Nr.4096, Joi, 13 August 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria Galați se transformă în agenție imobiliară. Terenuri publice scoase la vânzare preferențial

      Șapte terenuri din proprietatea privată a municipiului Galaţi vor fi vândute unor firme sau persoane care au solicitat cumpărarea lor pentru că au ridicat acolo diverse construcţii. Vânzările au fost aprobate cu o majoritate lejeră de Consiliul Local (după ce vreun an a fost blocaj în chestiune), deși unele dintre contrucții au fost edificate cu tămbălău, cam sfidând regulile urbanistice.

      Toate terenurile a căror vânzare a fost aprobată sunt ocupate de construcţii proprietatea celor care au solicitat cumpărarea şi care deţin aceste suprafeţe cu contract de închiriere.

      Prima vânzare prin atribuire directă aprobată are ca obiect terenul de 124 mp situat pe strada Brăilei nr. 157, aferent blocurilor A6-A7, preţul fiind de 188 euro/mp fără TVA. știți dumneavoastră: una dintre măgăoaiele care au făcut zona un coșmar urbanistic și au păpat aproape tot spațiul verde din zonă.

      A fost votată şi vânzarea terenului de 105 mp, situat pe strada Oţelarilor nr. 31, S4 la preţul de 164 euro/mp fără TVA. Tot în zona unui bloc deci, tot construcție pe spațiul verde.

      Vot favorabil a primit şi vânzarea terenului de 23 mp, situat în strada Traian nr. 58, la prețul 157 euro/mp fără TVA. Cu 186 de euro/ mp fără TVA ar urma să fie vândut terenul în suprafață de 96 mp, situat în strada Brăilei nr. 140K, în vreme ce vânzarea terenului de 186,50 mp, situat pe strada Tecuci nr. 3, bloc V3-V3B se dă la prețul 126 euro/mp fără TVA.

      Vânzarea terenului de 28 mp situat pe strada Săliște nr. 2B, s-a aprobat cu prețul de 88 euro/mp fără TVA, iar vânzarea terenului de 10,45 mp, situat în Micro 19, strada Stadionului nr. 2bis, bl. M3, scara 1, parter cu 106 euro/mp fără TVA.

      În edițiile viitoare vom reveni cu detalii despre fiecare cumpărător în parte, cu modul cu au fost ridicate și autorizate construcțiile, dar și cu relațiile politice ale acestora. După cum o să aveți ocazia să constatați, nu-i vorba de cetățeni oarecare ai urbei.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Doi fugari de pușcărie, încătușați de polițiștii din Galați după ce au fost descoperiți întâmplător
Alți doi urmăriţi general, care se sustrăgeau executării pedepselor cu închisoarea, au fost capturaţi de poliţiştii din Galaţi, zilele trecute. În ambele cazuri, capturarea s-a produs în urma unor acțiunid e rutină, cu scop de prevenire ...(continuare)
Politic - Politica pumnului în gură: PNL l-a pus pe primul loc în lista pentru CJ Galați pe luptătorul de K1 Cătălin Moroșanu, zis și „Moartea din Carpați”
Mare-i grădina politicii! O demonstrează PNL Galați, care a decis să-l pună pe locul 1 în lista pentru Consiliul Județean (CJ) Galați pe luptătorul de K1 Cătălin Moroșanu. Cum are veni, am revenit la politica pumnului în gură, numai că ...(continuare)
Politic - Pucheanu reinventează sloganul electoral „Iarna nu-i ca vara”. Prezintă înfrunzirea copacilor ca și cum ar fi meritul lui
În ultima perioadă, primarul Ionuț Pucheanu (PSD, că doar nu din altă parte) a început o amplă campanie de imagine. Bine, e de-a dreptul campanie electorală, dar nu putem să zicem asta căci ar însemna că l-am acuza că a furat startul și ...(continuare)
Politic - A început concursul de minciuni electorale pentru scrutinul din septembrie. Cea mai nouă gogoriță: investiții fabuloase pe Faleză
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat miercuri, 5 august, acordul de parteneriat pentru realizarea proiectului „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorifica ...(continuare)
Politic - Sondaj electoral ascuns în spatele unuia pentru îmbunătățirea transportului public. Primăria cheltuie 22.000 de lei pentru asta
Vin alegerile, deci autoritățile au devenit brusc interesate de ceea ce crede electoratul despre una-alta, ca să știe ce minciuni ar fi cele mai potrivite în campanie. Spre exemplu, Primăria Galaţi pune la bătaie 22.000 de lei pentru un sonda ...(continuare)
Politic - Candidatul surpriză propus pentru Primărie de către Pact pentru Galați. Este inginer IT și poet
Am aflat numele încă unui candidat intrat în cursa pentru Primăria municipiului Galaţi, pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Potrivit unui comunicat al PACT pentru Galați (o grupare politică de interes local, „născută” dintr-o ...(continuare)
Politic - Fente politice de Covurlui. Ștefan Baltă a lăsat PNL-ul baltă sau Stângă se pregătește să dea o țeapă USR?
Ceva pute rău la PNL Galați, căci unul dintre liderii importanți ai liberalilor, Ștefan Baltă (fost președinte al organizației municipale, fost candidat la șefia organizației județene, fost „mare speranță locală” etc) a luat-o căti ...(continuare)
Politic - Autodenunț cu iz penal legat de principalii candidați la Primăria Galați. Suspiciuni de abuz și de trafic de influență
Pe Marius Stan îl cam ia gura pe dinainte. I s-a întâmplat și cât a fost primar (când a ajuns să fie renegat și de ambii membri ai coaliției USL), i se întâmplă și acum, când aspiră la fotoliul de edil din partea Pro România. Într-u ...(continuare)
Politic - Grandomanie la Grand Hotel. PNL și USR-PLUS și-au făcut sediu de campanie, la Galați, într-un fost bordel de lux interbelic
Când șef peste dreapta din Galați ajunge unul pe care-l cheamă Stângă, lucrurile n-au cum să iasă chiar cum trebuie. Iar când în lupta contra vânătorilor de ciolan îl propui pe unul Rodeanu, treaba se complică și mai tare. Însă nu de ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact