Nr.3962, Duminica, 16 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Un fost consilier local și un avocat din Galați, puși sub control judiciar sub acuzația că au trucat licitații publice

      Judecătorii Curții de Apel București au decis că toate cele șase persoane implicate în dosarul privind trucarea licitațiilor nu trebuie să stea după gratii în timpul cercetărilor. Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă pentru omul de afaceri Gheorghe Radu, cunoscut drept "Gelu Țăranu", avocatul gălățean Adrian Cătălin Hrișcă, afaceristul olandez David Johan Bies, avocatul Mihai Cosmin Baicu, executorul judecătoresc Adrian Marius Negreanu și Radu Bugică. Aceștia au fost plasați sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

      "Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă I.C.C.J. - D.I.I.C.O.T. - S.T. cu privire la arestarea preventivă a inculpaților Radu Gheorghe, Negreanu Marius Adrian, Baicu Mihai Cosmin, Bies Johan David, Bugică Radu, Hrișcă Adrian Cătălin. Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 13.02.2020 la data de 12.04.2020", se arată pe portalul Curții de Apel București.

      În cele 60 de zile, cei șase trebuie să se prezinte la instanţa de judecată/organul judiciar ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze, de îndată, organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază îşi au domiciliul/ reședinta, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemați.

      Dacă vor încălca aceste obligații, cei șase riscă să se aleagă cu mandat de arestare la domiciliu sau mandat de arestare preventivă. Decizia judecătorilor bucureșteni nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

      Cei șase sunt acuzați că au trucat mai multe licitații publice, la care erau vândute bunuri puse gaj pentru obținerea unor credite bancare. Procurorii DIICOT București susțin că, prin faptele lor, inculpații au creat un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Percheziții la Galați într-un dosar de crimă organizată. Gruparea vizată a trucat mai multe licitații publice, prejudiciul fiind imens
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ilfov au făcut astăz ...(continuare)
Justitie - Capul unei rețele internaționale de traficanți, reținut la Galați. Era dat în urmărire încă de acum un an
Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat în vârstă de 61 de ani pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare. ...(continuare)
Justitie - Criminal la 15 ani. Drogat și orbit de gelozie, și-a înjunghiat rivalul în amor
Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Cosmin Costel Poalelungi, un tânăr acum în vârstă de 17 ani, la cinci ani de închisoare într-un centru de detenţie pentru minori, după ce l-a găsit vinovat de infracțiunea pentru omor. Tânărul a îng ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact