Nr.3687, Vineri, 20 Aprilie 2018  
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Aproximativ 17.000 de semnaturi strânse de USR până în prezent pentru susținerea inițiativei "Fără penali în funcții publice"

      Parlamentarii USR Galați au anunțat, marți, într-o conferință de presă, că pentru susținerea inițiativei cetățenești "Fără penali în funcții publice" s-au strâns până în prezent, la nivel național, aproximativ 17.000 de semnături dintre cele 500.000 necesare, senatorul George Dircă afirmând că interdicția ca persoanele condamnate penal să nu mai ocupe funcții publice ar trebui să fie limitată în timp.

     

      Parlamentarii USR Galați au anunțat marți lansarea în plan local a campaniei pentru susținerea inițiativei cetățenești "Fără penali în funcții publice" care se va derula cu sprijinul voluntarilor, dar și prin intermediul unor corturi care vor fi amplsate în diferite cartiere ale municipiului Galați. Deputatul Bogdan Rodeanu a afirmat, cu acest prilej, că după 10 zile de la lansarea campaniei, la nivel național s-au strâns circa 17.000 de semnături, dintre cele 500.000 necesare depunerii în Parlament a inițiativei ca persoanele condamnate să nu mai poată ocupa funcții publice.

      La rândul său, senatorul George Dircă a afirmat totuși că interdicția ca persoanele condamnate penal să nu mai ocupe funcții publice va trebui să fie limitată în timp, întrucât nu pot fi interzise permanent anumite drepturi cetățenești. "Practic ce ne dorim noi esta ca până la momentul în care intervine amnistierea faptei sau reabilitarea judecătorească sau reabilitarea de drept, o persoană condamnată penal să nu poată candida în funcțiile publice. Apreciem că este foarte important ca aceste prevederi și interdicții să fie cuprinse în Constituția României, legea cadru și generală. Este un mesaj foarte puternic pe care îl transmitem, este foarte important ca oamenii care ne conduc destinele și care legiferează cu efecte pentru noi toți să fie oameni integri și ce ne dorim noi este să nu fie persoane care au fost condamnate penal sau care sunt în acea perioada de reabilitare. Sigur, interdicția nu poate exista la nesfârșit, e nedrept să interzici anumite drepturi cetățenești pentru totdeauna, pentru o perioadă îndelungată, și această interdicție trebuie să fie limitată în timp”.

      Campania "Fără penali în funcții publice" are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetațenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat și își propune să strângă 500.000 de semnături.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact