Nr.3962, Duminica, 16 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Grevă la instanțele din Galați. Activitatea este paralizată deoarece magistrații cer să nu li se desființeze pensiile speciale

      Judecătorii Tribunalului Galați au hotărât să continue acțiunile de protest, în fapt o grevă mascată și ilegală care blochează accesul contribuabililor la Justiție (și le încalcă drepturile constituționale).

      Grav este că dincolo de faptul că magistrații au decis suspendarea, în continuare, a activității instanței, ei au hotărât să refuze să participe la constituirea birourilor electorale, blocând practic alegerile din România.

      Potrivit legii judecătorii, procurorii și personalul auxiliar din Justiție nu pot organiza greve, iar o eventuală întrerupere temporară a lucrului trebuie făcută cu asigurarea activității a o treime din personal.

      Vă reamintim că protestele sunt împotriva deciziei Guvernului de a desființa pensiile speciale din România, demers în urma cărora pensiile magistraților se vor reduce considerabil. Astfel, dacă pe legislația existentă până de curând pensia medie a magistraților depășea 20.000 de lei lunar (cu cazuri aberante în care ajungea și la peste 50.000 de lei lunar), după principiul contribuției venitul va scădea la 8.000-10.000 de lei lunar.

      „Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Galați, convocată la data de 4.02.2020, cu majoritate de voturi, a hotărât următoarele:

      1. Suspendarea activității instanței, în continuare, în sensul soluționării doar a cauzelor urgente și a realizării procedurii prealabile doar în cauzele urgente.

      2. Refuzul de a participa la constituirea birourilor electorale (…) Totodată, având în vedere și protestul personalului auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Galați, care se va desfășura în intervalul orar 8.00-1.00, vă comunicăm următoarele: ședințele de judecată stabilite la Timpul 1 vor începe de la ora 10.00.

      Programul de lucru cu publicul la Centrul de Informare și relații cu publicul se va desfășura în intervalul orar 10.00-12.30”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Galați.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Tandemul Fotea-Pucheanu nominalizat de PSD pentru Primăria și CJ Galați. Lista completă a candidaților desemnați de social-democrați
Gata, s-a terminat suspansul! PSD Galaţi a intrat oficial în cursa pentru alegerile locale după ce, la sfârşitul săptămânii, şi-a desemnat candidaţii la primăriile din judeţ şi la conducerea Consiliului Judeţean. Așa cume ra de aștep ...(continuare)
Politic - Mărioara Gătej a fost numită comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu
Mărioara Gătej a fost numită, marți diminineață, în funcția de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu. Ea fusese nominalizată duminică de Guvernul Orban, prin ministrul Costel Alexe, de la Mediu, pentru a prelua funcția amintită. ...(continuare)
Politic - Reducerea numărului de bugetari a început pe dos la Galați: a fost înființat un nou post de subprefect, care costă 200.000 de lei pe an
Anunțul Guvernului Orban legat de reducerea numărului de bugetari în vederea reducerea cheltuielilor publice pare să fi fost înțeles pe dos la Galați, căci aici se înființează noi posturi pentru angajați la stat în loc să se desființez ...(continuare)
Politic - ANCHETĂ Afacerea „Podețul”. Cum ajung patronii cu carnet de partid să facă profituri colosale din contracte publice la Galați
Pare o veste bună, deși nu prea este dacă o analizăm din perspectiva contribuabililului care se așteaptă ca banii lui să fie cheltuiți eficient. Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact