Nr.3962, Duminica, 16 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Numărul de gălățeni aflați în carantină pentru suspiciune de infectare cu coronavirus a ajuns la 17

      Alţi patru gălățeni sosiţi zilele trecute din China au fost introduși în carantină, iar starea de sănătate a persoanelor în cauză este una bună, afirmă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. În acest moment, măsurile speciale sunt aplicate în cazul a 17 persoane revenite din China, respectiv cinci cetăţeni chinezi care au rezidență la Galați şi 12 gălățeni get-beget.

      Aceștia au primit indicaţie de a sta în izolare la domiciliu, măsura fiind luată de teama noului coronavirus, care a făcut deja sute de victime în întreaga lume, cele mai multe în China. Cei care nu respectă măsurile d ecarantină în astfel de cazuri riscă inclusiv pedeapsa cu închisoarea.

      Trebuie spus, însă, că niciuna dintre persoanele venite în Galaţi nu prezintă simptome ale pneumoniei Wuhan, însă măsura izolării este necesară după ce medicii chinezi au raportat că, în primele zile de la contractarea coronavirusului, unii pacienţi rămân aparent sănătoşi, ei fiind totuşi contagioşi.

      Astfel, pentru persoanele întoarse din China şi care nu au simptome ale infecţiei cu coronavirus, Ministerul Sănătăţii recomandă izolare preventivă la domiciliu, timp de 14 zile. Persoanele în cauză sunt sfătuite să-şi verifice temperatura corporală de două ori pe zi, iar în cazul apariţiei oricărui simptom, mai ales a febrei sau a tusei, să sune la 112. Pacienţii nu trebuie să meargă la spital, la domiciliul lor venind o ambulanţă specială care îi poate transfera la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

      Medicii spun că virusul ucigaş nu se transmite pe calea aerului, ci prin contact direct cu persoanele contaminate sau prin atingerea suprafeţelor contaminate. Astfel, este mai bine să fie menţinută o distanţă de siguranţă de cei care ar putea fi infectaţi. O măsură preventivă foarte eficientă este spălarea pe mâini cu săpun şi cu apă caldă cât mai des.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Lecția de incompentență a autorităților din Galați: au înființat un centru de carantină pentru Coronavirus într-un liceu
Instituția Prefectului Galați a confirmat că, la cererea Direcției de Sănătate Publică (DSP), a identificat și pregătit un centru de carantină care ar putea fi folosit pentru izolarea persoanelor suspectate ca fiind infectate cu noul Corona ...(continuare)
Sanatate - Primul deces din cauza gripei în 2020 la Galați. Numărul de îmbolnăviri, în creștere
Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a confirmat, miercuri, primul deces din cauza gripei în judeţul Galaţi. Este vorba despre o femeie de 82 ani care a murit în noaptea de marți spre miercuri în spital. Femeia era nevacci ...(continuare)
Sanatate - 13 oameni sunt în carantină la Galați după ce s-au întors din China. Măsura este determinată de riscul de infectare cu periculosul coronavirus
Cinci cetăţeni chinezi şi opt români întorşi în Galaţi, din China, sunt ţinuţi în carantină de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, pentru a exclude posibilitatea infecţiei cu noul coronavirus. Interesant este că deși există ri ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact