Nr.4096, Joi, 13 August 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Arde județul! Incendii de pădure și de vegetație cu nemiluita în ultimele zile

      Potop de incendii în județul Galați. Pompierii militari au intervenit în ultimele zile pentru localizarea şi stingerea a numeroase incendii în aer liber apărute din greșeală sau puse intenționat de oameni cu probleme la mansardă. În total, a fost afectată o suprafaţă de peste 25 hectare de pădure şi vegetaţie uscată, se arată într-o informare transmisă joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

      Potrivit sursei citate, un echipaj al Gărzii de Intervenţie Iveşti a intervenit pe o stradă din localitate, unde vegetaţia uscată care ardea şi ameninţa să cuprindă o gospodărie. Incendiul a fost stins operativ de pompierii militari, înainte să afecteze locuinţa. Au ars 3.000 de metri pătraţi de mărăciniş şi vegetaţie uscată, cauza fiind folosirea focului în spaţii deschise.

      Un alt incendiu, având o cauză asemănătoare, a avut loc la Cavadineşti, unde echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenţie Bereşti s-au luptat timp de trei ore pentru a stăpâni flăcările. Au ars în totalitate 10 hectare de mirişte şi grâu, dar şi 10 hectare de vegetaţie uscată de pe un teren viran.

      Cele două autospeciale ale Gărzii Bereşti au fost solicitate să intervină şi în localitatea Balinteşti, unde focul se întindea cu repeziciune la o pădure de salcâmi. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul care reuşise să distrugă numeroşi stupi de albine aflaţi în zonă. După trei ore de intervenţie, bilanţul a însumat patru hectare de vegetaţie uscată şi pădure de salcâmi. Cauza a fost identificată ca fiind focul pus intenţionat.

      O altă intervenţie a fost în localitatea Bereşti-Meria, pentru a lichida incendiul care afecta o plantaţie de salcâmi de pe raza Ocolului Silvic Griviţa. S-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Bereşti, care au lichidat incendiul de vegetaţie uscată înainte să fie distrusă toată plantaţia. Au ars 1,5 hectare de mărăciniş şi salcâmi. Şi în acest caz, focul a fost pus intenţionat.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Pacient cu COVID-19 operat de urgență la Spitalul Județean Galați. Este prima intervenție de acest fel
Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a marcat o premieră legată de pandemie. În cursul zilei de marți, 4 august, a fost operat primul pacient infectat cu acest COVID-19. Inițial, s-a solicitat transferul pacientului ...(continuare)
Sanatate - Sănătatea gălățenilor, sabotată de conducerea Spitalului Județean de Urgență. Ce a descoperit ministrul Sănătății
Aflat în vizită electorală la Galați (unde s-a dat în stambă, alături de liberalii locali, la inaugurarea a două dispensare sătești din două comune conduse de primari PNL) ministrul Nelu Tătaru (de la Sănătate) a găsit timp și pentru ...(continuare)
Sanatate - Doctorița de la DSP care încasează comisioane de 300.000 de lei pe an de la spitalele din Galați se plânge că este o victimă
Cazul doctoriței Mariana Ioan, epidemiologul șef de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați, capătă noi dimensiuni. Ca urmare a dezvăluirilor din spațiul public, legate de faptul că aceasta încasează comisioane considerabile (circa ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact