Nr.4092, Vineri, 23 Octombrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Masca de protecție este obligatorie în tot județul, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor și grădinițelor

      Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis că de luni, 5 octombrie, purtarea măştii va fi obligatorie în perimetrul unităţilor de învăţământ şi pe o rază de 100 metri în jurul acestora.

      Decizia ca masca să devină obligatorie şi în jurul unităţilor de învăţământ a fost luată „din cauza creşterii cazurilor de COVID 19, din ultimele săptămâni, în unităţile de învăţământ din judeţ”, deși în statistica generală pe județ acest lucru nu se prea regăsește, o analiză a mediei zilnice de îmbolnăviri din lunile august și septembrie arătând că situația este oarecum staționară. Excepție face doar ultima zi, între 3 și 4 octombrie înregistrându-se în raportările oficiale un salt foarte mare, de 57 de noi infectări, aproape triplu față de media obișnuită zilnică.

      Potrivit ultimei raportări, judeţul Galaţi a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, 4.341 de bolnavi de coronavirus, dintre care 3.598 s-au vindecat, iar 181 au decedat.

      În acest moment, în Galaţi, sunt ocupate 7 paturi în secţia de Terapie Intensivă, cu bolnavi în stare critică.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Încă 3 gălățeni decedați de Covid-19. Numărul total al morților din cauza coronavirusului a ajuns la 194
Bilanț negru, pe 22 octombrie în privința efectelor coronavirusului la Galați. Aproape 70 de noi îmbolnăviri și trei decese este cel mai recent bilanţ al evoluţiei pandemiei de Sars-Cov-2 în judeţ. Covid-19 a făcut, până la acest moment ...(continuare)
Sanatate - Zece noi echipamente de ventilație medicală pentru Spitalul Județean, via CJ Galați
Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" din Galați a intrat în posesia a o serie de noi echipamente medicale. Conform președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, „zece aparate mobile de ventilație au fost ...(continuare)
Sanatate - La loc comanda! Masca nu mai este obligatorie peste tot la Galați. Lista interdicțiilor este însă foarte lungă
În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați din data de 14 octombrie 2020 au fost luate următoarele măsuri: Art. 1 Se menține la nivelul județului Galați coordonarea operațională a Serviciul de Ambulanţă ...(continuare)
Sanatate - Pandemie la pușcărie. Un profesor de la Penitenciarul Galați a „predat” Covid-19 unui deținut
Două persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarele Galaţi şi Bucureşti-Rahova au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Acestora li se administrează, în prezent, tratamentul medical specific, la Penitenci ...(continuare)
Sanatate - Noi măsuri anti-Covid la Galați: restaurante închise, pelerinaje interzise, măști în preajma școlilor
Având în vedere că numărul de infectări cu Covid-19 este unul tot mai ridicat la Galați, autoritățile au dispus noi măsuri de protecție a populație. Trebuie spus că numărul total al gălățenilor infectați a ajuns la 4.480, dintre care ...(continuare)
Sanatate - Cum ești omorât cu zile la spitalele și dispensarele din Galați, sub pretextul Covid-19. Nesimțire, sfidare și mult cinism la adresa pacienților
Pandemia de Covid-19 s-a transformat, în spitalele și dispensarele din județul Galați, în pretextul perfect ca personalul medical să-și bată joc de pacienți. Ies la iveală numeroase dovezi ale nesimțirii, sfidării și cinismului, într-un ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact