Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Comisarul șef Mitică Petcu, de la Permise, a fost plasat în arest la domiciliu

      Magistrații de la Tribunalul Galați au respins cererea de arestare preventivă a lui Mitică Petcu, comisar șef la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, formulată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) ” Serviciul Teritorial Galați

      Judecătoriii au stabilit că este suficient arestul domiciliar pentru o perioadă de 30 de zile, interval după care situația urmează să fie reevaluată în funcție de mersul anchetei penale care vizează nu mai puțin de 13 fapte de corupție (luare de mită) presupus a fi săvârșite de ofițerul de poliție.

      Inculpatul a fost obligat ca pe durata arestului la domiciliu (interesant este că pe portalul instanțelor apare adresa completă de domiciliu a polițistului, lucru care contravine grav legii privind datele cu caracter personal!) să nu părăsească domiciliul din municipiul Galaţi și să se prezinte la organele de poliţie, parchet sau instanţa de judecată atunci când este chemat. De asemenea, el nu are voie să se apropie şi să nu ia legătura direct sau indirect cu suspecţii sau martorii: Ionescu Vasile, Ignat Costică, Oprea Ion, Diaconu Claudiu Narcis, Condurache Mădălina şi Carp Simona.

      „Atrage atenţia inculpatului Petcu Mitică asupra consecinţelor prev. de art. 221 alin. 7 din Ncpp. Dispune punerea în libertate a inculpatului şi plasarea acestuia în arest la domiciliu după expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore. Constată că inculpatul Petcu Mitică a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se mai afirmă în decizie.

      Conform procurorilor DNA Galaţi, Mitică Petcu, în calitatea sa de comisar şef cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ar fi primit, în perioada ianuarie - februarie 2020, de la mai multe persoane, diferite sume de bani şi alte bunuri, care nu i se cuveneau.

      Mita era oferită, susţin anchetatorii pentru programarea peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme sau preschimbarea fără programare a permisului de conducere. Ancheta penală este încă în curs.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Ofițer de poliție de frontieră, arestat pentru contrabandă cu țigări. A fost prins cu peste 33.000 de pachete
Judecătorii gălățeni a decis să emită mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru cei doi suspecți identificați și reținuți după ce, în urmă cu o săptămână, fuseseră protagoniștii unei urmăriri cu mașini ca-n film ...(continuare)
Justitie - Suspiciuni de corupție la Serviciul Permise și Înmatriculări. Ofițerii DGA au făcut două percheziții
Un ofițer examinator de la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto Galați (instituție subordonată Prefecturii Galați) este în centrul unei anchete penale ce vizează o serie de fapte de corupție și care s-ar putea extinde și la alte perso ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact