Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cum a ajuns Galațiul numărul 1 în contrabanda europeană cu țigări. Rețeaua infracțională este uriașă

      Poate părea neverosimil, dar informațiile date publicității de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) demonstrează că România, dar în mod special Galațiul, a ajuns să fie punctul de referință al contrabandei cu țigări din toată Europa. Nici nu-i de mirare, dacă socotim că toate rețelele de contrabandă din România, Moldova, Ucraina și Bulgaria au legături cu Galațiul. Mai mult, aici a fost descoperită, încă de acum 10 ani, prima fabrică ilegală de țigări (cu propria fabrică de timbre de acciză și chiar de ambalaje pentru țigări). Tot la Galați sunt cei mai mulți vameși și polițiști prinși făcând contrabandă sau vânzând informații contrabandiștilor. În fine, tot la Galați a fost descoperit în premieră faptul că multe dintre bunurile de contrabandă confiscate erau distruse doar pe hârtie, ele ajungând apoi înapoi pe piața neagră.

      Toate aceste lucruri se regăsesc în dosarele penale de la DIICOT, DGA și DNA, precum și în rapoartele OLAF. De altfel, tot prin amintita instituție europeană a fost destructurată, zilele trecute, o grupare infracțională transfrontalieră care a creat, în doar un an, un prejudiciu estimat la 80 de milioane de euro. Este vorba de zeci de milioane de pachete de țigări fabricate și vândute „la negru”.

      Conform raportului întocmit de inspectorii Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă, gruparea nu ar fi activat doar în România, ci şi în mai multe state membre ale UE, unde ar fi înfiinţat ateliere clandestine de fabricare a ţigaretelor, pe care le puneau ulterior în vânzare.

      "Din cercetări a reieşit faptul că, din luna mai 2019, parte din gruparea infracţională a început să funcţioneze pe teritoriul României, în sensul că administrează mai multe spaţii de depozitare a unor cantităţi mari de materiale folosite la fabricarea ţigaretelor, respectiv role de etichete, filtre de ţigarete, folie de aluminiu, hârtie de împachetat, achiziţionate din Bulgaria şi Republica Moldova, care ulterior depozitării erau transportate cu documente de transport false către state din Europa", se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

      Zeci de oameni au fost duși la audieri în acest dosar, începând din 17 decembrie. Există indicii precise că infractorii nu au acționat de unii singuri, ci sub protecția unor oameni ai legii a căror implicare este în curs de elucidare.

     
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Un gălățean cu garajul demolat a dat în judecată Primăria pe motiv că acolo avea „un laborator științific”
Situație ce pare și de râs, dar și de plâns, la Galați. Un locuitor al orașului a dat în judecată Primăria după ce i-a demolat garajul (edificat, conform contractului, drept „construcție provizorie”, pe un teren public), argumentând ...(continuare)
Justitie - Caz șocant la Galați: un individ a șantajat sexual și financiar o tânără cu dizabilități pe care se oferise să o ajute. A fost arestat
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, bărbatul este cercetat acum pentru şantaj în formă continuată şi viol în formă continuată. „Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada ...(continuare)
Justitie - Consilier județean de Galați, trimis în judecată de DNA pentru o presupusă fraudă cu fonduri europene
Potrivit procurorilor DNA, Radu Oprea, preşedintele Asociaţiei Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est, este acuzat de de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi participaţie improprie la ...(continuare)
Justitie - Rețea de trafic de femei anihilată la Galați. Au reușit să „pună deoparte” 300.000 de euro în doar cinci luni
Trei dintre membrii unei reţele de proxeneţi din Galaţi, toţi membri ai aceleaşi familii, au fost plasaţi în arest la domiciliu pe 5 ianuarie 2021 de Tribunalul Galaţi. Este vorba de Puiu Nelu, Puiu Cornel Constantin şi Lupu Dragoş, aceşti ...(continuare)
Justitie - Fost ministru al Mediului, acuzat că a luat mită de la o firmă din Galați. Șpaga a constat în 22 de tone de tablă
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe. Acesta este acuzat de luare de ...(continuare)
Justitie - Cum acționează escrocii de pe internet deghizați în cumpărători. Țintele acestora: vânzătorii de diverse lucruri
După cum avertizează polițiștii din Galați, un nou tip de fraudă a prins contur în această perioadă, în care s-au înmulțit tranzacțiile online pe site-urile de specialitate, în principal cele axate pe comercializarea de produse la preț ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact