Nr.4096, Joi, 13 August 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Fente politice de Covurlui. Ștefan Baltă a lăsat PNL-ul baltă sau Stângă se pregătește să dea o țeapă USR?

      Ceva pute rău la PNL Galați, căci unul dintre liderii importanți ai liberalilor, Ștefan Baltă (fost președinte al organizației municipale, fost candidat la șefia organizației județene, fost „mare speranță locală” etc) a luat-o cătinel pe alte căi politice. Și chiar dacă Baltă este cunoscut ca un cetățean destul de sucit și insubordonabil, faptul că aceasta și-a cam lăsat baltă colegii nu doar că stârnește controverse legate de el, ci aruncă mari semne de întrebare asupra onestității întregii tagme liberale de la Galați.

      Nu de alta, dar în ultimii ani, preluarea organizației județene de către George Stângă (îl știți: omul care-i cumpăra țigări fostului lider VP Dobre) pare să nu fi fost tocmai rețeta de succes a liberalilor. Aceștia au făcut, sub „domnia” lui Stângă, numeroase compromisuri toxice, atât cu PSD, cât mai ales cu partidele-balama animate de goana după ciolan. Așa se face că au ajuns în funcții publice, pe din dos (a se citi „fără a susține concursul cerut de lege”), tot felul de cozi de topor politice, cu competență cam pe nivelul genunchiului broaștei, dar sponsori de nădejde la partidele angrenate în decizie.

      Revenind la Baltă, trebuie spus că avem un fundal tenebros în chestiune și că acesta n-a lăsat liberalii baltă chiar așa, de-un „capriț”, ci după un scenariu destul de clar. Mai întâi și-a luat scatoalce de la Stângă pentru că a îndrăznit să vrea să fie rector al Universității de stat din Galați (acolo unde, cică, Stângă negociase deja în favoarea PSD treaba, se aude că la pachet cu sprijinul „trandafiriilor” în obținerea de contracte publice pentru firma de dezinsecție a liberalului).Tocmai aceste manevre ar fi dus la demisia lui Baltă din funcția de președinte al organizației municipale a PNL, în semn de protest pentru marginalizare și trădare.

      Apoi, Baltă a cochetat cu PMP, ceea ce l-a făcut, cică, pe șeful lui politic să-i taie craca urgent și să ofere oamenilor lui Băsescu ceva funcțioare publice (cu condiția să nu-i dea vreo șansă „fiului rătăcitor”. Sau cel puțin așa s-a crezut. A urmat și faza-șoc a alierii electorale a PNL cu USR-PLUS, ocazie cu care atât Baltă, cât și celălalt aspirant liberal la candidatura la Primăria Galați (Onuț Atanasiu) au constatat că au fost dați deoparte în favoarea lui Bogdan Rodeanu, de la USR.

      Însă bomboana de pe colivă a fost pusă abia acum câteva zile, când Ștefan Baltă a anunțat că este onorat că ecologiștii i-au propus să candideze la Primăria Galați. Hop-așa! Aparent, avem de-a face cu revolta tânărului lider liberal, care (iată, domle!) și-a găsit un loc unde să-și satisfacă orgoliul electoral. Bine, prin prisma alianței PNL-USR-PLUS, treaba sună cam nasol, însă Stângă are scuza că Baltă e un rebel. Ceea ce ar impune, totuși, suspendarea sau chiar excluderea lui din PNL.

      Însă cum reacția PNL întârzie, damful de putreziciune devine tot mai persistent în chestiune, căci își arată cornițele un interesant drăcușor politic. Adică senzația este că liberalii joacă la două capete și că, de fapt, nu prea au de gând să-l susțină pe Rodeanu la Primărie, ci pe Baltă. Însă această divizare nu poate avea decât un singur câștigător: pe Ionuț Pucheanu, de la PSD. Iar scenariul demonstrează (a câta oară) că George Stângă nu conduce PNL în interesul liberalilor sau al electoratului de dreapta, ci în propriul lui interes, căci blatul cu PSD devine cu zi ce trece tot mai evident. Fente politice de Covurlui, nimic mai mult.
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Doi fugari de pușcărie, încătușați de polițiștii din Galați după ce au fost descoperiți întâmplător
Alți doi urmăriţi general, care se sustrăgeau executării pedepselor cu închisoarea, au fost capturaţi de poliţiştii din Galaţi, zilele trecute. În ambele cazuri, capturarea s-a produs în urma unor acțiunid e rutină, cu scop de prevenire ...(continuare)
Politic - Politica pumnului în gură: PNL l-a pus pe primul loc în lista pentru CJ Galați pe luptătorul de K1 Cătălin Moroșanu, zis și „Moartea din Carpați”
Mare-i grădina politicii! O demonstrează PNL Galați, care a decis să-l pună pe locul 1 în lista pentru Consiliul Județean (CJ) Galați pe luptătorul de K1 Cătălin Moroșanu. Cum are veni, am revenit la politica pumnului în gură, numai că ...(continuare)
Politic - Pucheanu reinventează sloganul electoral „Iarna nu-i ca vara”. Prezintă înfrunzirea copacilor ca și cum ar fi meritul lui
În ultima perioadă, primarul Ionuț Pucheanu (PSD, că doar nu din altă parte) a început o amplă campanie de imagine. Bine, e de-a dreptul campanie electorală, dar nu putem să zicem asta căci ar însemna că l-am acuza că a furat startul și ...(continuare)
Politic - A început concursul de minciuni electorale pentru scrutinul din septembrie. Cea mai nouă gogoriță: investiții fabuloase pe Faleză
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat miercuri, 5 august, acordul de parteneriat pentru realizarea proiectului „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorifica ...(continuare)
Politic - Sondaj electoral ascuns în spatele unuia pentru îmbunătățirea transportului public. Primăria cheltuie 22.000 de lei pentru asta
Vin alegerile, deci autoritățile au devenit brusc interesate de ceea ce crede electoratul despre una-alta, ca să știe ce minciuni ar fi cele mai potrivite în campanie. Spre exemplu, Primăria Galaţi pune la bătaie 22.000 de lei pentru un sonda ...(continuare)
Politic - Candidatul surpriză propus pentru Primărie de către Pact pentru Galați. Este inginer IT și poet
Am aflat numele încă unui candidat intrat în cursa pentru Primăria municipiului Galaţi, pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Potrivit unui comunicat al PACT pentru Galați (o grupare politică de interes local, „născută” dintr-o ...(continuare)
Politic - Autodenunț cu iz penal legat de principalii candidați la Primăria Galați. Suspiciuni de abuz și de trafic de influență
Pe Marius Stan îl cam ia gura pe dinainte. I s-a întâmplat și cât a fost primar (când a ajuns să fie renegat și de ambii membri ai coaliției USL), i se întâmplă și acum, când aspiră la fotoliul de edil din partea Pro România. Într-u ...(continuare)
Politic - Grandomanie la Grand Hotel. PNL și USR-PLUS și-au făcut sediu de campanie, la Galați, într-un fost bordel de lux interbelic
Când șef peste dreapta din Galați ajunge unul pe care-l cheamă Stângă, lucrurile n-au cum să iasă chiar cum trebuie. Iar când în lupta contra vânătorilor de ciolan îl propui pe unul Rodeanu, treaba se complică și mai tare. Însă nu de ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact