Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Sănătatea gălățenilor, sabotată de conducerea Spitalului Județean de Urgență. Ce a descoperit ministrul Sănătății

      Aflat în vizită electorală la Galați (unde s-a dat în stambă, alături de liberalii locali, la inaugurarea a două dispensare sătești din două comune conduse de primari PNL) ministrul Nelu Tătaru (de la Sănătate) a găsit timp și pentru două chestii oarecum interesante. Mai întâi s-a făcut de praștie după ce a stat ca vițelul la poarta nouă în fața ușii încuiate a unității mobile de terapie intensivă, așteptând o minune, sub forma unui lăcătuș, ce n-a fost să vină.

      Apropo de asta, unitatea medicală mobilă a ajuns la Galați de două săptămâni, dar încă nu este folosită, deși a fost cerută imperios. De altfel, aici e și marea bubă, care ne duce la a doua chestiune interesantă (și mai puțin jenantă) făcută de domnul Nelu la Galați. Într-un puseu de conștiință (suspect, totuși, de răzbunare într-o răfuială politică) ministrul a dezvăluit o treabă alarmantă, cu iz de sabotaj cu influențe PSD.

      „Am făcut o evaluare la nivelul Prefecturii şi la Spitalul Judeţean sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare cineva în acel TIR? Eu zic că da, pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală, în acest moment, şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean Galaţi este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800, cât ar trebui să fie, ai 2.200 de cadre, din care 193 sunt infectate, şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos, în acel TIR de Terapie Intensivă? Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure funcţionarea unei unităţi mobile de Terapie Intensivă, care ne-a fost solicitată şi pe care am dat-o a doua zi după ce am fost aici. Deci, în acest moment, nu sunt cazuri ca să necesite să cobori în acea unitate de Terapie Intensivă, dar, în măsura în care numărul de cazuri va creşte, vreau să văd că acea unitate de Terapie Intensivă, complet dotată în acest moment, funcţionează”, a declarat Nelu Tătaru.

      Așadar, ce aflăm noi de aici? Simplu! Că șefa spitalului județean, managerița Dobrea (fina liderului PSD Dan Nica și pupila lui don Costel, „il prezidente” de la CJ) și-a băgat picioarele în bunul-simț și a decis să țină 1.000 de medici și de asistenți pe tușă (căci, în lipsa pacienților, aceștia stau și freacă menta prin spital sau fac bani pe la cabinele private), dar „nu a găsit” 18 cadre medicale pentru rulota aia de terapie intensivă. Miroase a sabotaj? Miroase! Reglementările din starea de urgență și de alertă spun că un astfel de sabotaj este sancționabil cu dosar penal? Păi, spun!

      Singura întrebare la care nu știm răspunsul este de ce procurorii nu se sesizează. Oare nu le dă voie partidul, sau cum?
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Pacient cu COVID-19 operat de urgență la Spitalul Județean Galați. Este prima intervenție de acest fel
Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a marcat o premieră legată de pandemie. În cursul zilei de marți, 4 august, a fost operat primul pacient infectat cu acest COVID-19. Inițial, s-a solicitat transferul pacientului ...(continuare)
Sanatate - Doctorița de la DSP care încasează comisioane de 300.000 de lei pe an de la spitalele din Galați se plânge că este o victimă
Cazul doctoriței Mariana Ioan, epidemiologul șef de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați, capătă noi dimensiuni. Ca urmare a dezvăluirilor din spațiul public, legate de faptul că aceasta încasează comisioane considerabile (circa ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact