Nr.3962, Duminica, 16 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Lecția de incompentență a autorităților din Galați: au înființat un centru de carantină pentru Coronavirus într-un liceu

      Instituția Prefectului Galați a confirmat că, la cererea Direcției de Sănătate Publică (DSP), a identificat și pregătit un centru de carantină care ar putea fi folosit pentru izolarea persoanelor suspectate ca fiind infectate cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus -2019-nCoV).

      Centrul de carantină este în incinta Liceului Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican” Galați, într-o clădire aflată în conservare. Are 5 camere cu un număr de 20 de paturi, distribuite astfel: un izolator cu 6 paturi și baie proprie, o cameră cu 3 paturi și baie proprie, o cameră cu 2 paturi și baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) și un cabinet medical.

      „În funcție de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o va impune”, a informat Instituția Prefectului.

      Amplasarea centrului de carantină în incinta liceului (unde funcționează și Inspectoratul Școlar al județului) a stârnit însă controverse. Părinții mai multor elevi au anunțat că vor da în judecată instituțiile implicate deoarece le pun în mod intenționat copiii în pericol prin eventuala aducere a unor persoane bolnave în incintă. Oamenii spun că este complet inadecvat să se amenajeze un centru de carantină în incinta unui liceu, unde este un aflux mare de oameni și cred că locul potrivit pentru așa ceva ar fi Spitalul de Boli Infecțioase, unde există deja toate condițiile pentru a se face o carantină eficientă

      Există și o veste bună. Printr-o informare transmisă de DSP, pe 12 februarie, s-a confirmat faptul că 5 dintre cele 17 persoanelor sosite din China și aflate în carantină la domiciliu au ieșit din perioada de monitorizare. Acestea nu au prezentat simptome de boală și au fost clasificate drept nepurtătoare de virus.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Numărul de gălățeni aflați în carantină pentru suspiciune de infectare cu coronavirus a ajuns la 17
Alţi patru gălățeni sosiţi zilele trecute din China au fost introduși în carantină, iar starea de sănătate a persoanelor în cauză este una bună, afirmă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. În acest moment, măsurile speciale ...(continuare)
Sanatate - Primul deces din cauza gripei în 2020 la Galați. Numărul de îmbolnăviri, în creștere
Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a confirmat, miercuri, primul deces din cauza gripei în judeţul Galaţi. Este vorba despre o femeie de 82 ani care a murit în noaptea de marți spre miercuri în spital. Femeia era nevacci ...(continuare)
Sanatate - 13 oameni sunt în carantină la Galați după ce s-au întors din China. Măsura este determinată de riscul de infectare cu periculosul coronavirus
Cinci cetăţeni chinezi şi opt români întorşi în Galaţi, din China, sunt ţinuţi în carantină de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, pentru a exclude posibilitatea infecţiei cu noul coronavirus. Interesant este că deși există ri ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact