Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Închiderea piețelor stârnește revoltă la Galați. Trânte politice, dar și înjurături aprige între cei care „cred” și cei care „nu cred” în Covid

      Decizia Guvernului de închide piețele comerciale acoperite din orașe (lăsând în același timp deschise mall-urile) a stârnit furie și la Galați. Este un adevărat tir încrucișat între mai multe tabere, un război bizar din care aproape că lipsesc argumentele logice, însă pasiunea se revarsă din plin, mai ales sub formă de invectivă și ură.

      Pe partea de politică a controverselor, tonul a fost dat de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, care a criticat dur decizia autorităților centrale de închidere a piețelor.

      „Măsurile sunt fără nicio noimă, la voia întâmplării, parcă împotriva românilor. În scurt timp vom avea și temperaturi de îngheț, așa că nici tarabele exterioare nu vor mai putea rămâne deschise prea mult. Legumele și fructele românești intră și ele ”în carantină”. Guvernul ne trimite pe toți acum la supermarket, să ne înghesuim la marfa din import. Asta în timp ce producătorii și comercianții români nu știu cum se vor mai putea descurca. De parcă virusul atacă mai agresiv în piețele noastre decât în lumina neonului de multinațională. Vedem cum infectările cresc de la o zi la alta, iar măsurile sunt fără nicio noimă, la voia întâmplării, parcă împotriva românilor”, declară edilul Galațiului.

      Mesajul este destul de subtil, căci dincolo de îngrijorarea autorității locale legată de asigurarea unui serviciu comunitar (accesul la hrană al populației), are legătură cu campania electorală și cu PSD. Printre rânduri, răzbate plenar naționalismul clamat de social-democrați, solidaritatea (clamată și mimată, deloc autentică) cu „talpa țării” și atacul la multinaționale (știut fiind că acestea au fost mereu solidare cu partidele de dreapta).

      Interesant este că partidele din arcul guvernamental păstrează o tăcere apăsătoare cu privire la subiect, deși în spațiul virtual este deja „jihad” pe această temă, mai ales între taberele care „cred” și care „nu cred” în Covid. Înjurăturile curg cu duiumul la adresa autorităților, într-o deplină confuzie, căci deși decizia de închidere a piețelor a fost luată de PNL, ținta înjurăturilor au ajuns și primarii, care nu au nicio vină în ecuație: sunt obligați prin lege să se conformeze decizie Guvernului.

      Adevăratul război se poartă însă, în surdină, în piețe. Acolo unde, doar în municipiul Galați, peste 5.000 de oameni își câștigă pâinea (comercianți, șoferi, mici producători). Oamenii sunt realmente disperați de închiderea spațiilor acoperite, având în vedere că vremea se va răci brusc în zilele următoare, deci soluția tarabelor în aer liber nu este o soluție. Ei spun că sunt supuși unui tratament discriminatoriu față de mall-uri, care rămân deschise în continuare.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Rețea de cămătărie și șantaj, din care făceau parte interlopi și oameni ai legii, destructurată de DIICOT Galați
Descinderi spectaculoase la Galați, miercuri, 11.11.2020. Procurorii DIICOT Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat 10 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi, într-o cauză vizând d ...(continuare)
Justitie - Două tinere, de 17 și 20 de ani, din Galați, sechestrate și violate de membrii unei rețele de proxeneți din Iași
Totul a ieșit la iveală după ce o tânără din Galaţi a sunat luni, 9 noiembrie, în jurul orei 23,00, la 112 pentru a anunţa că sora ei, care se afla pe raza municipiului Iaşi cu alte două prietene, nu mai răspunde la telefon. Poliţişti ...(continuare)
Justitie - A apărut un nou tip de înșelăciune la Galați: escrocheria cu Covid. Seamănă destul de mult cu Metoda Accidentul
În cursul ultimei săptămâni, la Inspectoratul de Poliție Județean Galați au fost înregistrate 3 fapte de înșelăciune după o nouă metodă, adaptată pandemiei. Potrivit polițiștilor, victimele au fost abordate telefonic de persoane nec ...(continuare)
Justitie - Secretar de primărie, trimis în judecată pentru corupție. A cerut șpagă pentru a emite un certificat de naștere
Secretarul unei primării comunale din judeţul Galaţi (bizar, numele acestuia și al comunei nu a fost făcut public de procurori, care au socotit că protecția datelor cu caracter personal este mai importantă decât deconspirarea corupților) s- ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact