Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Autoritățile avertizează: închiderea școlilor vizează și firmele autorizate pentru „after school”!

      Potrivit deciziei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi unităţile private de tip after school sunt închise pe perioada 9-22 martie, orice abatere de la interdicţie fiind pasibilă de sancţiuni dure, care pot merge până la retragerea autorizaţiei de funcţionare şi la pedepse penale.

      Anunțul vine pe fondul faptului că o serie de patroni ai unor astfel de unități școlare au anunțat că își vor desfășura activitatea deoarece nu se supun reglementărilor valabile pentru școlile publice.

      „Au fost mulţi părinţi care au întrebat dacă este suspendată şi activitatea de tip after school. Răspunsul este da, conform hotărârilor adoptate atât de Comitetul Local cât şi cel Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Mizăm pe partenerii noştri din media pentru o informare corectă, recomandăm pe lângă măsurile obligatorii de igienă să fie evitate deplasările în zonele aglomerate, dar mai ales mizăm pe solidaritate şi unitate. Sunt momente dificile şi este extrem de important să rămânem uniţi şi să colaborăm deschis cu autorităţile care gestionează acţiunile în cazul acestui fenomen”, a informat Instituția Prefectului judeţului Galaţi.

      În judeţul Galaţi sunt înscrişi în acest an şcolar (2019-2020) peste 76.0000 de copii, în 431 de unităţi de învăţământ. Din totalul elevilor, 12.404 copii sunt înscrişi în învăţământul preşcolar, iar cei mai mulţi, 23.152, sunt în învăţământul primar, alături de care sunt alţi 19.134 sunt elevi în învăţământul gimnazial. Alţi 17.216 sunt liceeni.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Sanatate - Noul aparat de testare a infecției cu coronavirus a fost montat și este funcțional la Galați
Vești bune pentru gălățeni, în plină epidemie de coronavirus. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista infecția cu Covid-19, ceea ce transformă unitatea medicală în centru region ...(continuare)
Sanatate - Măsuri speciale pentru medici și pacienți. Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu, iar rețetele compensate se pot da și pe termene mai mari de 30 de zile
Starea de urgenţă aduce modificări în modul de acordare şi decontare a serviciilor medicale şi farmaceutice, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Spre exemplu, pacienţii nu vor mai avea nevoie de cardul naţional de ...(continuare)
Sanatate - Un suspect de coronavirus a fugit din carantină la Galați. A fost prins de polițiști într-un microbuz ce mergea spre București
Un bărbat de 27 de ani, de cetăţenie bulgară, care a ajuns marţi seară la spitalul de Boli Infecţioase, acuzând simptome de gripă, a pus pe jar, miercuri și joi, autoritățile. Bărbatul era venit din Republica Moldova şi era cazat într- ...(continuare)
Sanatate - Testarea pentru infecția cu virusul Covid-19 se va putea face la Galați. Aparatul necesar va fi disponibil în câteva zile
La Galați este aproape de finalizare un prim demers pentru simplificarea procedurilor medicale legate de epidemia de coronavirus. În câteva zile, în județ va fi disponibil un aparat pentru depistarea infecţiei cu Covid-19, astfel încât orice ...(continuare)
Sanatate - Testările pentru infecții virale, inclusiv la coronavirus, vor putea fi făcute în curând și la Galați. Este primul oraș din Moldova
O veste bună pentru contribuabilii din Galați, dar nu numai. Spitalul de Urgenţă din Galaţi va avea aparat pentru depistarea coronavirusului, devenind astfel singura unitate medicală din sud-estul ţării care va putea face teste pentru identif ...(continuare)
Sanatate - Fetița de 5 ani, din Galați, internată la Infecțioase nu are coronavirus. Informația a fost confirmată de Institutul Matei Balș
Institutul „Matei Balş” a transmis, marți dimineață, că probele prelevate de la fetiţa de 5 ani, din Galaţi, suspectă de infectare cu coronavirus sunt negative. Drept urmare, copila va mai rămâne în izolare doar preventiv, până la ex ...(continuare)
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact