Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Bătaie de joc față de pacienți în centrele de permanență medicală din județul Galați. De fapt, medicii nu sunt la datorie

      La sfârșitul anului trecut, trei centre de permanență din județ au fost controlate de echipe mixte formate din inspectori ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Controalele au arătat că niciunul dintre medicii care ar fi trebuit să fie de gardă în momentul respectiv nu era prezent la serviciu, în deplină sfidare a îndatoririlor profesionale (plătite generos din bugetul public) și în total dispreț față de pacienți. Menționăm că unitățile verificate atunci au fost cele din Vlădești, Cavadinești și Berești.

      În data de 20 ianuarie 2021, inspectorii au mers la centrele din Corod, Cudalbi și Vlădești. Nici de data aceasta situația din teren nu s-a dovedit grozavă. Dacă în primele două dispensare medicii erau la serviciu și ofereau consultații pacienților, centrul din Vlădești era din nou, cu lacăt pe ușă.

      „La unitatea din comuna Vlădești, nici de această dată nu era respectat programul de lucru corespunzător graficului de gărzi întocmit de coordonatorul centrului și transmis CAS Galați. Prin urmare, medicul ce nu și-a respectat obligațiile contractuale și datoria față de membrii comunității locale va fi sancționat conform prevederilor legale. Totodată, acestuia nu îi vor fi plătite sumele reprezentând contravaloarea orelor de gardă ce trebuiau efectuate. Cele două sancțiuni aplicate pentru absență la unitatea din comuna Vlădești nu au fost aplicate aceluiași medic de familie", a precizat CAS Galați.

      Trebuie spus că inspectorii CAS Galați au mers în control și la cabinetul unui medic de familie (al cărui nume nu a fost făcut public) care avea declarat programul de lucru până la ora 22,00. Medicul nu se afla la cabinet în momentul controlului, motiv pentru care a fost sancționat.

      "Ne așteptăm ca prin intensificarea acestor acțiuni să crească ponderea medicilor responsabili, motiv pentru care dăm asigurări că nu vom tolera lipsa de respect față de cetățenii ce ar trebui să beneficieze de servicii medicale și nu vom accepta desconsiderarea bugetului Fondului național unic al asigurărilor sociale de sănătate. Conducerile celor două instituții vor colabora în continuare pentru organizarea acțiunilor ce vizează verificarea asigurării continuității asistenței medicale primare în regim de gardă la centrele de permanență din județul Galați. Totodată, pe această cale, reprezentanții comunităților locale sunt rugați să se implice, să nu tolereze situațiile în care nu este asigurată permanența și să sesizeze aceste aspecte", a precizat George Toderașc, directorul general al CAS Galați.

      În județul Galați există opt centre de permanență, în localitățile: Galați, Cudalbi, Corod, Băleni, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Berești şi Vlădești. Pacienții din zonă se plâng în mod repetat că programul de funcționare al acestora nu este respectat aproape niciodată. Totuși, conform evidențele CAS, medicii își iau fără probleme banii pentru gărzile neefectuate, situația care are aspecte penale deja.

     
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Pandemia se domolește la Galați. Din 22 februarie s-a trecut la interdicțiile mai lejere, din „scenariul verde”
Vești bune legate de interdicțiile privind pandemia. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a stabilit că, începând cu data de 22 februarie 2021, în municipiul Galați, unde incidența cumulată a cazurilor de infectare COVID- ...(continuare)
Sanatate - Controale ITM pe tema prevenirii răspândirii coronavirusului la locul de muncă
Inspectorii de muncă din cadrul ITM Galați au efectuat mai multe controale, în perioada 8-14 februarie, având ca scop verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS”CoV-2 printr-un plan de măsuri ap ...(continuare)
Sanatate - Criză de medici pentru centrele de vaccinare din Galați
Primăria Galaţi caută medici pentru centrele de vaccinare anti-COVID. Municipalitatea are nevoie de 12 medici care să asigure permanență în cele trei centre de vaccinare din oraș amenajate la Patinoar, Sala Sporturilor Dunărea și Sala Sider ...(continuare)
Sanatate - Lucruri adevărate și false despre scandalul Ivermectinei. Nu te vindecă de Covid, dar sigur te scapă de limbrici și râie!
Dezbaterile furtunoase pe tema folosirii Ivermectinei (in esență, un produs de sinteză omologat pentru uciderea viermilor intestinali la animale) în tratarea Covid-19 au întors lumea pe dos. Tabere s-au format rapid, capetele troznesc (virtual, ...(continuare)
Sanatate - Video-bronhoscop de ultimă generație la Spitalul Județean de Urgență din Galați
Spitalul Clinic Județean de Urgență a fost dotat cu un aparat medical performant, de ultimă generație, pentru chirurgie toracică. „Este vorba despre un video-bronhoscop de ultimă generație, care le va permite medicilor să facă investiga ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact