Nr.3687, Vineri, 20 Aprilie 2018  
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Protest spontan la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

      Câteva zeci de angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase din municipiul Galați au declanșat, marți, un protest spontan, reclamând faptul că față de luna februarie, după reducerea sporurilor, le-au scăzut veniturile.

     

      Protestul spontan a reunit aproximativ treizeci de asistente și infirmiere care s-au strâns la intrarea principală a Spitalului de Boli Infecțioase din Galați, ținând în mâini coli albe pe care scrie "Grevă spontantă". Angajații Spitalului spun că față de luna februarie le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei. "Sporul de calculator s-a luat; eu am mai puțin cu 300 de lei, față de luna februarie. Vor mai scădea însă în luna urmatore, dar avem rate", a afirmat o asistentă de la registratura spitalului. O altă asistentă s-a

      plâns la rândul ei că i-au scăzut veniturile cu circa 150 de lei. "De la 25 la sută, sporul la noi asistentele acum este la 15 la sută, deci 10 la sută scădere sporul de infecțioase. Având în vedere că infecțioasele reprezintă un mediu contagios, ne punem în pericol și noi și familia. Deci la momentul acesta sporul a scăzut și este relativ și luna viitoare. Luna viitoare poate fi 5 la sută sau deloc, noi nu avem la momentul acesta stabilitatea financiară", a mai spus femeia.

      De celalltă parte, conducerea spitalului admite că s-au redus sporurile pe fondul noilor reglementări, dar și a timpului efectiv de lucru al angajaților. "Nu am putut asigura 25 % pentru tot spitalul, nu am avut de unde; am zis am asigurat categoriile defavorizate ca măcăr să plece cu un salariu la fel cu cel avut în luna anterioară. Angajații de la registratura au pierdut; tot prin indenmnizația de hrană au luat mai puțin în funcție și de acum a lucrat. Eu nu pot acționa în afara legii, eu am încercat să mă încadrez legal între valorile minime și maxime la sporuri. Salariile li s-au dat mărite așa cum prevede legea. Mai mult decât atât ce pot să fac...iar suma în care a trebuit să mă încadrez ține și de ordonatorul de credite", a afirmat Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Galați.

      Pe timpul protestului angajaților care a durat circa o oră, activitatea în spital a fost parțial afectată pe o tură lucrând o asistentă din trei.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Politic - Aproximativ 17.000 de semnaturi strânse de USR până în prezent pentru susținerea inițiativei "Fără penali în funcții publice"
Parlamentarii USR Galați au anunțat, marți, într-o conferință de presă, că pentru susținerea inițiativei cetățenești "Fără penali în funcții publice" s-au strâns până în prezent, la nivel național, aproximativ 17.000 de semnături dintre cele ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact