Nr.4117, Joi, 26 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Ce se ascunde în spatele războiului salariilor neplătite de la Protecția Copilului

      Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a ieșit la înaintare, zilele trecute, cu o declarație suspect de războinică cu privire la problemele financiare de la Direcția de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Instituție aflată (administrativ vorbind) în curtea CJ, care ar trebuie să-i asigure buna funcționare.

      „Cer public Guvernului României să nu mai pedepsească copiii şi angajaţii de la Direcția de Protecţie a Copilului. Este o dramă ceea ce se întâmplă acum la Direcţiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din ţară, care din cauza Guvernului au rămas fără bani. Practic, Guvernul a alocat bani în acest an doar pentru trei luni de funcţionare. Adică 20,5 milioane de lei, dintr-un necesar de 80 de milioane de lei.

      A trebuit să facem eforturi considerabile pentru a găsi banii necesari, astfel încât copiii şi salariaţii să nu rămână fără fonduri încă din această primăvară. Sunt direcţii în ţară care au rămas fără bani înca de acum câteva luni. La Galaţi nu s-a întâmplat asa ceva până acum deoarece Consiliul Judeţean a alocat anul acesta 46,5 milioane de lei.

      Am tras numeroase semnale de alarmă încă din primăvara acestui an asupra acestei situaţii. Fac un nou apel de urgenţă către Guvernul României să aloce cât mai repede banii de care Protecţia Copilului are nevoie pentru a putea funcţiona în continuare.

      De asemenea, suntem şi noi în plină analiză a datelor financiare pentru a identifica noi resurse bugetare. Nu s-a întamplat niciodată ca Guvernul României să aloce Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului doar 25% din banii necesari", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

      Deși aparent este de bun-simț, în realitate declarația ascunde în spatele un război politic care numai de bun-simț nu poate fi numit. De fapt, întârzierea plăților de la Guvern nu este o noutate. S-a întâmplat și în timpul Guvernului Dăncilă, și în timpul Guvernul Tudose, și când era în fruntea executivului Victor Ponta. Atunci, însă, Costel Fotea a tăcut (deh, la putere erau ai lui, nu-i dădea mâna să fie intransigent...) și a rezolvat din fondurile CJ, după care a recuperat banii de la Guvern.

      Acum, însă, că tot vin alegerile, iar PSD are de recuperat voturi, președintele CJ s-a gândit că este foarte distractiv să-i lase fără lefuri pe angajații Direcției pentru Protecția Copilului (de fapt, pe amărâții de asistenți maternali care încearcă să salveze orfanii din județ), deși avea din ce acoperi provizoriu cheltuiala, apoi să dea vina pe „ăilalți”. Mai rar așa cinism politic ca la „președintele județului”, care ne obișnuise cu sloganul „eu fac”. Ce? Prostii politicianiste, pe modelul „defuncților politic” ejectați din PSD (de genul Codrin Ștefănescu și Rădulescu-mitralieră), după cum se vede.
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Fostul prefect Bocăneanu, eliberat condiționat din pușcărie. A fost singurul care a stat după gratii în urma controversatei anchete a DNA
Judecătorii au decis să-l elibereze condiționat din pușcărie pe Emanoil Cătălin Bocăneanu, fostului prefect de Galați, aflat după gratii ca urmare a unui dosar de corupție extrem de controversat, din care nu au lipsit acuzații de abuz în ...(continuare)
Politic - Va avea Galațiul o viceprimăriță, în premieră de la Revoluție încoace? Cine l-ar putea înlocui pe Humelnicu
Fără doar și poate, mandatul viceprimarului Marius Humelnicu va fi unul scurt. Recent ales viceprimar al municipiului Galaţi, cu 15 voturi favorabile şi 11 contra, consilierul local PSD nu va rămâne decât până pe la jumătatea lui decembrie ...(continuare)
Politic - Expertul ONU Călin Georgescu, despre Trump: a fost singurul preşedinte care a apărat viaţa, copiii, familia şi biserica
Călin Georgescu, specialistul ONU pentru dezvoltare durabilă, susţine faptul că marele merit al preşedintelui american, Donald Trump, este acela că este singurul preşedinte care a susţinut în ultima perioadă viaţa, copiii, familia şi bis ...(continuare)
Politic - Primar din județul Galați, proaspăt ales dar declarat incompatibil de către ANI
Printr-un comunicat transmis presei, Agenția Națională de Integritate (ANI) informează că primarul reales al comunei gălățene Cuca, Mihăiță Vlad, s-ar afla în stare de conflict de interese administrativ. Mai exact, în exercitarea anter ...(continuare)
Politic - Consiliul Local Galați a fost legal constituit. Cine sunt cei fac parte din el și ce partide reprezintă
Primăria municipiului Galați informează că noul Consiliu Local a fost legal constituit, miercuri, după ce aleșii au depus jurământul. „Este un moment important pentru viitorul gălățenilor care ne-au acordat încrederea lor. Pentru aces ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact