Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Absurd de Galați. Comuna Tulucești a devenit, prin lege, „stațiune turistică”, deși nu are niciun loc de cazare

      Vești proaspete și de-a dreptul comice de la Guvernul României. Comuna Tulucești a devenit, în mod oficial, prima stațiune de interes turistic local din județul Galați. Nu e glumă, e lege, căci Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat, pe 22 octombrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități ca stațiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare.

      Comuna Tulucești se numără printre cele 13 localități atestate prin actul normativ citat, așa că nu mai e loc de întors, lăsați la o parte Sinaia, Mamaia sau Nisipurile de Aur și dați năvală în noul paradis turistic. Bine, n-o să găsiți nimic acolo, dar nu-i nicio problemă, România este expertă în nimic, în rahatul pe două bețe, în idioțenii cu atestat de genialitate.

      Zice-se că în documentația depusă de Tulucești a cântărit decisiv faptul că pe teritoriul comunei se află Pădurea Gârboavele, care n-are de fapt nicio treabă cu administrarea locului. Acesta se află doar geografic pe raza amintitei comune (dar la o distanță considerabilă), pădurea în sine fiind administrată de Romsilva, iar obiectivele vizitabile (Zoo, restaurante, samd) fiind ale CJ sau ale unor firme private cu sediul în municipiul Galați.

      De altfel, după cum recunoștea primarul Petrică Bratu, tocmai obiectivele de la Gârboavele, plus niște gogomănii atent ticluite (din categoria „o să...”) au fost cele care au dus la includerea Tuluceștiului în lista stațiunilor turistice, loc unde, să fim serioși, chiar nu are ce căuta. Nu de alta dar așezarea în sine nu are niciun loc de cazare și nu are absolut nimic de oferit, în afara minusculului muzeu făcut de maestrul Paul Buță, pe banii lui, în casa părintească.

      Bine, pielea ursului din pădure e amplă, căci există proiecte pe Programul Operațional Regional, atât pe turism (baze de agrement, crame etc.), cât și pe drumuri, canalizări samd.

      Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de interes local. Cea mai apropiată de Galați (până să răsară din neant Tuluceștiul) era Lacu Sărat, din județul Brăila, stațiune care încă mai atrage peste 5.000 de turiști în fiecare an, la tratament cu nămol sapropelic, plus alte câteva zeci de mii la plajă și grătare.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Ce se ascunde în spatele războiului salariilor neplătite de la Protecția Copilului
Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a ieșit la înaintare, zilele trecute, cu o declarație suspect de războinică cu privire la problemele financiare de la Direcția de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Instit ...(continuare)
Politic - Fostul prefect Bocăneanu, eliberat condiționat din pușcărie. A fost singurul care a stat după gratii în urma controversatei anchete a DNA
Judecătorii au decis să-l elibereze condiționat din pușcărie pe Emanoil Cătălin Bocăneanu, fostului prefect de Galați, aflat după gratii ca urmare a unui dosar de corupție extrem de controversat, din care nu au lipsit acuzații de abuz în ...(continuare)
Politic - Va avea Galațiul o viceprimăriță, în premieră de la Revoluție încoace? Cine l-ar putea înlocui pe Humelnicu
Fără doar și poate, mandatul viceprimarului Marius Humelnicu va fi unul scurt. Recent ales viceprimar al municipiului Galaţi, cu 15 voturi favorabile şi 11 contra, consilierul local PSD nu va rămâne decât până pe la jumătatea lui decembrie ...(continuare)
Politic - Expertul ONU Călin Georgescu, despre Trump: a fost singurul preşedinte care a apărat viaţa, copiii, familia şi biserica
Călin Georgescu, specialistul ONU pentru dezvoltare durabilă, susţine faptul că marele merit al preşedintelui american, Donald Trump, este acela că este singurul preşedinte care a susţinut în ultima perioadă viaţa, copiii, familia şi bis ...(continuare)
Politic - Primar din județul Galați, proaspăt ales dar declarat incompatibil de către ANI
Printr-un comunicat transmis presei, Agenția Națională de Integritate (ANI) informează că primarul reales al comunei gălățene Cuca, Mihăiță Vlad, s-ar afla în stare de conflict de interese administrativ. Mai exact, în exercitarea anter ...(continuare)
Politic - Consiliul Local Galați a fost legal constituit. Cine sunt cei fac parte din el și ce partide reprezintă
Primăria municipiului Galați informează că noul Consiliu Local a fost legal constituit, miercuri, după ce aleșii au depus jurământul. „Este un moment important pentru viitorul gălățenilor care ne-au acordat încrederea lor. Pentru aces ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact