Nr.3525, Vineri, 11 August 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

USR va depune două plângeri împotriva lui Liviu Dragnea la DNA și PÎCCJ

      USR va formula până la sfârșitul acestei săptămâni două plângeri care îl vizează pe Liviu Dragnea cu privire la modul în care a fost convocată sesiunea parlamentară extraordinară, una dintre plângeri urmând să fie făcută la DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, iar cealaltă plângere la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru săvârșirea infrațiunii de fals intelectual și uz de fals. USR va sesiza și Agenția Națională de Integritate cu privire la situația ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu.

     

      Senatorul USR, George Dircă, a anunțat, că USR va formula până la sfârșitul acestei săptămâni și două plângeri care îl vizează pe Liviu Dragnea cu privire la modul în care a fost convocată sesiunea parlamentară extraordinară, una dintre plângeri urmând să fie făcută la DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, iar cealaltă plângere la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru săvârșirea infrațiunii de fals intelectual și uz de fals. ,A fost o situație excepțională în Parlamentul României în care ambele camere au fost convocate în mod abuziv și nelegal. Pregătim o plângere împotriva lui Liviu Dragnea, de fapt sunt două plângeri, una la DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și o altă plângere către PÎCCJ pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals. Practic, a publicat în Monitorul Oficial decizia de convocare fără a avea un mandat din partea Biroului Permanent. Decizia a fost publicată luni, iar întrunirea Biroului Permanent a avut loc marți. Astfel de lucruri trebuie să nu se mai producă, trebuie respectate legislația și procedura, nu trebuie să mai acționăm abuziv și din punctul nostru de vedere, e o greșeală că se face acest abuz de majoritate", a spus Dircă.

      Senatorul USR, George Dircă, a mai spus că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, se află în stare de incompatibilitate având în vedere participarea sa la ședința Biroului Permanent al Senatului. Astfel, USR intenționează să se adreseze Agenției Naționale de Integritate. "Dl. ministru al Apărarii, dl. Țuțuianu a fost prezent în Biroul Permanet pentru a asigura cvorumul, deși legea ministerială interzice să deții două funcții simultane de conducere. Practic dumnealui e și membru al Biroului Permanent al Senatului și este și ministru. E o situație de incompatablitate aici, iar cererea a va fi adresată către Agenția Națională de Integritate", a spus George Dircă.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentPoliticSocial Mica PublicitateContact