Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Copilaș de un an și două luni, din Pechea, suspect de infectare cu coronavirus. Ce au decis medicii

      Momente tensionate într-o familie din Pechea după ce, în cursul zilei de marți, copilul lor în vârstă de numai un an şi două luni a început să aibă febră foarte mare şi probleme de respiraţie. Având în vedere că tatăl micuţului s-a întors recent din Italia, eu au cerut de urgenţă ajutorul autorităţilor, temându-se de o infecție cu periculosul coronavirus.

      Este de amintit că micuțul era deja în izolare la domiciliu, alături de familia sa, după ce tatăl lui a revenit din Italia pe data de 23 februarie. În urma apelului la 112, copilul a fost adus, împreună cu mama sa, cu o ambulanţă prevăzută cu izoletă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi.

      Aici, medicii l-au preluat, l-au consultat şi i-au prelevat probe pentru testarea pentru coronavirus, care au fost trimise la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

      „Am preluat un pacient, de un an şi două luni, din Pechea, intrat în contact cu tatăl, care se află în a opta sau a noua zi de izolare după ce a tranzitat Italia şi a revenit acasă pe 23 februarie. Sunt cinci membri ai familiei, niciunul nu prezintă simptomatologie. Pacientul s-a prezentat cu rinoree apoasă, febră 39,5, dispnee şi tuse productivă. Momentan starea pacientului este stabilă”, a declarat Gabriela Lupăşteanu, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

      Acesta este al treilea copil care ajunge cu suspiciune de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Testele celorlalţi doi copii (unul de 3 şi altul de 5 ani) au ieşit negative, la fel cum au ieşit şi testele celor trei adulţi internaţi la unitatea medicală amintită.

      La Galaţi nu a fost înregistrat până acum niciun caz de infecţie cu COVID-19. Cinci persoane sunt internate în spital (împreună cu trei aparţinători, având în vedere că trei sunt copii), patru sunt în carantină, iar 481 sunt în izolare la domiciliu la recomandarea medicilor sau la cererea lor.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Sanatate - Noul aparat de testare a infecției cu coronavirus a fost montat și este funcțional la Galați
Vești bune pentru gălățeni, în plină epidemie de coronavirus. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista infecția cu Covid-19, ceea ce transformă unitatea medicală în centru region ...(continuare)
Sanatate - Măsuri speciale pentru medici și pacienți. Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu, iar rețetele compensate se pot da și pe termene mai mari de 30 de zile
Starea de urgenţă aduce modificări în modul de acordare şi decontare a serviciilor medicale şi farmaceutice, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Spre exemplu, pacienţii nu vor mai avea nevoie de cardul naţional de ...(continuare)
Sanatate - Un suspect de coronavirus a fugit din carantină la Galați. A fost prins de polițiști într-un microbuz ce mergea spre București
Un bărbat de 27 de ani, de cetăţenie bulgară, care a ajuns marţi seară la spitalul de Boli Infecţioase, acuzând simptome de gripă, a pus pe jar, miercuri și joi, autoritățile. Bărbatul era venit din Republica Moldova şi era cazat într- ...(continuare)
Sanatate - Testarea pentru infecția cu virusul Covid-19 se va putea face la Galați. Aparatul necesar va fi disponibil în câteva zile
La Galați este aproape de finalizare un prim demers pentru simplificarea procedurilor medicale legate de epidemia de coronavirus. În câteva zile, în județ va fi disponibil un aparat pentru depistarea infecţiei cu Covid-19, astfel încât orice ...(continuare)
Sanatate - Testările pentru infecții virale, inclusiv la coronavirus, vor putea fi făcute în curând și la Galați. Este primul oraș din Moldova
O veste bună pentru contribuabilii din Galați, dar nu numai. Spitalul de Urgenţă din Galaţi va avea aparat pentru depistarea coronavirusului, devenind astfel singura unitate medicală din sud-estul ţării care va putea face teste pentru identif ...(continuare)
Sanatate - Fetița de 5 ani, din Galați, internată la Infecțioase nu are coronavirus. Informația a fost confirmată de Institutul Matei Balș
Institutul „Matei Balş” a transmis, marți dimineață, că probele prelevate de la fetiţa de 5 ani, din Galaţi, suspectă de infectare cu coronavirus sunt negative. Drept urmare, copila va mai rămâne în izolare doar preventiv, până la ex ...(continuare)
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact