Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Majorarea taxelor locale, contestată. Se cere anularea creșterii de 55,7% a taxei pe mașini deoarece este încălcat Codul Fiscal

      Creșterea, de la 1 ianuarie 2021, cu 55,7%, a impozitului pe mașini datorat de proprietarii din municipiul Galați, ar putea fi anulată în perioada următoare. Totul pleacă de la sesizarea făcută de consilierii locali liberali, care atrag atenția că majorarea încalcă prevederile Codului Fiscal.

      Un prim demers, înainte de a ataca în contencios administrativ hotărârea prin care au fost majorate impozitele şi taxele locale pentru 2021, a fost depunerea de către grupul PNL din CL, la Registratura Generală a Primăriei, a unei adrese în care demonstrează că HCL nr. 512 din 17 decembrie 2020 a fost adoptată cu încălcarea legii, motiv pentru care se impune revocarea ei. Și Instituţia Prefectului judeţului Galaţi a fost notificată în acest sens.

      Grupul consilierilor PNL arată în document că, pe 9 noiembrie 2020, în ultima zi de consultare publică organizată de Primăria Galaţi pentru proiectul de hotărâre privind indexarea impozitelor locale, grupul consilierilor locali PNL a formulat în scris o serie de propuneri cu privire la proiect. Acestea au fost însă ignorate, fără a se justifica în scris, conform legii, motivul pentru care nu au fost aduse în dezbaterea CL, „încălcând astfel procedura minimală de consultare publică expres cerută de lege".

      „În cadrul şedinţei de Consiliu Local din 17 decembrie 2020, cu totala încălcare a prevederilor Codului Administrativ şi a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Local al municipiului Galaţi, grupul politic al PSD a formulat în mod nelegal un amendament de modificare a fondului articolului 5 din acest proiect, contrar sensului acestuia, aşa cum a fost supus consultării publice", acuză liberalii în documentul menționat.

      Aceștia mai atrag atenția că amendament a fost generată o creştere de 55,7 la sută a impozitului asupra autoturismelor, deși Codul Fiscal stipulează clar că niciun impozit nu poate fi majorat cu mai mult de 50% într-un an fiscal.

      Promovarea acestui amendament ar fi, spun liberalii, nelegală din cel puţin trei puncte de vedere: 1) nu a fost supus consultării publice și nici avizării comisiilor de specialitate din cadrul CL; 2) amendamentul nu a fost depus cu 48 de ore înainte de ședință, aşa cum prevede legea; 3) În momentul votării amendamentului şi a proiectului de hotărâre, în locul unui consilier local PSD a votat o persoană neidentificată.

      „Faţă de cele prezentate vă rugăm să procedaţi la revocarea HCL nr. 512 din 17 decembrie 2020. În drept ne întemeiem prezenta sesizare pe dispoziţiile art. 7 alin 2 din Legea privind contenciosul administrativ cu completările şi modificările ulterioare", solicită consilierii PNL Anamaria Hărăbor, Marta-Iozefina Bencze, Eduard-Dănuţ Ciulei, Vasile Lupu, Valeriu-Laurenţiu Onose şi Adriana Silion.

      Conform legii, municipalitatea are la dispoziție 30 de zile pentru a formula un răspuns la contestație. Dacă acesta va fi negativ, grupul PNL are posibilitatea să se adreseze Justiției pentru anularea actului administrativ presupus ilegal.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Apel către cetățenii României semnat de la multe personalități ale țării. „Cerem încetarea practicilor totalitare de supraveghere și control”
În această perioadă de criză sistemică la nivel global, când, în mai toate democrațiile lumii, sub pretextul „siguranței colective”, atacul asupra libertăților individuale este fără precedent, considerăm că este de datoria noastră ...(continuare)
Politic - AUR şochează pe toată lumea. Cine conduce România, din umbră, potrivit expertului ONU Călin Georgescu
Probleme mari pentru preşedintele Klaus Iohannis. Cel puţin asta susţine propunerea de premier a celui mai nou partid parlamentar din România. Călin Georgescu a dezvăluit cum a devenit propunerea partidului AUR pentru funcţia de premier, în c ...(continuare)
Politic - Cine i-ar putea lua locul numeroloagei Selenei la șefia Inspectoratului Școlar Județean Galați. Lista scurtă
În PNL Galați e agitație mare. După ce mai mulți membri ai partidului au atras atenția că numirile de șefi de instituții se fac cam după ureche (și interese), se pare că unii dintre cei recent instalați în funcții vor fi debarcați. Es ...(continuare)
Politic - Băiatul care-i cumpăra țigări deputatului liberal George Stângă, propulsat pe ușa din dos șef la Mediu
Tradiția liberală de numire în funcțiile publice a lipitorilor proprii de afișe, după principiul „carnetul de partid ține loc de competență”, continuă vijelios la Galați. După ce o învățătoare a ajuns inspector general școlar, un ...(continuare)
Politic - De ce s-a transformat majorarea impozitului pe mașină în prilej de mitinguri politice bine organizate, dar camuflate în proteste spontane. Povestea unei diversiuni
Modul cum înțeleg să facă politică liderii liberali de la Galați demonstrează, cu fiecare zi care trece, că nu au înțeles absolut nimic din lecția pe care le-a dat-o electoratul la ultimele două scrutine (locale și parlamentare), la care ...(continuare)
Politic - Membrii PMP își pierd înaltele funcții pe care le-au obținut când partidul era aliat la guvernare. Și prefectul PNL ar putea fi înlocuit curând cu un membru USR
Noua structură a Parlamentului (în care ALDE și PMP, două partide-balama bine recompensate cu posturi publice de guvernul Orban, nu mai există) determină schimbări profunde și la nivelul conducerii unor instituții deconcentrate sau din struc ...(continuare)
Politic - Primarul Ionuț Pucheanu anunță reforme spectaculoase în administrație: „E o Primărie într-o oarecare măsură îmbătrânită”
Gălățenii trebuie să se aștepte în 2021 la mișcări spectaculoase „de trupe” în Primărie, probabil undeva la jumătatea anului. Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că municipalitatea va avea o organigramă nouă, mult mai adaptată real ...(continuare)
Politic - Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier: „România e o colonie, un stat servil, cu cetățeni sclavi, fie ei și sclavi fericiți”
Într-un interviu acordat în exclusivitate Evenimentului Zilei, primul după nominalizarea sa în postura de candidat la fotoliul de premier din partea AUR, Călin Georgescu (58 ani), ai cărui toți bunici au fost preoți, vorbește despre salvarea ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact