Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Unde vor fi amplasate cele 29 de centre de vaccinare anti-Covid din județul Galați. Mulți oameni vor fi nevoiți să bată zeci de kilometri până la ele

      Lucrurile nu sunt chiar așa de simple precum păreau în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid. Din cauza faptului că vaccinul impune condiții speciale de păstrare, nu vor putea fi înființate centre de inoculare în toate comunele județului, așa că unii oameni vor fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a primi medicamentul. Asta în condițiile în care campania de vaccinarea se va desfășura în plină iarnă, pe fondul unui transport public deficitar, dar și a unor măsuri de prevenire destul de limitative pentru transportatori.

      Prefectura Galați a informat că, de la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a fost propus Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției un număr de 29 de centre de vaccinare a populației împotriva Covid-19 în județul.

      Dintre acestea, 17 se află în municipiul Galați, amplasate după cum urmează: patru la Baza Sportivă Siderurgistul, cu 16 cabinete, trei la Sala Sporturilor, cu 12 cabinete, câte două la Patinoar, Casa de Cultură a Studenților, imobil cantină strada Radu Negru și imobil cantină strada 1 Decembrie 1918, fiecare dintre acestea cu câte opt cabinete și câte unul la Centrul de Permanență nr. 1 și la Centrul de permanență nr. 2 ”Sf. Ierarh Luca”, acestea din urmă cu câte un cabinet. În municipiul Tecuci ar urma să existe două centre de vaccinare, la Sala de spectacole Ion Petrovici și la Oficiul Prefectural, în total patru cabinete.

      De asemenea, în județ sunt propuse zece centre de vaccinare, fiecare dintre acestea cu câte patru cabinete. Acestea ar urma să funcționeze la Şcoala Gimnazială nr. 2 Matca (corp de clădire fără activitate şcolară), Căminul Cultural Lieşti, Căminul Cultural Pechea, Căminul Cultural Ivești, Căminul Cultural Tulucești, Căminul Cultural Cudalbi, clădirea din strada Zambilelor din comuna Corod, Casa de cultură Târgu Bujor, Căminul Cultural Cosmeşti și Sala de sport din Berești.

      Cea mai dificilă situația pare a fi în partea de nord a județului, unde oamenii au de parcurs o distanță foarte mare până la cel mai apropiat centru de vaccinare. Spre exemplu, de la Buciumeni până la Tecuci sau Cosmești (cele mai apropiate centre) sunt 24 de kilometri. Tot în zonă, de la Ghidigeni, Priponești, Gohor și Toflea sunt peste 30 de kilometri până la Tecuci. De asemenea, de la Bălășești, Ciurești și Bălăbănești sunt peste 30 de kilometri către cele mai apropiate centre (Corod, Berești sau Tg. Bujor). Nici oamenii dinspre malul Prutului, din nordul județului, nu au o situație mai fericită. De la Oancea, Suceveni și Rogojeni sunt peste 25 de kilometri până la cel mai apropiat centru. De altfel, peste 70% dintre sătenii vor fi la mai mult de 15 kilometri de locurile unde vor pute primi vaccinul.

      Pentru personalul medical și auxiliar din județul Galați au fost propuse alte zece centre de vaccinare, fiecare cu câte un cabinet în unitățile sanitare din județ, după cum urmează: Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Militar ”Dr. Aristide Serfioti”, Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, Spitalul General CF Galați, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan”, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” și Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna”.

      Totodată, au fost solicitate și trei caravane mobile pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a personalului și beneficiarilor din centrele rezidențiale precum si a populației cu nevoi speciale (nedeplasabili).

     
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Video-bronhoscop de ultimă generație la Spitalul Județean de Urgență din Galați
Spitalul Clinic Județean de Urgență a fost dotat cu un aparat medical performant, de ultimă generație, pentru chirurgie toracică. „Este vorba despre un video-bronhoscop de ultimă generație, care le va permite medicilor să facă investiga ...(continuare)
Sanatate - Bătaie de joc față de pacienți în centrele de permanență medicală din județul Galați. De fapt, medicii nu sunt la datorie
La sfârșitul anului trecut, trei centre de permanență din județ au fost controlate de echipe mixte formate din inspectori ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Controalele au a ...(continuare)
Sanatate - Unde sunt amplasate centrele de vaccinare anti-Covid din Galați, pentru etapa a doua a campaniei
Primăria municipiului Galați a anunțat că a amenajat 36 de puncte de vaccinare împotriva COVID-19 ce vor funcționa în trei spații (9 centre). Este vorba despre Sala Siderurgistul (16 puncte), Sala Sporturilor (12) și Patinoarul Dunărea (8), ...(continuare)
Sanatate - Arhiepiscopul Dunării de Jos îi îndeamnă pe credincioși să meargă la vaccinare contra Covid. „Știu mai bine medicii!”
Și în sânul Bisericii Ortodoxe, ca peste tot în societate, există tot felul de păreri vizavi de vaccinarea contra Covid. Pe acest fundal, surprinde atitudinea luminată, corectă, a Arhiepiscopului Casian al Dunării de Jos, cel care a făcut u ...(continuare)
Sanatate - Spitalul de Boli Infecțioase are un nou aparat de radiologie
Consiliul Judeţean Galaţi a a anunțat că a cumpărat, din fonduri proprii, la finalul anului 2020, un nou echipament de radiologie cu grafie și scopie, în valoare de aproape 1,5 milioane de lei (TVA inclus). Acesta intră în dotarea Spitalului ...(continuare)
Sanatate - Vine vaccinul pentru Covid! Cine sunt primii gălățenii vaccinați și unde se află centrele specializate
O veste bună de la autoritățile sanitare al județului Galați. Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns la Galaţi luni dimineaţă, cu un transport special, sub pază militarizată. Primele persoane care vor fi imunizate sunt de la Spitalul de ...(continuare)
Sanatate - Cinci localități gălățene au ieșit din scenariul galben de pandemie. Alte trei intră sub restricții
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galați a decis că orașul Berești și comunele Cavadinești, Gohor, Piscu și Vlădești scapă de restricțiile impuse de „scenariul galben” de pandemie. Măsurile au fost dispuse înce ...(continuare)
Sanatate - Peste 16.000 de gălățeni au fost infectați cu noul coronavirus de la începutul pandemiei
Cele mai recente cifre legate de evoluția pandemiei la Galați arată o situație în ușoară scădere față de media lunii decembrie. Astfel, doar un pic peste o sută de noi infectări (şi niciun deces) este bilanţul raportării făcute de aut ...(continuare)
Sanatate - Capacitatea de testare la Covid 19 s-a dublat la Spitalul de Copii din Galați
La Spitalul Clinic de Copii „Sf. Ioan” din Galați pot fi efectuate acum 740 de teste Real Time-PCR pe zi, pentru depistarea COVID-19. Unitatea sanitară și-a dublat astfel capacitatea de testare, după ce un al doilea aparat PCR a fost adus și ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact