Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Parcul Rizer s-ar putea transforma în ograda noului Muzeu de Artă Vizuală

      O veste interesantă: Parcul Rizer, în care se construieşte noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, va fi preluat de către Consiliul Judeţean Galaţi, dacă aleşii locali şi judeţeni vor vota proiectul de transfer al proprietății. De fapt, parcul ar urma să fie administrat de Muzeul de Artă Vizuală, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, urmând să fie amenajat astfel încât să poată găzdui expoziţii în aer liber.

      Președintele Fotea a precizat, totuși, că zona de joacă şi destinaţia de parc de relaxare şi promenadă nu va fi afectată.

      Parcul Rizer a fost modernizat cu fonduri europene în perioada septembrie 2011-aprilie 2013. Proiectul iniţial a conținut însă o mulțime de hibe (nu fuseseră prevăzute rigole, deci apele pluviale urmau să se scurgă direct în Grădina Publică, amfiteatrul a avut nevoie de dale înierbate pentru ca spectatorii să nu stea cu picioarele în noroiul produs de aspersoare samd), care au fost corectate pe parcurs cu costuri suplimentare.

      Una dintre cele mai bizare prevederi ale proiectului, care nu a fost corectată, a presupus montarea în parc a 115 stâlpi, amplasaţi din cinci în cinci metri, prevăzuţi cu 250 de corpuri de iluminat. Conform normativelor tehnice în vigoare, stâlpii sunt de trei ori mai mulți decât ar fi trebuit.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Pacient cu COVID-19 operat de urgență la Spitalul Județean Galați. Este prima intervenție de acest fel
Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a marcat o premieră legată de pandemie. În cursul zilei de marți, 4 august, a fost operat primul pacient infectat cu acest COVID-19. Inițial, s-a solicitat transferul pacientului ...(continuare)
Sanatate - Sănătatea gălățenilor, sabotată de conducerea Spitalului Județean de Urgență. Ce a descoperit ministrul Sănătății
Aflat în vizită electorală la Galați (unde s-a dat în stambă, alături de liberalii locali, la inaugurarea a două dispensare sătești din două comune conduse de primari PNL) ministrul Nelu Tătaru (de la Sănătate) a găsit timp și pentru ...(continuare)
Sanatate - Doctorița de la DSP care încasează comisioane de 300.000 de lei pe an de la spitalele din Galați se plânge că este o victimă
Cazul doctoriței Mariana Ioan, epidemiologul șef de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați, capătă noi dimensiuni. Ca urmare a dezvăluirilor din spațiul public, legate de faptul că aceasta încasează comisioane considerabile (circa ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact