Nr.4047, Vineri, 5 Iunie 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 25 ° C
Min : 14 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Statistică alarmantă: 90% din impozitele gălățenilor se duc pe funcționarea instituțiilor publice și cârpeli. Doar 10% ajung la investiții

      Execuția bugetului municipiului Galați pe 2019 scoate la iveală o situație alarmantă: peste 498,56 milioane de lei s-au cheltuit pentru funcţionarea primăriei și a instituțiilor subordonate şi doar 47,07 milioane (adică aproximativ 10%) pentru dezvoltare.

      De altfel, „majoritatea obiectivelor de investiţii s-au realizat pe bugetul creditelor interne, împrumuturi contractate de municipalitate”, se precizează în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali care au fost puși în fața proiectului de hotărâre de validare a execuției bugetare.

      De altfel, finanțele orașului nu prea se potrivesc cu estimările inițiale, din bugetul aprobat la începutul lui 2019. „Gradul de realizare a veniturilor proprii ale bugetului local determinat ca raport procentual între veniturile încasate şi veniturile programate pentru anul 2019 este de 82,32%”, se arată în documente.

      Mai pe înțelesul tuturor, veniturile totale realizate au fost de numai 539,9 milioane de lei, în condiţiile în care fuseseră prevăzute 643,71 milioane de lei. Cele mai mici realizări s-au înregistrat la impozite şi taxe pe proprietate (doar 60,8% din estimări) şi la taxele pe utilizarea bunurilor sau pe desfăşurarea de activităţi (numai 54,53% din cât s-a planificat prin buget).

      Sumele primite de la Uniunea Europeană au depăşit 21,97 milioane de lei, reprezentând, însă, doar 54,71 la sută din cât au prevăzut autorităţile. Interesant este că în declarațiile oficialilor se vorbește despre fonduri europene de zeci de milioane de euro atrase, însă realitatea este realmente tristă: doar 4,5 milioane de euro a obținut Primăria Galați de la UE. Cel puțin așa reiese din bugetul prezentat consilierilor locali.

      Un alt lucru îngrijorător este că, de fapt, creditele au reprezentat adevărata sursă de finanţare a lucrărilor de investiţii, după cum justifică Primăria plăţile de doar 47,07 milioane de lei de la secţiunea dezvoltare, în condiţile în care planificase 96,96 milioane de lei.

      Ar mai fi de adăugat și că municipalitatea a plătit în 2019 peste 14,36 milioane de lei drept comisioane şi dobânzi la împrumuturile pe care le are orașul Galaţi.

     
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Dosar penal și amenzi pentru mai multe persoane din județul Galați care au înjurat și au amenințat un jandarm pe Facebook
Un jandarm care lucrează în cadrul unei structuri de ordine publică din Galaţi a fost ameninţat pe o reţea de socializare de către un grup de persoane. ”Postarea a fost făcută pe contul personal de un tânăr nemulţumit de măsura puniti ...(continuare)
Justitie - Copil de 15 ani din Brăila, cercetat penal după ce s-a „specializat” în spart mașini la Galați
Un adolescent de 15 ani din judeţul Brăila a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce, în două săptămâni, a jefuit cinci autoturisme de pe raza municipiului Galaţi. Băiatul ar fi acţionat la jumătatea lunii aprilie, la patru dintre lovit ...(continuare)
Justitie - Copilă din Galați sechestrată, bătută și obligată să se prostitueze de un proxenet care a strâns peste 20.000 de euro de pe urma ei
Caz înfiorător la Galați, unde o copilă de 16 ani a fost răpită, sechestrată și obligată timp de 9 luni să se prostitueze. Individul care și-a bătut joc de fată a reușit, în acest timp, să strângă peste 20.000 de euro. Cazul a ieș ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact