Nr.4071, Vineri, 25 Septembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer insorit

Max
: 31 ° C
Min : 18 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Școală închisă de Covid-19 cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar. Cursurile se vor ține online cel puțin o lună

      Evoluția situației în cazul școlilor din județul Galați este într-o continuă dinamică. Dacă până pe 9 septembrie se știa că avem o singură școală pe cod roșu (la Suhurlui) unde cursurile vor începe doar online, în vreme ce în alte câteva comune se va apela la sistemul mixt, a apărut și a doua școală care nu va putea fi deschisă fizic.

      ste vorba de Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu” din municipiul Tecuci, unde una dintre îngrijitoare a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

      Profesorul Ion Iacob, directorul acestei instituţii, a declarat că problemele au fost depistate marți, la o îngrijitoare, dar că este posibil să fie mai multe persoane cu probleme.

      „Una dintre îngrijitoare s-a întors de la mare şi i s-a făcut rău la şcoală. S-a testat şi s-a dovedit a fi pozitivă. Din nefericire, ea s-a întâlnit la şcoală şi cu alte trei angajate, două îngrijitoare şi o infirmieră. Prin urmare, tot personalul nostru de îngrijire este în prezent în izolare, celelalte trei angajate neavând simptome. Cum noi avem 100 de copii cu nevoi speciale şi cu deficienţe psihice, şcoala nu poate începe fără personalul de îngrijire, de aceea am luat decizia, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, să intrăm pe scenariul roşu şi să desfăşurăm cursurile on-line", a declarat directorul şcolii din Tecuci.

      Măsura va fi valabilă cel puțin 30 de zile, urmând ca ulterior, în funcție de evoluția lucrurilor, să se decidă ce-i de făcut.

      Potrivit Ministerului Sănătăţii, analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 septembrie 2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

      În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală (începând cu data de 14 septembrie), cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

      Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

      În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.

      „Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

      Situaţia din judeţul Galaţi se prezintă destul de bine în acest moment. Cele mai multe dintre localităţile gălăţene, incluzând aici şi municipiile Galaţi şi Tecuci, sunt pe scenariul verde, în sensul că se pot începe cursurile în format fizic.

      Singura școală din scenariul roşu era până acum cea de la Suhurlui, unde rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire depăşeşte 5 la mia de locuitori.

      Pe scenariul galben se află comunele Valea Mărului, Tuluceşti, Vânători, Piscu, Schela, Cuza Vodă şi oraşul Târgu Bujor. Aici se impune, cum spuneam mai înainte, participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Liceul Pedagogic își închide temporar porțile. Cursuri vor fi doar online din cauza unui focar de Covid-19
Colegiul Național „C. Negri" (Liceul Pedagogic) din Galați își va suspenda temporar cursurile cu prezență fizică și va face doar cursuri online. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a decis ca începând de astăzi joi, 24 septembrie 2020 ...(continuare)
Sanatate - Peste 100.000 de gălățeni au dreptul la vaccinul antigripal gratuit. Ce condiții sunt cerute
Campania anuală de vaccinare antigripală va începe în scurt timp după ce o primă tranșă a ajuns la Galați, iar dozele de vaccin sunt în curs de distribuire către medicii de familie. Trebuie spus că pacienții cronici, gravidele și alte c ...(continuare)
Sanatate - Posibile focare de Covid-19 la două licee din Galați. 30 de profesori au fost izolați la domiciliu
Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a demarat o anchetă epidemiologică şi a stabilit că 30 de profesori, de la două licee, au participat la un consiliu profesoral condus de directoarea liceului privat ”Marin Coman” din Galaţi. Potrivi ...(continuare)
Sanatate - Intervenție medicală în premieră la Spitalul Județean de Urgență. Operația deschide o nouă perspectivă în cardiologia de la Galați
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă s-au realizat primele proceduri de cardiologie intervenţională. Unui pacient de 49 de ani i s-a montat un stent, după ce în prealabil a fost efectuată o coronarografie. Intervenţia a fost realizată de ...(continuare)
Sanatate - Cardiolog din Galați, despre parșivenia coronavirusului: Ceea ce pare a fi infarct miocardic, de fapt poate fi simptom al Covid-19
Medicul cardiolog Lucica Grigorică, unul dintre cei mai reputați specialiști cardiologic din Galați, surprinde cu o interesantă declarație despre legătura dintre Covid-19 și infarctul miocardic. „Era COVID-19 a adus noi modificări clinice ...(continuare)
Sanatate - Un gălățean de 49 de ani a murit după ce s-a îmbolnăvit în același timp de două boli grave: Covid-19 și West Nile
Caz medical șocant în care a fiost implicat un bărbat din Galați. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, bărbatul de 49 de ani din Galaţi a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, cu suspiciune de en ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact