Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Peste 360 de gălățeni sunt izolați la domiciliu pentru prevenirea epidemiei de coronavirus. Alți 5 sunt internați în spital, iar 4 sunt în carantină

      Vin evești bune dinspre București în legătură cu suspecții de infectare cu coronavirus de la Galați. Cei trei adulţi, doi bărbaţi şi o femeie, internaţi, la finele săptămânii trecute, la Spitalul de Boli Infecţioase nu sunt infectaţi cu Covid19, aceştia urmând să fie externaţi, sau, după caz, să îşi continue perioada de autoizolare la domiciliu, până la împlinirea celor 14 zile.

      În schimb, autorităţile aşteaptă rezultatul analizelor pentru alte două cazuri, doi copii, unul de 5 ani şi al doilea de 3 ani, internaţi vineri şi duminică seară. Deşi ultimul copil internat nu a călătorit în străinătate, părinţii săi au revenit, în urmă cu 11 zile, în ţară din Veneţia, iar în momentul în care aseară copilul s-a simţit rău, a fost chemată ambulanţa.

      În momentul de faţă, la nivelul judeţului Galaţi există 364 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 4 persoane aflate în carantină în spaţii speciale amenajate de autorităţi.

      Pentru verificarea respectării condiţiilor de autoizolare la domiciliu, începând de luni, 2 martie, echipe mixte compuse din poliţişti şi medici DSP vor verifica, prin sondaj, la domiciliu, persoanele autoizolate. Potrivit regulilor stabilite la nivel naţional, persoanele care se află în autoizolare la domiciliu nu pot părăsi casa nici măcar o dată pe zi (aşa cum se stabilise, în mod iniţial, la Bucureşti), urmând ca mâncarea sau alte produse necesare să le fie aduse de rude sau prieteni.

      În cazul în care nu are cine să le aducă aceste provizii, persoanele autoizolate pot cere ajutor sunând la DSP Galaţi, urmând ca alimentele să le fie asigurate prin grija primăriilor (prin cantinele de ajutor social sau alte surse, în cazul primăriilor de comune).
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Justitie - Ofițer de poliție de frontieră, arestat pentru contrabandă cu țigări. A fost prins cu peste 33.000 de pachete
Judecătorii gălățeni a decis să emită mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru cei doi suspecți identificați și reținuți după ce, în urmă cu o săptămână, fuseseră protagoniștii unei urmăriri cu mașini ca-n film ...(continuare)
Justitie - Comisarul șef Mitică Petcu, de la Permise, a fost plasat în arest la domiciliu
Magistrații de la Tribunalul Galați au respins cererea de arestare preventivă a lui Mitică Petcu, comisar șef la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, formulată de Direcția Națională Anticoru ...(continuare)
Justitie - Suspiciuni de corupție la Serviciul Permise și Înmatriculări. Ofițerii DGA au făcut două percheziții
Un ofițer examinator de la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto Galați (instituție subordonată Prefecturii Galați) este în centrul unei anchete penale ce vizează o serie de fapte de corupție și care s-ar putea extinde și la alte perso ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact