Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Se pregătesc restructurări profunde la Transurb. Propunerile sunt la mâna consilierilor locali

      Sistemul de tarifare (abonamente și bilete) de la compania de transport public Transurb SA Galați s-ar putea schimba radical în acest an. Deocamdată este vorba doar de un proiect de hotărâre de Consiliul Local, care este în curs de analiză și dezbatere, însă sunt șanse considerabile să se aplice, căci majoritatea din CL este deținută de partidul din care face parte primarul (inițiatorul propunerii).

      Spre exemplu, pentru un bilet valabil 60 de minute gălăţenii ar putea plăti doi lei, indiferent cu câte mijloace de transport ar călători în acest interval. De asemenea, abonamentele clasice (în funcţie de numărul de linii de transport public local) ar urma să sufere modificări radicale. Iată câteva dintre variantele propuse.

      Abonamentele „PLUS NOMINAL” (netransmisibil) şi „PLUS NENOMINAL” (transmisibil) sunt cele care oferă un număr nelimitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului. Iată opțiunile propuse. Un abonament PLUS NOMINAL 1 ar urma să fie valabil o lună, şi ar putea fi achiziţionat cu 90 de lei, preţul fiind calculat pentru un număr estimativ de 60 de călătorii (1,50 de lei/ călătorie). Pentru abonamentul PLUS NOMINAL 3, valabil trei luni, valoarea propusă este de 260 de lei. Abonamentul PLUS NOMINAL 6 ar urma să asigure călătorii cu Transurb timp de şase luni, la preţul total de 500 de lei.

      Abonamentul PLUS NENOMINAL 1 ar urma să valoreze 140 de lei, fiind valabil o lună. Pentru un abonament PLUS NENOMINAL 3, cu care posesorul ar putea călători trei luni, valoarea ar fi de 400 de lei. Iar un abonament PLUS NENOMINAL 6 ar valora 600 de lei, valabilitatea fiind de şase luni.

      Abonamentele BASIC sunt o altă variantă de tarifare (complementară celei PLUS). Acest tip de abonament este netransmisibil, cu număr limitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului. Astfel, ar urma să existe abonamentul BASIC 30, cu 30 de călătorii valabile o lună, la prețul de 50 de lei (1,67 lei pe călătorie). Abonamentul BASIC 45 ar însemna 45 de călătorii, valabile tot o lună, la prețul de 70 de lei. Abonamentul BASIC 60 ar presupune 60 de călătorii valabile două luni, cu prețul de 95 de lei. Este propus și abonamentul BASIC 90, adică 90 de călătorii valabile timp de trei luni, pentru care prețul este de 145 de lei. Pentru un abonament BASIC 120 solicitantul ar urma să plătească 190 de lei și ar beneficia de 120 de călătorii valabile trei luni. Un abonament BASIC 240 ar însemna 240 de călătorii valabile șase luni, cu un preț de 360 de lei (1,50 de lei/călătoria). În cazul abonamentelor tip portofel electronic va exista și opțiunea EXTRA-10 călătorii valabile trei luni la prețul de 19 lei.

      Important de știut este că facilităţile propuse a se acorda pensionarilor, persoanelor fără venituri, elevilor, studenţilor, şomerilor, persoanelor cu salariul minim, şi altor categorii vizează gratuităţi şi reduceri de preţ în cazul abonamentelor PLUS NOMINAL 1 şi BAZIC.

      În fine, un altă amănunt relevant este acela că toate abonamentele includ card, ce are și facilitatea de portofel electronic reîncărcabil.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Doi subprefecți surprinzători de la PNL pentru Galați: o tânără speranță și un fost primar cu 5 mandate
Andra Mihaela Costache și Paul Cristea au fost validați de PNL în vederea ocupării celor două funcții de subprefect care le revin liberalilor în urma negocierilor din coaliția aflată la guvernare. Vă reamintim că în urma negocierilor poli ...(continuare)
Politic - Deși „singuri pe tarla”, cei de la PSD și-a sabotat candidatul pentru cel de-al doilea post de viceprimar
Miercuri, 24 februarie, fix de Dragobete, Consiliului Local Galați ar fi trebui să aleagă cel de-al doilea viceprimar al orașului. În locul lui Picu Roman, cum ar veni. PSD, fiind „singur pe tarla” (vorba primarului Ionuț Pucheanu) ca urma ...(continuare)
Politic - Lovitură sub centură pentru sinecuriștii de partid: primarul Pucheanu taie 30% din posturile din consiliile de administrație ale regiilor locale
După ce a șocat locuitorii orașului cu afirmația că e „singur pe tarla” (ca o ilustrare a faptului are majoritate în CL), dar și cu creșterea bruscă, cu 55%, a impozitelor pe mașini, primarul Ionuț Pucheanu face un pas înapoi și-și ...(continuare)
Politic - S-a aflat numele noului prefect al județului Galați. Este pus de USR-Plus, dar a devenit cunoscut ca membru PNL
Suspansul legat de numele noului prefect de Galați s-a încheiat. Așa cum era de așteptat, cei de la USR-Plus (care au obținut postul ca urmare a aplicării algoritmului) nu prea au avut pe cine să propună, că femeia de serviciu de la sediu a ...(continuare)
Politic - Finul deputatului Stângă, revocat de la șefia Agenției de Mediu. Gurile rele spun că în 4-5 luni va fi pus la loc
Numirea lui Sorin Adrian Pîrvu la șefia Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Galați, pe la sfârșitul lunii februarie, a agitat spiritele în urbe. Nu de alta dar Pîrvu este cunoscut ca un politruc sadea, care toată viața lui (bine are d ...(continuare)
Politic - Fostul șef de la Pașapoarte Galați, un pensionar de 51 de ani, devine secretar de stat în MAI, pe relația cu prefecții
În cadrul unei ședințe ce a avut loc sâmbătă, 13 februarie 2021, Partidul Național Liberal (Filiala Galați) l-a desemnat pe Aurelian Păduraru pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Deși pare o glumă (căci ...(continuare)
Politic - Doi subprefecți surprinzători de la PNL pentru Galați: o tânără speranță și un fost primar cu 5 mandate
Andra Mihaela Costache și Paul Cristea au fost validați de PNL în vederea ocupării celor două funcții de subprefect care le revin liberalilor în urma negocierilor din coaliția aflată la guvernare. Vă reamintim că în urma negocierilor poli ...(continuare)
Politic - Alba-neagra pe banii tecucenilor. Primarul Costin a cumpărat spațiu publicitar în ziare, să se laude cu ce n-a făcut, dar promite că va face
Fac ce fac tecucenii și se aleg cu tot felul de habarniști în funcția de primar. După ce „neamțul local” de la PNL, Daniel Țuchel, a izbutit să facă harcea-parcea bugetul local (o să rămână de poveste, categoric, cu isprăvile lui fi ...(continuare)
Politic - ANCHETĂ Cum a ajuns director la Agenția de Mediu Galați un politician al cărui nume apare într-un dosar penal
Dacă faceți parte din categoria naivilor incurabili și aveați impresia că scandalul chelneriței angajată inginer la Apele Române este unic în România, ei bine, aflați că vă înșelați. Astfel de situații porcești sunt peste tot în ț ...(continuare)
Politic - Un consilier județean de la Galați și-a lăsat atribuțiunile baltă pentru un reality-show la televizor
Momentul în care PNL a anunțat că pe lista lui pentru Consiliul Județului Galați se află cunoscutul luptător de K1 Cătălin Moroșanu (zis și „Moartea din Carpați) a stârnit rumoare printre alegători. Foarte mulți și-au exprimat îndo ...(continuare)
Politic - Copilă de de 13 ani, din Galați, violată în mod repetat de concubinul mamei ei
O copilă în vârstă de doar 13 ani, din Galaţi, a fost abuzată sexual, în mod repetat, de un bărbat din Neamț cu care mama ei trăia în concubinaj. Potrivit anchetatorilor acestui caz oribil, adolescenta a fost violată de individ cel puțin ...(continuare)
Politic - Golanul beat și fără permis, care a distrus șapte mașini și a rănit trei oameni, în zona „La Popescu”, a fost arestat
Individul, în vârstă de 27 de ani, nu doar că era beat lampă când a produs accidentul, ci nici măcar nu avea un permis valabil (documentul îi era suspendat pentru că fusese găsit băut la volan). Mai mult decât atât, bolidul A8 pe care-l ...(continuare)
Politic - Cin' să fie, cin' să fie? USR se pregătește să-și numească prefectul de Galați
Nici nu s-a obișnuit bine fostul instructor auto Hristache cu scaunul de pârcălab de Galați că, iaca fatalitate, trebuie să predea cheile de la birou altcuiva. Nu de alta dar negocierile politice ale formațiunilor politice aflate în arcul guv ...(continuare)
Politic - Gata, au rezolvat problema poluării la Galați! Primăria a semnat „Declarația de la Paris”
O veste extraordinară a zguduit planeta zilele trecute: începând din 29 ianuarie, Galaţiul s-a alăturat celor peste 500 de orașe din întreaga lume care și-au asumat angajamentul de a acționa pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact