Nr.4071, Vineri, 25 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Foste angajate de la Fiscul din Galați, trimise în judecată de DNA pentru corupție. Șpăgi modice pentru găuri imense la buget

      Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)-Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au finalizat ancheta într-un dosar în care două foste angajate de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați au fost anchetate pentru luare, respectiv, complicitate la luare de mită. La finalul anchetei, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a celor două fucnționare.

      Cazul scoate în evidență o situație alarmantă, cu caracter de fenomen, care face ca oamenii de afaceri „cu inițiativă” să scape, contra șpăgi modice plătite unor funcționari, de plata unor sume importante (datorate ca impozite, taxe și penalități de întârziere) către bugetul statului. Practic, bugetul statului este devalizat în mare măsură și prin această avalanșă de astfel de „ciupeli”, nu doar prin „tunurile” de proporții.

      Inculpatele din amintitul dosar e numesc Mariana Ion Cozma, la data faptei șef Serviciu Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, și despre Roxana Cristina Grigorescu, la data faptei inspector principal la serviciul anterior menționat.

      Conform procurorilor, Mariana Cozma este acuzată de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, în timp ce Roxana Grigorescu este acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită. În același dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice, una dintre ele fiind reprezentantă a unor societăți comerciale, acuzată de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și evaziune fiscală în formă continuată. Celelalte două persoane fizice sunt acuzate de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

      Anchetatorii au reținut în rechizitoriul trimis instanței de judecată faptul că, în calitate de șef al Serviciului de Inspecție din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, inculpata Mariana Ion-Cozma ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentantul unor societăți comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 de lei și 2.900 de lei, în anii 2013, respectiv, 2014. Banii au fost oferiți pentru ca angajata de la Finanțe să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate. "Concret, sumele de bani ar fi fost primite sub aparența a două contracte de acordare de burse private, ce figurează a fi încheiate între cele două societăți comerciale și o persoană din familia inculpatei Ion-Cozma Mariana, pentru ca în schimb aceasta să avizeze actele de control ale societăților respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate", explică procurorii DNA, care susțin că Roxana Cristina Grigorescu ar fi fost complice la primirea uneia din tranșele de bani.

      "Independent de faptele descrise anterior, reprezentantul societăților comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă a uneia dintre societățile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziții nereale de bunuri (cereale și îngrășăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziții nereale, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale în sumă totală de 484.362 de lei", mai arată anchetatorii.

      În acest dosar, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă cu suma de 484.362 de lei, reprezentând prejudiciu în dauna statului. Dosarul este instrumentat de Tribunalul Galați.

     
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - A murit luptătorul de K1 înjunghiat în gât în timpul unei răfuieli interlope în zona viaductului. Poliția se așteaptă la noi incidente
Răfuiala interlopă extrem de violentă din noaptea de 19 spre 20 august 2020, din zona viaductului către combinatul siderurgic din Galați, a ajuns la stadiul de crimă. Adrian Florea (34 ani), luptătorul de K1 înjunghiat în gât de un rival a ...(continuare)
Justitie - Noua agricultură a României: plantație de cannabis descoperită la marginea orașului Galați
Marţi, 15 septembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciului Teritorial Galaţi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat sub acuzaţia de deţinere, cultivare şi oferire spre cons ...(continuare)
Justitie - Urmărit internațional pentru jafuri săvârșite în Franța, prins la Vama Giurgiulești
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au depistat şi predat autorităţilor competente un cetățean român, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare. B ...(continuare)
Justitie - Dementul care a încercat să violeze o impiegată CFR, apoi a lovit-o în cap și i-a dat foc, a fost trimis în judecată
Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Marius Dobrin, un gălăţean de 25 de ani, pentru tentativă la omor calificat, tentativă de viol şi distrugere. Individul, condamnat în trecut pentru viol în formă agravat ...(continuare)
Justitie - „Oaia neagră” de la Poliția Transporturi Galați, condamnată. „Frate” cu hoții și bețiv, era să provoace o tragedie în trafic
Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Ionuţ Axinte, agent de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi, la 8 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru refuz sau sustragere de la prelevare ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact