Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Rețea de trafic de femei anihilată la Galați. Au reușit să „pună deoparte” 300.000 de euro în doar cinci luni

      Trei dintre membrii unei reţele de proxeneţi din Galaţi, toţi membri ai aceleaşi familii, au fost plasaţi în arest la domiciliu pe 5 ianuarie 2021 de Tribunalul Galaţi. Este vorba de Puiu Nelu, Puiu Cornel Constantin şi Lupu Dragoş, aceştia fiind cercetaţi alături de alte şapte persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane.

      Trei adolescente şi cinci tinere din judeţele Galaţi şi Vaslui au căzut în plasa proxeneţilor, fiind amăgite cu promisiuni de căsătorie prin binecunoscuta metodă ”Loverboy”. "Eu vreau ceva serios. Ţi-am zis de la început... că m-ai văzut. Nu vreau ceva la mişto. Ai înţeles?", "E bine că noi ne înţelegem bine, şi vrei să fii pe drumul meu şi eu pe al tău. Da?", "Zic, e bine că noi ne înţelegem şi tre' să fim unul pe drumul celuilalt, aşa bine," sunt câteva dintre mesajele pe care proxeneţii le-au trimis fetelor.

      Ca să le întărească şi mai mult convingerea că intenţiile lor sunt cât se poate de serioase, proxeneţii îşi luau angajamentul să îşi întemeieze o familie alături de victime, să cumpere o casă şi o maşină şi să aibă doi sau trei copii. În realitate, totul era doar un plan bine pus la punct, prin care proxeneţii urmăreau să atragă fetele în Germania, unde să le oblige să se prostitueze într-un club de noapte din oraşul Duisburg. De altfel, membrii grupării cumpăraseră mai multe imobile în localităţile germane Quakenbrueck, Essen, Hemsloh, Grossenkneten, Herten, Bramsch şi Gelsenkirchen.

      În momentul în care adolescentele şi tinerele îşi dădeau seama ce se întâmpla de fapt şi voiau să plece, începea calvarul. Acestea erau şantajate emoţional, cărţile de identitate le erau reţinute, erau sechestrate, ameninţate şi bătute crunt dacă voiau să fugă. "Dacă te mai aud că ai vorbit sau ai scâncit vreo ceva, eu te omor", "Mă duc în puşcărie douăzeci de ani pentru tine", "Taci, du-te dracu să te ia de zdreanţă. Dacă eu vin în Germania acum... Mâine îmi fac bilet... Te desfigurez,", sunt câteva dintre ameninţările proxeneţilor.

      Unele fete au reuşit să fugă sau şi-au anunţat familiile pentru a apela la autorităţi ca să le salveze din mâinile proxeneţilor. Chiar după ce au fugit, două fete au fost sunate de către unul dintre proxeneţi, Dragoş Lupu, şi ameninţate: "Că te duci acasă, că faci... Oricum jegoasă aia care e lângă ţine... Da-i pe speaker să audă... Nu poate să muncească nici în Germania, nicăieri, pentru că toate femeile o caută. Aia e o zdreanţă de femeie. Mă sună lumea... Mulţi au plecat capul la ea... Pentru că te prinde femeile şi te taie în două”.

      Conform DIICOT, gruparea a strâns, în numai cinci luni, 310.000 de euro de pe urma fetelor. Cu banii obţinuţi din exploatarea sexuală a victimelor. membrii grupării au achiziţionat imobile în judeţele Galaţi şi Vaslui şi maşini de lux.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Un gălățean cu garajul demolat a dat în judecată Primăria pe motiv că acolo avea „un laborator științific”
Situație ce pare și de râs, dar și de plâns, la Galați. Un locuitor al orașului a dat în judecată Primăria după ce i-a demolat garajul (edificat, conform contractului, drept „construcție provizorie”, pe un teren public), argumentând ...(continuare)
Justitie - Caz șocant la Galați: un individ a șantajat sexual și financiar o tânără cu dizabilități pe care se oferise să o ajute. A fost arestat
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, bărbatul este cercetat acum pentru şantaj în formă continuată şi viol în formă continuată. „Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada ...(continuare)
Justitie - Consilier județean de Galați, trimis în judecată de DNA pentru o presupusă fraudă cu fonduri europene
Potrivit procurorilor DNA, Radu Oprea, preşedintele Asociaţiei Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est, este acuzat de de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi participaţie improprie la ...(continuare)
Justitie - Fost ministru al Mediului, acuzat că a luat mită de la o firmă din Galați. Șpaga a constat în 22 de tone de tablă
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe. Acesta este acuzat de luare de ...(continuare)
Justitie - Cum acționează escrocii de pe internet deghizați în cumpărători. Țintele acestora: vânzătorii de diverse lucruri
După cum avertizează polițiștii din Galați, un nou tip de fraudă a prins contur în această perioadă, în care s-au înmulțit tranzacțiile online pe site-urile de specialitate, în principal cele axate pe comercializarea de produse la preț ...(continuare)
Justitie - Cum a ajuns Galațiul numărul 1 în contrabanda europeană cu țigări. Rețeaua infracțională este uriașă
Poate părea neverosimil, dar informațiile date publicității de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) demonstrează că România, dar în mod special Galațiul, a ajuns să fie punctul de referință al contrabandei cu țigări din toată ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact