Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Fabricanți de euro, din Galați, arestați după ce au țepuit zeci de oameni de la care au cumpărat diverse bunuri

      Când se întâlnește ingeniozitatea escrocului cu credulitatea victimei, iese ceva cu totul aparte. O demonstrează o situație întâmplată recent la Galați, unde zeci de oameni au fost înșelați de o grupare de infractori care obișnuia să cumpere diverse lucruri (dar mai ales telefoane mobile scumpe) de pe site-urile de intermedieri, plătind cu bani falși. Mai exact, cu bancnote de 50 de euro „tipărite” de alți membri ai rețelei, undeva prin județul Brașov.

      Duminică, trei gălățeni au ajuns în arestul poliției după ce, timp de circa 6 luni, au escrocat la greu. Luni, indivizii au și fost arestați preventiv. Anchetatorii spun că cel puțin opt persoane care voiau să vândă telefoane au fost înșelate de gălățenii care au plătit cu euro falși obiectele achiziționate. Numărul victimelor ar putea fi însă de ordinul zecilor sau al sutelor. Deocamdată, Polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate au înregistrat plângeri de la păgubiți din Galați, Brăila, Buzău și Vrancea.

      Mecanismul escrocheriei este simplu: căutau pe OLX anunțuri de vânzări de telefoane mobile scumpe, contactau vânzătorul și, eventual după o mică negociere, făceau afacerea. Primeau telefonul și plăteau în euro, în bancnote de câte 50 de euro. Banii nu erau însă veritabili, ci ”fabricați” la Brașov și livrați în baza unor relații pe care cei trei le aveau cu un intermediar, care primea, la rândul lui, un comision. Afacere în toată regula.

      În perioada octombrie 2020-ianuarie 2021 au reușit să plaseze peste 6.400 de euro. Bancnotele arătau bine, destul de aproape de original (ba chiar aveau și „patina” de uzură, realizată cu o mașină de spălat!) așa că victimele au descoperit „țeapa” abia în momentul în care au vrut să schimbe banii la bancă sau o casă de schimb valutar.

      În urma sesizărilor, cazul a fost preluat de BCOO Galați sub coordonarea DIICOT. Cei trei principali suspecți, Mînză Cătălin (43 ani), Ivaşcu Nicuşor Daniel (42 ani) și Rouă Sorin (41 ani), au fost reținuți în urma mai multor percheziții-fulger, desfășurate duminică dimineață.

      ”La data de 14 februarie 2021, procurorii DIICOT ” Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile”, au arătat anchetatorii din Galați.

      Cei trei inculpați (care au fost deja arestați preventiv) au în spate caziere impresionante, fiind autorii a numeroase infracțiuni (în special înșelăciuni), atât în țară, cât și în străinătate.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Apucăturile bizare ale vremurilor moderne. Un el și o ea, ambii de la țară, condamnați pentru viol
Nici violul nu mai e ce-a fost. Doi tineri din Rădeşti au ajuns după gratii ca urmare a unei condamnări pe care au primit-o, fiind găsiţi vinovaţi de agresarea sexuală a unei tinere. Condamnaţii, un bărbat de 24 de ani şi, partea efectiv ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact