Nr.4117, Joi, 26 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cele mai importante spitale din județul Galați NU au autorizație de la pompieri, ci doar aviz provizoriu de funcționare

      Potrivit ISU Galaţi, cele mai importante spitale din judeţul Galaţi, dar și o serie de clinici foarte cunoscute, nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Vă prezentăm în continuare lista acestora, pentru a înțelege cât de prost stau lucrurile în acest domeniu și că tragedia de la Piatra Neamț nu este o întâmplare, ci o consecință a unei stări de lucruri.

      - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” Galaţi-două clădiri în proces de modernizare, pentru care există aviz de securitate la incendiu, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se impune după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor;

      - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi-s-au făcut lucrări de investiţii pentru care există există aviz de securitate la incendiu, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se impune după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor;

      - Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi-două clădiri în proces de modernizare, în curs de autorizare;

      - Unitatea medico-sanitară Găneşti. funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu ca urmare a lucrărilor de amenajări şi modificări constructive;

      -Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci-a obţinut două avize de de securitate la incendiu pentru extinderea a două corpuri, dar nu s-a finalizat procedura de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu;

      - Hiperclinica „Medlife” Galaţi-funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu ca urmare a schimbării de destinaţie a clădirilor;

      -S.C. Expert-Med SRL funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu ca urmare a schimbării de destinaţie a clădirilor;

      - Clinica „Sanavita” funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu ca urmare a schimbării de destinaţie a clădirilor.

      În perioada 2019-2020, inspectorii ISU Galaţi au efectuat 31 controale la unităţi sanitare din judeţul Galaţi după cum urmează: două controale la spitale clinice judeţene, şase controale la spitale clinice municipale, un control la un spital clinic orăşenesc, un control la o policlinică, 20 controale la centre medicale şi un control la centrul de transfuzii sânge.

      Pe parcursul celor 36 de controale, inspectorii au constatat 114 nereguli, dintre care 34 au fost remediate în timpul controalelor. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.500 lei şi 77 de avertismente.

      ”Principalele nereguli constatate se referă la lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neasigurarea condiţiilor privind limitarea şi propagarea focului şi fumului în interiorul construcţiilor, funcţionarea defectuoasă a instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor, nefuncţionarea instalaţiilor de hidranţi interiori/exteriori, neasigurarea mentenanţei instalaţiilor de stingere a incendiilor, neasigurarea verificării periodice a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare)”, a declarat locotenent colonelul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

      La acestea se adaugă funcţionarea parţială a corpurilor de iluminat aferente instalaţiei de iluminat pentru evacuare, neasigurarea condiţiilor de evacuare în caz de situaţii de urgenţă şi neasigurare accesului autospecialelor de intervenţie la unele corpuri de clădire.În urma controalelor, au fost întocmite planuri de măsuri, iar o parte din neregulile constatate au fost remediate.

      ”Menţionăm că, pentru unităţile sanitare puse în funcţiune înainte de intrarea in vigoare a legii, 307/2006 (republicată) privind apărarea împotriva incendiilor, art. 30 alin 1şi 2, la care ulterior nu s-au adus modificări constructive (amenajări sau modernizări) sau schimbări de destinaţie până în prezent, nu este necesară solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

      De fapt, aici este și mare șmecherie: Legea 307/2006 a fost făcută special pentru a ocoli regulile de autorizare (impuse prin legislația UE), căci marea majoritate a clădirilor medicale sunt construite anterior apariției legii. De aici și paradoxul că spitalele unde nu se face nimic, nicio investiție, sunt bine, mersi (deși e dezastru acolo pe linie PSI și de siguranță), în vreme ce cele care modernizează cât de cât clădirile se pomenesc fără autorizație. Tipic românesc!
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Focare de Covid grave în Spitalul Județean Galați. Trei secții au fost închise după ce 88 de cadre medicale s-au îmbolnăvit
Criza Covid se adâncește la Galaţi. Începând de marți, 24 noiembrie, la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au fost închise secţiile Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1 după ce 88 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19. Este vor ...(continuare)
Sanatate - Scădere ușoară a numărului de cazuri de Covid-19 nou înregistrate la Galați, după ce în ultimele două săptămâni tendința a fost de creștere
Vești bune pentru gălățeni în privința evoluției pandemiei. După ce în ultimele două săptămâni tendința a fost de permanentă creștere a numărului zilnic de infectări (care deja se apropia de o medie zilnică de 200), luni, 23 noiemb ...(continuare)
Sanatate - Panică la Galați după ce s-a anunțat că zeci de oameni în stare critică nu au loc la ATI
Situațai devine complicată la Galați în privința gestionării pandemiei. Zeci de pacienţi aşteaptă de 24 de ore în zona de triaj a Spitalului de Urgenţă din Galaţi. Aceştia nu pot fi deodamdată internaţi pentru a primi tratament de spe ...(continuare)
Sanatate - Rata de infectare cu coronavirus a depășit 4 la mie în municipiul Galați. Alertă mobilă transmisă populației
Lucrurile devin tot mai complicate în municipiul Galați în privința pandemiei. După ce acum câteva zile s-a raporta trecerea peste pragul de 3 la mie în privința incidenței infectărilor, vineri, 20 noiembrie, a fost depăși și pragul de 4 ...(continuare)
Sanatate - Directorul Spitalului Militar Galați va gestiona criza pandemică de la Sibiu
Ministerul Apărării Naţionale a precizat că locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, directorul medical al Spitalului Militar din Galaţi, a preluat conducerea Spitalului Judeţean Sibiu. Fostul manager al unităţii medicale din Sibiu a d ...(continuare)
Sanatate - Ce spune, despre efectele dramatice ale vaccinării anti-Covid, Robert F. Kennedy Jr, un cunoscut activist american pentru drepturi civile
Robert F. Kennedy Jr (detalii despre domnia-sa găsiți aici: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robert_F._Kennedy_Jr), un cunoscut activist de mediu și pentru drepturi civile din SUA, a lansat un apel către omenire în care atrage atenția asupra efe ...(continuare)
Sanatate - Spitalul Militar Galați devine de duminică, 15 noiembrie, unitate medicală suport Covid-19
Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generate de virusul SARS ”Cov-2, care arată persistența unui număr crescut de persoane infectate la nivelul județului Galați, precum și faptul că exist ...(continuare)
Sanatate - Rata de infectare cu Covid-19 crește alarmant: două localități din județ au sărit de 3 la mie, 11 sunt peste 1,5 la mie
Conform celor mai recente date prezentate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați, localităţile gălăţene în care incidenţa Covid-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori sunt, la data de 11 noiembrie 2020, Poiana-3 ...(continuare)
Sanatate - Stocurile de antiviral pentru tratamentul formelor grave de Covid-19, pe terminate la spitale
Vești proaste dispre sistemul medical gălățeqn. Stocurile de Remdevisir (antiviralul folosit în tratamentul unor pacienți cu forme grave de COVID-19) sunt pe terminate în spitalelor gălățene unde sunt internați pacienți cu această boală ...(continuare)
Sanatate - Număr record de infectări cu coronavirus la Galați: 137 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore
Județul Galați a înregistrat duminică un record absolut la capitolul noi infectări în 24 de ore. Nu mai puțin de 137 de noi cazuri au fost confirmate, făcând ca numărul total de noi bolnavi înregistrat în întregul weekend în județul no ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact