Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Secretar de primărie, trimis în judecată pentru corupție. A cerut șpagă pentru a emite un certificat de naștere

      Secretarul unei primării comunale din judeţul Galaţi (bizar, numele acestuia și al comunei nu a fost făcut public de procurori, care au socotit că protecția datelor cu caracter personal este mai importantă decât deconspirarea corupților) s-a ales cu dosar penal și va da socoteală în fața judecătorilor pentru că ar fi pretins mită unui localnic care a mers la sediul administraţiei locale ca să solicite eliberarea unui certificat de naştere pentru copilul minor.

      "În fapt, inculpatul, în calitate de funcționar public al unei primării din județul Galați, a pretins și primit direct, pentru sine, suma de 400 de lei de la martorul denunțător, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv eliberarea unui certificat de naștere pentru fiul martorului denunțător", se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

      Dosarul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au finalizat zilele trecute rechizitoriul şi au dispus trimiterea funcţionarului în judecată. Fapta de care este acuzat i-ar putea aduce angajatului primăriei o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 2 şi 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit infracţiunea. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată, dosarul fiind în procedura judecătorească preliminară.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Rețea de cămătărie și șantaj, din care făceau parte interlopi și oameni ai legii, destructurată de DIICOT Galați
Descinderi spectaculoase la Galați, miercuri, 11.11.2020. Procurorii DIICOT Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat 10 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi, într-o cauză vizând d ...(continuare)
Justitie - Două tinere, de 17 și 20 de ani, din Galați, sechestrate și violate de membrii unei rețele de proxeneți din Iași
Totul a ieșit la iveală după ce o tânără din Galaţi a sunat luni, 9 noiembrie, în jurul orei 23,00, la 112 pentru a anunţa că sora ei, care se afla pe raza municipiului Iaşi cu alte două prietene, nu mai răspunde la telefon. Poliţişti ...(continuare)
Justitie - A apărut un nou tip de înșelăciune la Galați: escrocheria cu Covid. Seamănă destul de mult cu Metoda Accidentul
În cursul ultimei săptămâni, la Inspectoratul de Poliție Județean Galați au fost înregistrate 3 fapte de înșelăciune după o nouă metodă, adaptată pandemiei. Potrivit polițiștilor, victimele au fost abordate telefonic de persoane nec ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact