Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier: „România e o colonie, un stat servil, cu cetățeni sclavi, fie ei și sclavi fericiți”

      Într-un interviu acordat în exclusivitate Evenimentului Zilei, primul după nominalizarea sa în postura de candidat la fotoliul de premier din partea AUR, Călin Georgescu (58 ani), ai cărui toți bunici au fost preoți, vorbește despre salvarea României prin întoarcere la credință și rădăcini, despre regăsirea locului ființei umane în vârful unui sistem hristic în care omul să nu mai fie hăituit de semenii lui, de conducătorii zilei.

      Dar, ințiatorul proiectului de țară ”Hrană, Apă, Energie” arată cu degetul și înspre cei care, spune el, au transformat România într-un loc al dezbinării, într-o colonie de sclavi fericiți care trudesc pe plantațiile corporatiștilor. Călin Georgescu e convins că are rezolvarea problemelor pentru ca în România să aibă loc o schimbare totală, în bine.

      REP: Numele dvs. a fost invocat, cu deosebire în ultimul an, ca un posibil premier al României. Există un grup de inițiativă care vă susține, există un partid parlamentar (AUR) care vă propune. Dincolo de exaltările de genul „omul providențial” sau „un român adevărat” ce vă recomandă?

      CG: Sunt pentru suveranitatea fiintei umane ! Punct. Ceea ce ne deosebește fundamental pe noi, oamenii, de restul făpturilor este tocmai verticalitatea aceasta, conștiința că nu suntem niște soboli care orbecăie prin galerii subterane, mânați doar de nevoile imediate. Noi am fost croiți după un model (un „chip”, cum i se spune în traducerea românească a Sfintei Scripturi) transcendent. Noi, oamenii, suntem, cu toții, fie că ne dăm, fie că nu ne dăm seama, deopotrivă „de aici”, dintr-un loc și un timp anume (de pildă: din Dorohoiul sau din Constanța de după război) și „de dincolo”, din lumea rațiunii, a iubirii și a dreptății pure. Poporului ales i-a fost hărăzit un loc, și nu altul. Tot astfel, poporului nostru i-a fost hărăzit un loc, și nu altul. Iar credința nu este oarbă, dimpotrivă, deschizătoare de orizonturi spre Nordul celest.

      Consider că țara noastră arată așa cum arată astăzi pentru că de prea multă vreme în fruntea ei nu s-au mai aflat bărbați cu credință în Dumnezeu și cu iubire de țară. Am inlocuit puterea iubirii cu iubirea de putere. Si asta ne poate duce la pieire. Iubirea este cheia de boltă care încununează și susține întreg edificiul social. „Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.” (Corinteni, 13, 5)

      REP: În ce măsură este proiectul dumneavostră de țară este ceea ce trebuie astazi?

      CG: Proiectul meu de țară: „Hrană, Apă, Energie” este un proiect de întoarcere la Hristos, la strămoși și la vatră. Nu este o antologie de formule patriotarde. Proiectul se opune total modelului neoliberal, globalist, care astazi a nenorocit planeta. Doar într-o Românie călăuzită de principii creștine, cetățenii noștri sunt liberi și le sunt garantate drepturile fundamentale încă din momentul concepției. Cu icoana lui Hristos în față, redevenim persoane cu rost și temei, persoane care nu mai pot accepta vechile practici economice și sociale bazate pe minciună, înșelăciune și delapidare. În momentul în care l-am izgonit pe Dumnezeu din economie și din societate în general, statul român a încetat să mai fie un stat reprezentativ, iar economia a devenit echivalentă cu jungla în care domnește legea celui mai tare. Fiindcă ne-am întors fața de la Hristos ne găsim în situația de astăzi: o economie și un sistem socio-cultural care alimentează un rezervor inepuizabil de sclavi, clienți și găști clientelare. Slugărnicia este mai gravă decât corupția. Mase de indivizi anonimi urăsc statul și conducătorii, căci ei le încalcă în permanență demnitatea și libertatea. Din păcate, deseori, această ură este direcționată, în mod inconștient și autodistructiv, asupra propriei țări. Iată de ce este crucial să-l repunem pe român în rostul și temeiul lui tradițional. Timpurile se precipită și riscăm ca, în 10-20 de ani, talpa țării să fie „românul transuman” pe care ni-l propune „Noua Resetare” a globaliștilor. Deja au lansat, urbi et orbi, lozinca propagandistică: „Nu veți poseda nimic și veți fi fericiți!”.

      REP: Nu e prea… abstract ceea ce spuneți?

      CG: Nicidecum! O societate construită pe o solidă fundație creștină nu poate fi una divizată în stânga și în dreapta, în bogați și în săraci, în proști și în deștepți, în alegători și în aleși, nici în „speciali” și „de rând”. O societate sănătoasă este alcătuită din persoane (adică oameni deschiși spre ceilalți oameni, nu indivizi închiși în ei și în cercul lor strâmt de interese și avantaje). O societate în care egalitatea și demnitatea sunt asigurate, pe verticală, de conștiința apartenenței la aceeași mare familie a fiilor Tatălui, iar pe orizontală, în planul lumii acesteia (economice, politice, sociale, culturale…), de autonomia pe care numai proprietatea o poate asigura. Eu cu acest proiect ridic un steag, al demnitatii nationale: România, țara micului proprietar-producător, cu o economie a adevăratei libertăți, libertatea oferită de statutul de proprietar și de producător, nu de consumator. Ancorez totul in știința conștiinței, nu în știința materiei care a distrus lumea. Asta este cheia. Si cu asta, mai ales în aceste vremuri, cucerim lumea, nu doar ne salvăm pe noi și redevenim oameni liberi. Adevăratul câmp al exercitării creativității, al libertății, este producția, creația, nu consumul! Cât este creație astăzi și cât este consum? Eu văd o țară al cărei chip să fie conturat de micul întreprinzător, nu de acționarul la bursă, nici de deținătorul de latifundii, nici de dezvoltatorul descurcăreț, nici de abonatul la fonduri europene. Spunea Tudor Arghezi: „Nu ajunge, vream să zic / Să fii mare cu cel mic, / Că puterea se adună / Din toți micii împreună”.

      REP:Și cum s-ar putea face asta, concret?

      CG: Întărirea statului. Un stat puternic și suveran în care scopul economiei nu este acela de a acumula mormane de bani pentru bănci, ci de a crea bogăție reală care să susțină familiile și comunitățile. Avem o nișă formidabilă: solul, pământul țării. Nici un popor nu are complexitatea naturii cum are poporul român. Fiindcă modelul meu de țară este unul care ține de firea lucrurilor. Dacă statul român ar stimula creativitatea și mica proprietate productivă, în doi-trei ani România, transformată astăzi într-o colonie de consumatori, ar țâșni spre cerul infinit al libertății, al autonomiei de zbor economic. Ar fi o țară de proprietari-producători, nu de consumatori. Ar fi o țară a oamenilor liberi și prosperi și ar fi un model de urmat pentru alții. România ar contribui decisiv la schimbarea lumii pe un nou nivel de conștiință spirituală.

      REP: Și cu sectorul public cum rămâne?

      CG: Obiectivul principal al proiectului meu de țară: „Hrană, Apă, Energie” este transformarea României într-un stat al proprietarilor-producători. Răspândirea cât mai largă a proprietății productive, mici și mijlocii-distributismul-este cheia de boltă a prosperității unei țări. Doar un stat nationalist-distributist este un stat suveran, statele cu cetățeni sclavi, fie ei și „sclavi fericiți”, cum este cazul României actuale, trudind pe plantațiile marilor corporații sunt „state servile”. Condiția de proprietar trebuie să fie un stimulent și în sectorul public. Eu vreau să obținem cea mai eficientă organizare posibilă a sectorului public. Sunt convins că binele public este servit în modul cel mai eficient de servicii la scară mică, prestate cu mai multă grijă, angajare și dedicație. Prin outsourcing, modelul privilegiat de neoliberalismul actual din România, birocrația de stat supradimensionată nu a făcut decât să treacă monopolul de stat în mâinile oligopolului privat, iar acesta astăzi în România este doar străin. Iar asta a transformat România într-o colonie în care și decizia este în mâna străinilor. Milioanele de mici proprietari-producători și mica gospodărie țărănească, care dă trei sferturi din mâncarea lumii actuale, sunt doar tolerați, nicidecum încurajați.

      REP: Vă propuneți, prin urmare, să remoralizați economia? Credeți că economia și morala sunt compatibile?

      CG: Economia tine de moarala, nu de știință. Scopul ei nu este profitul, ci binele comun. Proiectul meu își propune să remoralizeze piața, să relocalizeze economia și să-i recapitalizeze pe nevoiași. Nu urmăresc să-i ajut pe cei săraci, ci să distrug sărăcia! Nu vom folosi nici instrumentele statului asistențial, nici metodele corporatiste de exploatare a „forței de muncă”. Ambele îl transformă pe român într-un sclav. Romania nu are nevoie de doctrine, ci de o stare de spirit. Si asta face proiectul meu. Crează o stare de spirit a demnității și libertății care se va manifesta în practici economice viabile. Într-o economie la scară umană, de mici proprietari-producători, într-un stat reprezentativ și într-o țară de gospodari, așezați la locurile lor.

      REP: Trăim totuși într-o lume globală, cu granițe deschise. Cum îi atragem pe investitori ? Pe românii din diaspora?

      CG: Pe investitorii serioși din străinătate îi atragem prin predictibilitatea sistemului financiar si legislativ, prin seriozitate și profesionalism. În România, ne-au părăsit investitorii fiindcă economia a părăsit sfera morală. Guvernele de azi nu vor investitori, ci „parteneri de prăduială”. Programul „Hrană, Apă, Energie” propune o economie sănătoasă, care să asocieze Libertatea și Dreptatea. Doar o astfel de economie va putea instaura o piață cu adevărat liberă, un magnet pentru adevărații investitori. Cât despre diaspora, atitudinea ei față de România este clară. Românii nu vor reveni în țară din patriotism sau din rațiuni subiective. Ei se vor întoarce acasă doar în momentul în care România irespirabilă pe care au părăsit-o va fi înlocuită de o Românie schimbată la față. Nu o Românie perfectă, dar o Românie unde ar avea siguranța că vor rămâne români, creștini, demni, liberi și prosperi, chiar pe timpul celor mai mari furtuni. Iar asta pot eu sa le ofer.

      REP: Care este marele atu al României?

      CG: Putem deveni cel mai mare producător de hrană sănătoasă din Europa. Avem una dintre cele mai bogate rețele hidrografice din lume, iar apa va fi mai scumpă decât petrolul în viitorul foarte apropiat. Putem face bursa grâului la Brăila și bursa energiei verzi la București și am cucerit Europa. Iar dacă vom fi cei mai mari furnizori de energie verde în Balcani devenim lideri în regiune. Trebuie gândit mare și foarte mare, altfel dispari. O Românie a „frumuseții care va salva lumea” prin subvenționarea masivă a artei, muzicii și picturii de calitate. O țară unde oamenii râd, cântă și dansează!

      REP: Ce măsuri ați lua în primele zile ca să le arătați românilor că ceva radical se va fi schimbat în România?

      CG: Românii vor simți un nou spirit, un nou duh. Duhul Adevărului, al Libertății și al Demnității. Primul lucru ar fi să scutesc de taxe micul producător, taxe zero până la un milion de lei profit.Țăranul roman autentic ar fi scutit total de taxe pe urmatorii zece ani, indiferent de profitul lui. Și evident statul îi va ajuta cu tot ceea ce este necesar, utilaje și bani pentru start. Numai așa țara va fi bogată, când omul va fi liber. Apoi aș face o rețea națională de colectare a produselor agricole, silozurile și irigațiile în mâna statului. Refacerea industriei, în special industria navală și agricolă. Totul pe o tehnologie de vârf a protecției mediului. Rețea de fântâni în țară și apă de cea mai bună calitate la orice robinet pe care îl deschizi. Reprofesionalizarea administrației de stat și decolonizarea României. Primul vizat va fi sistemul bancar. De la sub 10% bănci românești și 90% străine, proporția va fi 10% străine și 90% românești. Statul român va asigura cetățenilor români libertatea si siguranța de a circula oriunde în lume, inclusiv în SUA.

     
Autor: Lili Dediu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Apel către cetățenii României semnat de la multe personalități ale țării. „Cerem încetarea practicilor totalitare de supraveghere și control”
În această perioadă de criză sistemică la nivel global, când, în mai toate democrațiile lumii, sub pretextul „siguranței colective”, atacul asupra libertăților individuale este fără precedent, considerăm că este de datoria noastră ...(continuare)
Politic - AUR şochează pe toată lumea. Cine conduce România, din umbră, potrivit expertului ONU Călin Georgescu
Probleme mari pentru preşedintele Klaus Iohannis. Cel puţin asta susţine propunerea de premier a celui mai nou partid parlamentar din România. Călin Georgescu a dezvăluit cum a devenit propunerea partidului AUR pentru funcţia de premier, în c ...(continuare)
Politic - Cine i-ar putea lua locul numeroloagei Selenei la șefia Inspectoratului Școlar Județean Galați. Lista scurtă
În PNL Galați e agitație mare. După ce mai mulți membri ai partidului au atras atenția că numirile de șefi de instituții se fac cam după ureche (și interese), se pare că unii dintre cei recent instalați în funcții vor fi debarcați. Es ...(continuare)
Politic - Băiatul care-i cumpăra țigări deputatului liberal George Stângă, propulsat pe ușa din dos șef la Mediu
Tradiția liberală de numire în funcțiile publice a lipitorilor proprii de afișe, după principiul „carnetul de partid ține loc de competență”, continuă vijelios la Galați. După ce o învățătoare a ajuns inspector general școlar, un ...(continuare)
Politic - De ce s-a transformat majorarea impozitului pe mașină în prilej de mitinguri politice bine organizate, dar camuflate în proteste spontane. Povestea unei diversiuni
Modul cum înțeleg să facă politică liderii liberali de la Galați demonstrează, cu fiecare zi care trece, că nu au înțeles absolut nimic din lecția pe care le-a dat-o electoratul la ultimele două scrutine (locale și parlamentare), la care ...(continuare)
Politic - Membrii PMP își pierd înaltele funcții pe care le-au obținut când partidul era aliat la guvernare. Și prefectul PNL ar putea fi înlocuit curând cu un membru USR
Noua structură a Parlamentului (în care ALDE și PMP, două partide-balama bine recompensate cu posturi publice de guvernul Orban, nu mai există) determină schimbări profunde și la nivelul conducerii unor instituții deconcentrate sau din struc ...(continuare)
Politic - Primarul Ionuț Pucheanu anunță reforme spectaculoase în administrație: „E o Primărie într-o oarecare măsură îmbătrânită”
Gălățenii trebuie să se aștepte în 2021 la mișcări spectaculoase „de trupe” în Primărie, probabil undeva la jumătatea anului. Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că municipalitatea va avea o organigramă nouă, mult mai adaptată real ...(continuare)
Politic - Majorarea taxelor locale, contestată. Se cere anularea creșterii de 55,7% a taxei pe mașini deoarece este încălcat Codul Fiscal
Creșterea, de la 1 ianuarie 2021, cu 55,7%, a impozitului pe mașini datorat de proprietarii din municipiul Galați, ar putea fi anulată în perioada următoare. Totul pleacă de la sesizarea făcută de consilierii locali liberali, care atrag aten ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact