Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria Galați se transformă în agenție imobiliară. Terenuri publice scoase la vânzare preferențial

      Șapte terenuri din proprietatea privată a municipiului Galaţi vor fi vândute unor firme sau persoane care au solicitat cumpărarea lor pentru că au ridicat acolo diverse construcţii. Vânzările au fost aprobate cu o majoritate lejeră de Consiliul Local (după ce vreun an a fost blocaj în chestiune), deși unele dintre contrucții au fost edificate cu tămbălău, cam sfidând regulile urbanistice.

      Toate terenurile a căror vânzare a fost aprobată sunt ocupate de construcţii proprietatea celor care au solicitat cumpărarea şi care deţin aceste suprafeţe cu contract de închiriere.

      Prima vânzare prin atribuire directă aprobată are ca obiect terenul de 124 mp situat pe strada Brăilei nr. 157, aferent blocurilor A6-A7, preţul fiind de 188 euro/mp fără TVA. știți dumneavoastră: una dintre măgăoaiele care au făcut zona un coșmar urbanistic și au păpat aproape tot spațiul verde din zonă.

      A fost votată şi vânzarea terenului de 105 mp, situat pe strada Oţelarilor nr. 31, S4 la preţul de 164 euro/mp fără TVA. Tot în zona unui bloc deci, tot construcție pe spațiul verde.

      Vot favorabil a primit şi vânzarea terenului de 23 mp, situat în strada Traian nr. 58, la prețul 157 euro/mp fără TVA. Cu 186 de euro/ mp fără TVA ar urma să fie vândut terenul în suprafață de 96 mp, situat în strada Brăilei nr. 140K, în vreme ce vânzarea terenului de 186,50 mp, situat pe strada Tecuci nr. 3, bloc V3-V3B se dă la prețul 126 euro/mp fără TVA.

      Vânzarea terenului de 28 mp situat pe strada Săliște nr. 2B, s-a aprobat cu prețul de 88 euro/mp fără TVA, iar vânzarea terenului de 10,45 mp, situat în Micro 19, strada Stadionului nr. 2bis, bl. M3, scara 1, parter cu 106 euro/mp fără TVA.

      În edițiile viitoare vom reveni cu detalii despre fiecare cumpărător în parte, cu modul cu au fost ridicate și autorizate construcțiile, dar și cu relațiile politice ale acestora. După cum o să aveți ocazia să constatați, nu-i vorba de cetățeni oarecare ai urbei.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Pacient cu COVID-19 operat de urgență la Spitalul Județean Galați. Este prima intervenție de acest fel
Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a marcat o premieră legată de pandemie. În cursul zilei de marți, 4 august, a fost operat primul pacient infectat cu acest COVID-19. Inițial, s-a solicitat transferul pacientului ...(continuare)
Sanatate - Sănătatea gălățenilor, sabotată de conducerea Spitalului Județean de Urgență. Ce a descoperit ministrul Sănătății
Aflat în vizită electorală la Galați (unde s-a dat în stambă, alături de liberalii locali, la inaugurarea a două dispensare sătești din două comune conduse de primari PNL) ministrul Nelu Tătaru (de la Sănătate) a găsit timp și pentru ...(continuare)
Sanatate - Doctorița de la DSP care încasează comisioane de 300.000 de lei pe an de la spitalele din Galați se plânge că este o victimă
Cazul doctoriței Mariana Ioan, epidemiologul șef de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați, capătă noi dimensiuni. Ca urmare a dezvăluirilor din spațiul public, legate de faptul că aceasta încasează comisioane considerabile (circa ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact