe pagina Facebook „Occhio Sandonatese” referitoare la un instrument radar de măsurare a vitezei, românul a decis să posteze un comentariu sarcastic.

      „Hoţii fură noaptea, poliţiştii („vigili” este cuvântul folosit în italiană) fură ziua”, a scris şoferul român în comentariul său.

      Pe 4 ianuarie 2020, la trei săptămâni de la publicarea comentariului, Gigel Crucianu a fost chemat la sediul Poliţiei Locale din San Donà di Piave din provincia Veneţia, fiind anunţat că împotriva lui a fost declanşată o anchetă preliminară pentru „defăimare agravată”, conform procesului verbal care i-a fost înmânat.

      „Este o maşină cu un fel de radar şi circulă unde e limită de 30 şi 50. Te ia din mers, nici nu îi vezi. O să caut un avocat, deocamdată mi-a dat unul din oficiu (…) nu mai avem dreptul la liberă exprimare”, a declarat şoferul român pentru site-ul www.rotalianul.com.

      Autorităţile italiene au declanşat cercetarea penală în cazul românului în baza articolului 595 din Codul Penal italian, care prevede că pedeapsa poate fi între 1-2 ani de închisoare sau de până la 2.065 de euro amendă.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Proxenet internațional, capturat la Galați în timp ce solicita un cazier pentru a se angaja ca șofer
Împrejurările în care s-a produs reținerea bărbatului în vârstă de 36 de ani, din Galați, sunt realmente comice. Acesta s-a prezentat la ghişeul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă din cadrul IPJ Galaţi solic ...(continuare)
Justitie - Peste o sută de percheziții DIICOT în curs de desfășurare, cu privire la un prejudiciu de 2 milioane de euro din achiziții fictive
Peste o sută de percheziţii se desfăşoară la această oră în 25 de judeţe din ţară şi în capitală într-un amplu dosar care vizează infracţiuni de fals şi de serviciu. Vizate sunt persoane care lucrează în cadrul unor instituţii pu ...(continuare)
Justitie - Verdict bizar în cazul stăpânilor de sclavi din Vânători. Cum au justificat judecătorii decizia
Curtea de Apel Galaţi i-a achitat, printr-o decizie definitivă, pronunţată pe 16 decembrie 2019, pe fraţii Octavian-Marian şi Nicolae-Ionuţ Popov de acuzaţia de trafic de persoane, după ce iniţial Tribunalul îi condamnase la pedepse grele ...(continuare)
Justitie - Femeia care şi-a plătit amantul să-i ucidă soţul italian și-a recunoscut fapta. Povestea ei este șocantă
Ies la iveală noi detalii despre crima petrecută în seara de 30 decembrie 2019 în localitatea Buciumeni, din judeţul Galaţi. Între timp, în seara de 1 ianuarie 2020, magistraţii au decis să emită mandate de arestare pentru 30 de zile pe nu ...(continuare)
Justitie - Ce a pățit un șofer din Galați care a intrat pe interzis și a refuză să se legitimeze în fața polițiștilor
O întâmplare din trafic din prima zi a Anului Nou a stârnit o dezbatere interesantă pe reţelele sociale, numeroşi dintre cei care au comentat fiind de părere că legile din România sunt mult prea blânde atunci când vine vorba de încălcare ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact