Nr.4117, Joi, 26 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Va avea Galațiul o viceprimăriță, în premieră de la Revoluție încoace? Cine l-ar putea înlocui pe Humelnicu

      Fără doar și poate, mandatul viceprimarului Marius Humelnicu va fi unul scurt. Recent ales viceprimar al municipiului Galaţi, cu 15 voturi favorabile şi 11 contra, consilierul local PSD nu va rămâne decât până pe la jumătatea lui decembrie în această funcţie. El este în capul listei cu candidații pentru Senat ai PSD, la Galați, așa că sunt sută la sută șanse să depună după alegerile din 6 decembrie jurământul de parlamentar.

      De altfel acesta este și motivul pentru care primarul Ionuț Pucheanu a și anunțat că înlocuitorul său pentru perioadele de concediu (sau alte indisponibilități) este Sorin Enache, celălalt viceprimar (și el tot de la PSD).

      Evident, decizia de a-l desemna ca viceprimar (căci desemnare a fost, votul fiind o formalitate dacă ținem cont că PSD are majoritate confortabilă în CL Galați) pare o ciudățenie, având în vedere că era clar că Humelnicu va ajunge în Senat. Totuși există o explicație: imediat după alegeri a fost zarvă mare în PSD, fiind destul de mulți cei care voiau postul drept recompensă pentru munca politică în scop electoral. Ca urmare a riscului de conflicte majore, a fost pus pe funcție Humelnicu, în speranța că între timp, până după alegerile parlamentare, spiritele se vor calma.

      Algoritmul politic din CL arată că după plecarea lui Humelnicu la Bucureşti tot PSD va păstra şi a doua funcţie de viceprimar, având majoritate confortabilă, de 15 voturi din 27, în Consiliul Local. Foarte interesant este că prima șansă la obținerea postului este dată de majoritatea surselor noastre din PSD unei femei: Daniela Costea. Dacă se va adeveri, vom avea parte astfel de o premieră: prima femeie care va ocupa, după revoluție, funcția de viceprimar al Galațiului. Vine-o vreme, cum ar veni. Nu Daniela Vreme, evident.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Ce se ascunde în spatele războiului salariilor neplătite de la Protecția Copilului
Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a ieșit la înaintare, zilele trecute, cu o declarație suspect de războinică cu privire la problemele financiare de la Direcția de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Instit ...(continuare)
Politic - Fostul prefect Bocăneanu, eliberat condiționat din pușcărie. A fost singurul care a stat după gratii în urma controversatei anchete a DNA
Judecătorii au decis să-l elibereze condiționat din pușcărie pe Emanoil Cătălin Bocăneanu, fostului prefect de Galați, aflat după gratii ca urmare a unui dosar de corupție extrem de controversat, din care nu au lipsit acuzații de abuz în ...(continuare)
Politic - Expertul ONU Călin Georgescu, despre Trump: a fost singurul preşedinte care a apărat viaţa, copiii, familia şi biserica
Călin Georgescu, specialistul ONU pentru dezvoltare durabilă, susţine faptul că marele merit al preşedintelui american, Donald Trump, este acela că este singurul preşedinte care a susţinut în ultima perioadă viaţa, copiii, familia şi bis ...(continuare)
Politic - Primar din județul Galați, proaspăt ales dar declarat incompatibil de către ANI
Printr-un comunicat transmis presei, Agenția Națională de Integritate (ANI) informează că primarul reales al comunei gălățene Cuca, Mihăiță Vlad, s-ar afla în stare de conflict de interese administrativ. Mai exact, în exercitarea anter ...(continuare)
Politic - Consiliul Local Galați a fost legal constituit. Cine sunt cei fac parte din el și ce partide reprezintă
Primăria municipiului Galați informează că noul Consiliu Local a fost legal constituit, miercuri, după ce aleșii au depus jurământul. „Este un moment important pentru viitorul gălățenilor care ne-au acordat încrederea lor. Pentru aces ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact