Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Alertă la Galați. Sunt căutate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul de 72 de ani infectat cu coronavirus

      Autoritățile din Galați sunt în alertă pentru a găsi pasagerii care a călătorit, pe 29 februarie, împreună cu un gălățean de 72 de ani, care în ziua amintită a venit din Lombardia (Italia) cu un avion, a coborât pe aeroportul Otopeni, de unde a plecat (via Gara de Nord) spre Galaţi cu un microbuz. Bărbatul a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus (COVID-19), iar cein care au intrat în contact cu el ar putea fi și ei infectați.

      În urma analizării imaginilor de pe camera de supraveghere din microbuz, până duminică seară au fost identificate patru persoane care au coborât la Galaţi, în timp ce restul au făcut acest lucru la Brăila. Nu se ştie încă dacă acestea sunt din Brăila sau o parte au trecut cu bacul spre Tulcea, ori au plecat în alte zone ale ţării, acest lucru urmând să fie lămurit în următoarele zile. La Buzău, din informaţiile primite de la Prefectura Galaţi, nu a coborât nimeni.

      ”În cazul bolnavului infectat cu coronavirus, am început să identificăm persoanele. Sunt patru persoane identificate care sunt din judeţul Galaţi, şoferul este din Bucureşti, dintr-un total de 17 pasageri. La o parte dintre acestea au fost luate şi probe. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi lucrează şi identifică persoanele care au fost în microbuzul cu care a călătorit acesta. Ne-au fost comunicate date de către societatea de transport ale persoanelor care au folosit cupoane de pensie pentru a călători cu microbuzul. Continuăm verificările în această seară şi în această noapte pentru a identifica toate persoanele. Facem din nou un apel către toate persoanele, către toţi cei care au călătorit pe 29 februarie cu un microbuz de la Bucureşti spre Galaţi, care s-au îmbarcat la 12,15 din Gara de Nord şi apropierea acesteia şi din zona Basarab să contacteze de îndată autorităţile. Este o situaţie extrem de serioasă şi dorim să prevenim alte cazuri de îmbolnăvire. Dacă cunoaşteţi persoane care au călătorit sâmbătă, pe 29 februarie, de la Bucureşti spre Galaţi, informaţi-ne de îndată”, este apelul lui Gabriel-Ioan Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

      Ţinând cont de riscul mare de transmitere a virusului, un concert ce urma să fie susţinut la Sala Sporturilor din Galaţi în această seară, a fost anulat. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au decis ca niciun alt eveniment public să nu mai aibă loc în această perioadă, cum ar fi, de pildă, spectacolele de teatru.

      Autorităţile au identificat un gălăţean care nu a respectat izolarea la domiciliu, ba mai mult decât atât, a plecat din ţară.

      ”Din datele noastre, se află în Italia. Au fost făcute verificări la domiciliul acestuia şi s-a luat legătura cu membrii familiei şi cu colegii acestuia. A răspuns la telefon reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, iar apoi nu a mai răspuns şi a furnizat un număr de Italia. Dacă vor fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, vom întocmi un dosar penal pe numele cetăţeanului în cauză”, a declarat Cornel Mototolea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Sanatate - Noul aparat de testare a infecției cu coronavirus a fost montat și este funcțional la Galați
Vești bune pentru gălățeni, în plină epidemie de coronavirus. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista infecția cu Covid-19, ceea ce transformă unitatea medicală în centru region ...(continuare)
Sanatate - Măsuri speciale pentru medici și pacienți. Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu, iar rețetele compensate se pot da și pe termene mai mari de 30 de zile
Starea de urgenţă aduce modificări în modul de acordare şi decontare a serviciilor medicale şi farmaceutice, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Spre exemplu, pacienţii nu vor mai avea nevoie de cardul naţional de ...(continuare)
Sanatate - Un suspect de coronavirus a fugit din carantină la Galați. A fost prins de polițiști într-un microbuz ce mergea spre București
Un bărbat de 27 de ani, de cetăţenie bulgară, care a ajuns marţi seară la spitalul de Boli Infecţioase, acuzând simptome de gripă, a pus pe jar, miercuri și joi, autoritățile. Bărbatul era venit din Republica Moldova şi era cazat într- ...(continuare)
Sanatate - Testarea pentru infecția cu virusul Covid-19 se va putea face la Galați. Aparatul necesar va fi disponibil în câteva zile
La Galați este aproape de finalizare un prim demers pentru simplificarea procedurilor medicale legate de epidemia de coronavirus. În câteva zile, în județ va fi disponibil un aparat pentru depistarea infecţiei cu Covid-19, astfel încât orice ...(continuare)
Sanatate - Testările pentru infecții virale, inclusiv la coronavirus, vor putea fi făcute în curând și la Galați. Este primul oraș din Moldova
O veste bună pentru contribuabilii din Galați, dar nu numai. Spitalul de Urgenţă din Galaţi va avea aparat pentru depistarea coronavirusului, devenind astfel singura unitate medicală din sud-estul ţării care va putea face teste pentru identif ...(continuare)
Sanatate - Fetița de 5 ani, din Galați, internată la Infecțioase nu are coronavirus. Informația a fost confirmată de Institutul Matei Balș
Institutul „Matei Balş” a transmis, marți dimineață, că probele prelevate de la fetiţa de 5 ani, din Galaţi, suspectă de infectare cu coronavirus sunt negative. Drept urmare, copila va mai rămâne în izolare doar preventiv, până la ex ...(continuare)
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact