Nr.3647, Vineri, 16 Februarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Un bărbat cercetat penal pentru că a luat în mod fictiv în spațiu aproape 1.500 de cetățeni moldoveni a protestat în fața Parchetului

      Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Galați, cercetat penal pentru că a luat în mod fictiv în spațiu, într-o casă cu două camere, aproape 1.500 de cetățeni moldoveni, astfel încât aceștia să poată obține cetățenia română, a protestat, marți, în fața sediului Parchetului, nemulțumit că este singurul anchetat în acest caz.

     

      Laurențiu Maxim, care a spus că este profesor de istorie, a venit marți în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați unde a adus și o pancartă pe care se putea citi "Vreau extinderea cercetărilor în dosarul nr. 6269/P/17 față de cei de la Evidența Populației Galați care fac buletine la moldoveni". De altfel, bărbatul și-a exprimat nemulțumirea că este singurul cercetat în acest dosar. „Consider că vinovate de această situație sunt autoritățile deoarece atât eu, cât și alte persoane luăm moldoveni în spațiu. Toate aceste acțiuni se fac cu știința autorităților. Autoritățile nu sunt străine de acest fenomen. Mai ales eu cât și alți colegi de ai mei care iau colegi în spațiu au dat de două-trei ori pe an în ultimii șase ani note informative poliției cu privire la activitatea noastră. Mai mult, cei de la Evidența Populației Galați cunosc foarte bine acest fenomen. Ne-au ajutat de multe ori pe mine, cât și pe ceilalți care iau moloveni în spațiu cu asistență juridică. În primul rând, banii aceștia ei nu mi-i dădeau mie, erau niște intermediari din Republica Moldova. Este o adevărată filieră. S-au creat niște rețele, la care și-au dat concursul și autoritățile. Nu înțeleg atâta timp cât legea nu interzice să iei un număr de persoane în spațiu de ce eu din toată rețeaua asta locală am ajuns să fiu sub acuzare", a spus bărbatul.

      În replică, directorul Serviciului de Evidența Persoanei Galați spune că fenomenul luării în spațiu nu poate fi stopat de către angajații instituției, iar la locuința bărbatului ar figura de fapt că stau aproape 3.000 de persoane. "Noi ca Serviciul de Evidența Populației nu avem cum să limităm. Sunt declarații pe propria răspundere a persoanelor care vin și solicită întocmirea unui nou act și, din păcate, sunt persoane care cu rea voință și cu rea intenție iau în domiciul contra cost mai multe persone. Este vorba mai exact de 2.909 persoane care figurează la acea adresă, 1.500 au fost probabil la început. Din punct de vedere moral este strigător la cer dar din punct de vedere al lucrătorului de la Evidența Populației noi nu avem ce face", a declarat Silviu Bacalum, directorul Serviciului de Evidența Persoanei Galați.

      Polițiștii au efectuat pe 22 ianuarie o percheziție domiciliară la adresa unui bărbatului de 43 ani, din Galați, bănuit de săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis pe 23 ianuarie de IPJ Galați. Astfel, potrivit sursei citate, în perioada 2016-2017, bărbatul ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declarații necorespunzătoare adevărului, în fața funcționarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Galați, completând formularul prin care primea în spațiu, la adresa unde locuia, o casă cu două camere, cetățeni din Republica Moldova. În schimbul obținerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obținerea domiciliului scriptic, în municipiul Galați, unui număr de 1.489 cetățeni moldoveni, astfel încât aceștia să poată obține cetățenia română. Cu ocazia percheziției domiciliare, polițiștii au ridicat mai multe documente și înscrisuri, precum și sumele de 2795 euro și 700 lei.

      Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar ulterior a fost pus sub control judiciar, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în formă continuată.

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact