Nr.3949, Miercuri, 29 Ianuarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer noros

Max
: 4 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Să râdem cu noul prefect de Galați: l-a lovit „nebulozitatea stratiformă” și a inventat o avertizare de vreme rea

      Nu mai este niciun secret pentru nimeni că dorința reprezentanților autorității de a fi băgați în seamă tinde uneori spre infinit. De piatră să fii și tot nu se poate să nu-ți dorești-nu? - să ajungi și tu, funcționar ascultător și conștiincios, măcar deputat dacă nu măcar senator ori europarlamentar, ca tot politicianul relevant.

      Principiul pare să i se aplice destul de bine noului prefect de Galați, buzoianul Gabriel Ioan Avrămescu, cel care se zbate de câteva săptămâni într-o dilemă ce pare a fi sfâșietoare, căci și-ar face și el oleacă de imagine -să fie acolo, la nevoie - dar nu prea are cu ce, nu prea are cu cine, plus că l-au prins Sărbătorile cu dreptul pe tobă, așa că și-a început mandatul cu un binemeritat concediu de odihnă, deși pesta porcină își făcea de cap prin județ, iar prin deconcentrate mirosea a răscoală.

      Numit prefect de Galați pe o filieră foarte ciudată, căci deși se pretinde tehnocrat, de fapt a fost propulsat în treburile publice, încă din fragedă pruncie politică, pe o amețitoare ușă liberal-conservatoare (adică un amestec de PC, ajuns ALDE, și PNL), Avrămescu este rezumat de cei cu care a lucrat printr-o sintagmă simplă: flămând de putere. Cu tot ceea ce derivă din asta: obsesia pentru control, autoritarism, aroganță.

      După ce, la scurt timp după ce a fost instalat în Palatul administrativ de la Galați, a descoperit că puterea unui prefect este, la nivelul administrației și economiei județului, cam cât cea a unui frânar la nivelul unei regionale CFR, a concluzionat că așa nu se mai poate. Drept pentru care a trecut la un nou nivel al cunoașterii și a decis că gălățenii merită, ca și el, mai mult.

      Prima dovadă vine dintr-un comunicat transmis presei marți, 14 ianuarie 2020, de către instituția prefectului, de unde aflăm că timpul a devenit mult mai relativ (scuzați imposibila comparație) decât credea Einstein, mai exact că „astăzi, 14 decembrie” ar fi avertizare vreme rea (adicălea, după cum se precizează mai jos, urmează să vină niște -Doamne apără și păzește! -„nebulozități stratiforme”, dar și polei și zăpadă „în cantități semnificative”.

      Pe site-ul ANM însă, surpriză! Nu-i nicio avertizare de tip cod, nu vine nicio ninsoare, doar o să ne sâcâie un pic ceața și, local, chiciura, ceea ce nu-i totuna, deci, cu îngrozitoarea alertă lansată dinspre Prefectură, evident, cu precizarea că totul este sub control absolut și că „toți factorii responsabili au fost convocați”. Păi, da, domnule, așa se combate vremea rea (chiar și atunci când ea nu există): cu piepturile de aramă ale factorilor de răspundere!

      P.S: „Nebulozitatea stratiformă” care a pus pe jar autoritățile nu este altceva decât o expresie stupidă, în limbaj de lemn, care înseamnă nimic mai mult decât ceață.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - O jună de 26 de ani de la cabinetul parlamentar al șefului PNL Galați, numită subsecretar de stat la Tineret și Sport
Andra Mihaela Costache (26 ani), fostă consilieră la cabinetul senatorului George Stângă (șeful PNL Galați) a fost numită subsecretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. Deși nu este cunoscută publicului larg, tânăra se pare ...(continuare)
Politic - Marius Stan va candida din nou pentru un mandat de primar al Galațiului
Partidul Împreună pentru Moldova și-a anunțat candidatul la Primăria Galați pentru alegerile locale din 2020. Este vorba despre fostul primar la Galațiului (în perioada 2012-2016), Marius Stan. Pentru fostul edil ar fi a patra candidatură l ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact