Nr.4092, Vineri, 23 Octombrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Prefectul de Galați se pregătește să elibereze jilțul de pârcălab. Ce motive politice există și cine i-ar putea lua locul

      Nici n-au apucat gălățenii să-i învețe numele, că prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, se pregătește să predea altcuiva jilțul de pârcălab de Covurlui. Motivul acestei mutări arată, în esență, cât de „apolitici” sunt de fapt prefecții, deși legea le cere acest lucru, de aceea sunt și considerați înalți funcționari publici.

      De fapt, Avrămescu va pleca din funcție fix așa cum avenit, adică din motive sută la sută politice. El urmează să fie numit șef interimar al organizației PNL Buzău (unde liderul Cristi Romanescu și-a dat demisia), prilej cu care va fi însărcinat să scoată căruța liberală din noroiul în care s-a afundat.

      Cum legea nu-i permite să fie și una și alta (se află în conflict de interese, practic, a se vedea punctul 4 al declarației-tip) Avrămescu va trebui să renunțe la Prefectură, căci nu te joci cu ordinul venit de la partid. El ți-a dat tot ce ai, deci tot el îți poate lua tot ce ți-a dat, lăsându-te un muritor de rând, contabil pe la vreo firmă, cu leafă cât o jumătate de sfert din ce-ți asigură sinecurile politice.

      Pe locul care urmează să fie lăsat liber de Avrămescu (cum spuneam, nu-l vedem încălcând disciplina internă de partid) e bătaie mare deja, căci underground se fac și se desfac cărțile. Unii spun că pe post va fi promovat subprefectul Eugen Hristache (52 ani). După cum se știe, acesta este pensionar de lux, având în vedere că a ieșit la pensie din Poliție la numai 47 de ani, cu o pensie lunară cam cât 4 pensii medii pe economie.

      Alte surse indică faptul că Hristache va rămâne subprefect și că în în locul lui Avrămescu va fi proptit Silviu Bacalum. Lista pariurilor rămâne deschisă, nu doar pentru „externi”, ci și pentru membrii PNL, căci în organizația de la Galați se dă la gioale într-un mare fel pentru a ajunge „la masa bogaților”. Știți dumneavoastră, lucrurile pentru care toți politicienii „se sacrifică pentru țară”: funcții publice plătite gras, sinecuri, privilegii, o atenție, o măslină...

     
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Consiliul Local Galați a fost legal constituit. Cine sunt cei fac parte din el și ce partide reprezintă
Primăria municipiului Galați informează că noul Consiliu Local a fost legal constituit, miercuri, după ce aleșii au depus jurământul. „Este un moment important pentru viitorul gălățenilor care ne-au acordat încrederea lor. Pentru aces ...(continuare)
Politic - Rectorul Puiu Georgescu refuză să mai candideze pe lista PSD pentru Camera Deputaților. Ce l-a enervat pe profesor
Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, a anunţat, într-un comunicat postat pe pagina sa publică de Facebook, că renunţă la candidatura la alegerile parlamentare. Este de spus că, a ...(continuare)
Politic - Alertă la Ivești: indicele de infectare cu Covid-19 a populației comunei a depășit 10 la mie
Situaţie alarmantă în judeţul Galaţi. Indicele de infectare în municipiul Galaţi este de 2 la mia de locuitori, în timp ce la nivelul judeţului s-a ajuns la o rată de infectare de 1,47 la mia de locuitori. Alte cinci localităţi din jude ...(continuare)
Politic - Cine vor fi candidații PSD Galați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Lista oficială
Organizația PSD Galați este prima filială de partid care și-a făcut publică lista pentru alegerile din 6 decembrie 2020. Viorica Sandu va deschide lista candidaţilor PSD la Camera Deputaţilor, iar Marius Humelnicu va fi primul pe listă la Se ...(continuare)
Politic - Cine se află pe listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților, din partea PNL Galați
Și liberalii gălățeni și-au anunțat candidații pentru parlament care se vor regăsi pe liste la alegerile din 6 decembrie 2020. Liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, senatorul George Stângă, va deschide lista partidului pentru Camer ...(continuare)
Politic - Ce candidați propune PMP Galați pentru alegerile parlamentare din 2020
Lista PMP Galați pare, cel puțin la o primă vedere, destul de plină cu oameni cunoscuți la nivel local. Profesorul universitar Iulian-Gabriel Bîrsan va deschide lista candidaţilor PMP Galaţi la Senat, iar liderul organizaţiei judeţene a par ...(continuare)
Politic - Listă de doi pentru alegerile parlamentare din partea Pro România Galați
PRO România filiala Galați și-a stabilit în urma discuțiilor purtate în forurile de conducere centrale candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, președintele PRO România Galați, senatorul Nicolae Marin, va deschide ...(continuare)
Politic - Fostul primar al Tecuciului, Cătălin Hurdubae, a trecut de la PSD la PMP. Transferul a stârnit scandal
Mișcare surprinzătoare în politica din Tecuci. Fostul primar (2016-2020) al orașului, Cătălin Hurdubae, a părăsit PSD pentru a se alătura PMP, iar „transferul” a stârnit destul de multe nemulțumiri. Pe de o parte, cei de la PSD s-au su ...(continuare)
Politic - Are balta pește! Hogeacul PSD de la Zătun a primit un upgrade din bani publici, ca să aibă ce agăța șmecherii în cârlig
O nouă populare cu peşte la balta Zătun. Pescuitul nu va fi permis timp de două săptămâni pentru adaptarea la noile condiţii de habitat. Acţiunea a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de ...(continuare)
Politic - Marius Stan anunță că se lasă definitiv de politică, deși se aude că va fi pe listele pentru Parlament
Fostul primarul al Galațiului, Marius Stan, a anunțat că, gata, se lasă de politică și că este dezamăgit total de ce-i în jur. Păi, da, îți cam vine să cazi în depresie când vezi că tu, ditamai personalitatea, nu reușești să aduni ...(continuare)
Politic - Încăierare ca-n filmele cu karate pe o stradă din Tecuci. Totul a pornit de la o șicanare în trafic
Un incident violent a avut loc pe o stradă din Tecuci, pe 1 octombrie. Un individ care conducea o maşină marca Audi a sărit la bătaie la un taximetrist, în contextul în care cei doi se șicanaseră în trafic, iar cel din urmă oprise maşina ...(continuare)
Politic - O actriță de la Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, depistată cu Covid-19. Teatrul și-a suspendat activitatea
Un angajat al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Conform reprezentanților teatrului, persoana în cauză manifestă o formă ușoară a bolii și este izolată la domiciliu. Conducerea Teatrului a p ...(continuare)
Politic - Cine sunt consilierii care vor gestiona banii județului Galați până în 2024. Doar 4 partide au reprezentanți în CJ
Cu un scor neașteptat de bun (aproape 40 de procente) după numărarea finală a voturilor, PSD și-a adjudecat un număr de 17 consilieri județeni al Galați. Este aproape o majoritate, președintele Costel Fotea (reales cu un scor confortabil) av ...(continuare)
Politic - Miros de sânge pe aleea liberală. Lupii tineri și caii bătrâni se încaieră pentru dreptul de a-i „lua capul” lui George Stângă
Rezultatul slab al PNL Galați la alegerile locale din septembrie 2020 a declanșat un veritabil scandal în tabăra liberală. Cel puțin două facțiuni din organizația județeană vor capul liderului George Stângă, pe care-l consideră principa ...(continuare)
Politic - Picu pierde și polonicul! Fostul viceprimar n-a prins CL, așa că se întoarce la Cantina de Ajutor Social ca să fie dat afară și de acolo
Acreditat de sondaje cu șansa a doua la Primăria Galați (în 15 septembrie un plebiscit îl indica drept posesorul a 21% din preferințele electoratului local), Picu Apostol Roman a luat bătaie la fundul gol la testul urnelor: n-a ajuns nici măc ...(continuare)
Politic - Alegerile locale la țară, adică „la firul ierbii”: „Vă pun asfalt și pe casă, numai să votați primarul nostru!”
Campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 a fost destul de liniștită, însă post-factum ies la iveală numeroase detalii care arată că lupta s-a dus cu destul de multe metode controversate, unele la limita legii, dacă ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact