Nr.3605, Vineri, 15 Decembrie 2017  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 12 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria alocă peste 130.000 de lei pentru monitorizarea Falezei Dunării

      Primăria municipiului Galați a făcut o achiziție de servicii de monitorizare a Falezei Dunării, valoarea contractului câștigat de firma S.C. Proexrom S.R.L. Iași. fiind de 130.000 lei fără TVA.

      Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, achiziționarea acestor servicii ajută la depistarea din timp a apariției unor stări de degradare care ar putea fi periculoase ceea ce ar oferi posibilitatea luării unor măsuri în timp real pentru stoparea lor. "În felul acesta ar putea fi preîntâmpinate fenomene precum cel care a avut loc la surparea de pe Faleza Superioară zona Elice (”falezogaura”).

      De asemenea parametrii unor monitorizări de acest gen ar putea permite ulterior municipalității să scoată în evidență necesitatea obținerii unor fonduri importante pentru realizarea unor lucrări ample de consolidare a amplasamentului", se spune în comunicatul Primăriei.

      Verificarea și monitorizarea perimetrului se va face pe o perioadă de trei ani conform contractului, din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

      Conform graficului de lucrări se vor efectua: studiul geotehnic, lucrări de foraj și echipare piezoînclinometrică, analiza de stabilitate și recomandări pentru măsuri de punere în siguranță, verificare și monitorizare a amplasamentului pe o perioada de 3 ani cu o frecvență a măsurătorilor lunară pentru primele 6 luni, urmând a se propune ritmul măsurătorilor până la 3 ani în funcție de rezultatele obținute în intervalul de 6 luni.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact