Nr.4074, Miercuri, 15 Iulie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Spitalul de Urgență din Galați a fost pus în genunchi de coronavirus. Unitatea medicală este la un pas de închidere

      Din păcate situaţia din judeţul Galaţi, și în mod particular cea de la Spitalul Județean de Urgență, devine din ce în ce mai gravă în privința Covid-19. Alte 15 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au fost testate pozitiv marți, astfel că numărul angajaţilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns acum la 53. Şi 10 pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Patru secţii din spital, respectiv Chirurgie 2, Cardiologie, Hematologie şi Medicală 2, au fost închise pentru efectuarea dezinfecţiei.

      Deocamdată, nu se mai fac internări în unitatea medicală, cu excepţia cazurilor de urgenţă, iar situația s-ar putea extinde pe termen lung deoarece, practic, în afara faptului că spațiile sunt compromise epidemiologic, personalul este fie bolnav, fie în carantină sau izolare.

      În total, 145 de cadre medicale de la spitalele din judeţul Galaţi s-au infectat cu noul coronavirus, în vreme ce numărul de pacienți crește vertiginos, mai rău decât la începutul crizei coronavirului. În acest context, numărul de paturi libere din unităţile medicale este din ce în ce mai mic, ca şi numărul medicilor care acordă asistenţă medicală. ”Avem din ce în ce mai puţine paturi în spitale. Avem în acest moment, 43 de paturi libere pentru adulţi, aici incluzând şi municipiul Tecuci, şi 8 paturi pentru copii. În ATI, în Spitalul Judeţean, pot fi primiţi maxim 7 pacienţi, acum sunt 6. Facem apel către toţi locuitorii Galaţiului la responsabilitate, să aibă încredere în măsurile dispuse de autorităţi, să poarte mască şi să nu se încreadă în fake news-urile lansate de unii care până acum au stat ascunşi şi au ieşit acum la lumină ca să câştige capital. E strict vorba de sănătate publică şi doar prin încrederea în autorităţi şi în măsurile dispuse vom reuşi să trecem peste această situaţie care ne încearcă”, este apelul lui Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

      În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. 1.112 gălăţeni au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19, cu 41 mai mulţi decât luni, 6 iulie. Încă o persoană a decedat, numărul celor care şi-au pierdut viaţa ajungând la 95.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Măcelarul din Galați a fost condamnat. Cât i-au dat judecătorii pentru că a ucis și tranșat în bucăți o brăileancă
S-a ajuns la verdictul final în cazul măcelarului din Galați, bărbatul de 76 de ani care a ucis și a tranșat o brăileancă cu care trăia de câteva zile în concubinaj. Cazul a șocat opinia publică mai ales pentru că ucigașul a răspândi ...(continuare)
Justitie - Instructor auto trimis în judecată după ce a fost prins că strângea șpaga pentru polițiști. Culmea, niciun beneficiar al banilor nu a fost identificat
Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în j ...(continuare)
Justitie - Autoritățile locale reașază căruța în urma boilor: la Palatul de Justiție a fost deschis un ghișeu pentru plata taxelor de timbru
Începând cu data de 1 iulie 2020, Primăria municipiului Galaţi a deschis un nou ghișeu de încasare a taxelor de timbru. Ghișeul se află la demisolul Palatului Justiției Galați, iar acolo justițiabilii, avocații, consilierii juridici și a ...(continuare)
Justitie - Prădător sexual lăsat liber de magistrați. Individul a terorizat în weekend femeile din zona Falezei. Agresorul ar fi ruda unei judecătoare
Incident deosebit de grav, în acest weekend, la Galați, dar cu urmări la fel de revoltătoare și după intervenția oamenilor legii. Sâmbătă, 27 iunie, în zona Parcul Viva, pe Faleza Superioară, două femei au fost atacate de un individ care ...(continuare)
Justitie - Lovitură de teatru în dosarul falsificatorilor a sute de pensii pe caz de boală. Cauza va fi rejudecată
Curtea de Apel Galaţi a hotărât, pe 23 iunie, ca dosarul în care au fost inculpaţi mai mulţi medici şi asistente pentru luare de mită şi complicitate la aceeaşi infracţiune să fie rejudecat. Iniţial, Tribunalul Galaţi a condamnat, pe 10 ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact