Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Mesajul agramat al unui parlamentar gălățean în privința prevenirii epidemiei de coronavirus

      Senatorul de Pechea Nicolae Marin (ex-PPDD, ex-PSD, actualmente Pro România) reușește să se facă de râs cu un mesaj postat pe pagina proprie de Facebook și pe cea a companiei de transport de persoane care-i aparține (ETA).

      Mesajul are un scop cumva promoțional (vin alegerile, deh) însă este scris realmente cu picioarele, după cum puteți lesne constata. „Datorită apariției virusului Covid-19, am luat măsuri necesare de dezinfectie, pentru a prevenii răspândirea virusului”, zice senatorul.

      Cu alte cuvinte, Nicolae Marin îi mulțumește epidemiei, căci altfel nu mai dezinfecta în vecii-vecilor autobuzele cu care deține monopolul transportului de persoane pe jumătate de județ, urmare a lanțului de complicități dezvoltat pe vremea când era în partidul celor trei trandafiri.

      Trec peste virgula dintre subiect și predicat (a doua din frază) și ajung la cei doi de „i” din cuvântul „prevenii”, care stârnesc o ditamai confuzie, căci în limba română infinitivul nu-i totuna cu perfectul simplu. Dar să lăsăm deoparte prostiile intelectualiste și să ne întoarcem la oile noastre: important este că autobuzele ETA au fost dezinfectate.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - ANCHETĂ Cine sunt noii atârnători politici de la AFDJ Galați. „Lipitorii de afișe”, plătiți cu 1.000 de euro pe oră
Instalarea unui guvern PNL nu a însemnat pentru compania Națională Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați revenirea la normalitatea sperată, după ce PSD îi umpluse schema de conducere cu tot felul de politruci. Cei de la PNL ...(continuare)
Politic - Al doilea caz de coronavirus la Galați. Pacientul a fost dus la București în noaptea de duminică spre luni
A fost înregistrat deja al doilea caz de infectare cu coronavirus la Galaţi. Virusul a fost depistat la un tânăr de 24 de ani, care a fost transferat, în condiţii de izolare, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Testul pozitiv a fost ...(continuare)
Politic - Partidele de dreapta încearcă să se alieze la Galați. USR și PNL au refuzat să participe la discuții
Reprezentanții a cinci formaţiuni politice cu reprezentare la Galaţi, dar și a o serie de ONG-uri, s-au întâlnit în weekendul trecut la o masă rotundă ce a avut tema „unirea dreptei la Galaţi". Întâlnirea a fost iniţiată de Partidul ...(continuare)
Politic - Cum au stricat protestatarii #rezist pomana electorală organizată de PSD la un restaurant din centrul Galațiului
Miercuri, 4 martie. Zi de post. Pentru că așa fac creștinii miercurea, dar și pentru că a început deja postul Paștelui. Bine, una e postul, alta e campania electorală (care încă n-a început, dar se derulează discret, pe mutește și ilega ...(continuare)
Politic - Cum s-a pricopsit Gospodărire Urbană Galați cu un nou post de director, plătit gras
Până pe 2 martie, societatea Gospodărire Urbană din subordinea Primăriei Galați s-a descurcat, bine-mersi, cu un singur director, în persoana binecunoscutului activist PSD Dragoș Magearu. Ei bine, asta nu s-a dovedit de ajuns pentru pohtitori ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact