Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Lucruri adevărate și false despre scandalul Ivermectinei. Nu te vindecă de Covid, dar sigur te scapă de limbrici și râie!

      Dezbaterile furtunoase pe tema folosirii Ivermectinei (in esență, un produs de sinteză omologat pentru uciderea viermilor intestinali la animale) în tratarea Covid-19 au întors lumea pe dos. Tabere s-au format rapid, capetele troznesc (virtual, că totul e pe Facebook, nu în lumea reală), invectiva capătă noi dimensiuni. E care pe care, scapă cine poate.

      Dincolo de scandalul de pe internet (care, să fim serioși, e doar gargară) se află însă o masă mare de creduli care caută cu disperare Ivermectină prin farmacii, convinși că numai așa se vor proteja de Covid. Oamenii aceștia sunt realmente furioși că nu pot cumpăra medicamentul contra libricilor și râiei (pardon, contra coronavirusului), fie pentru că se prea găsește, fie că pentru a-l obține e nevoie de o rețetă de la un veterinar. Este un produs toxic, care la o anumită concentrație poate provoca moartea celui care-l înghite.

      Medicul veterinar Iulian Manea (om cu vreo 25 de ani de experiență în tratarea animalelor cu vermicide) ne-a lămurit cât de cât cum stă treaba.

      „Ivermictina asta, oameni buni, nu este nici paracetamol, nici aspirină, nici vreo bulină minune. Este un produs toxic. Omoară viermii din intestine și sarcopții din piele, încercând în același timp să nu omoare gazda. Nu este medicament antiviral, nu are nicio treabă cu asta. Nu este nici măcar antibiotic clasic. Este bazat pe o moleculă sintetică, derivată dintr-un insecticid clasic. Să fie clar: a fost patentat doar pentru animale, iar în câteva state, foarte puține, a fost acceptat la om ca unguent extern pentru scabie (N.R: râie). Efectele secundare în cazul tratamentului intern pot fi foarte rele, asta e clar. De altfel, la animalele de fermă se folosește cu precauție. Nu se dă femelelor gestante pentru că există riscă mare de avort. Animalele tratate cu produse de acest fel sunt sub un soi de carantină timp de 30 de zile de la ultima doză. În acest interval, laptele nu poate fi comercializat, nu pot fi abatorizate. Există remanență, produsele sunt contaminate, nu sunt recomandate consumului uman. Dacă nu poți bea lapte de la o vacă tratată cu Ivermectină, cum să iei pastila chiar tu? Este absurd că poate cineva, care se pretinde om normal la cap, să spună că un insecticid are efect antiviral. Acel om nu înțelege nimic din biologie, de fapt”, ne-a spus veterinarul.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Pandemia se domolește la Galați. Din 22 februarie s-a trecut la interdicțiile mai lejere, din „scenariul verde”
Vești bune legate de interdicțiile privind pandemia. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a stabilit că, începând cu data de 22 februarie 2021, în municipiul Galați, unde incidența cumulată a cazurilor de infectare COVID- ...(continuare)
Sanatate - Controale ITM pe tema prevenirii răspândirii coronavirusului la locul de muncă
Inspectorii de muncă din cadrul ITM Galați au efectuat mai multe controale, în perioada 8-14 februarie, având ca scop verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS”CoV-2 printr-un plan de măsuri ap ...(continuare)
Sanatate - Criză de medici pentru centrele de vaccinare din Galați
Primăria Galaţi caută medici pentru centrele de vaccinare anti-COVID. Municipalitatea are nevoie de 12 medici care să asigure permanență în cele trei centre de vaccinare din oraș amenajate la Patinoar, Sala Sporturilor Dunărea și Sala Sider ...(continuare)
Sanatate - Video-bronhoscop de ultimă generație la Spitalul Județean de Urgență din Galați
Spitalul Clinic Județean de Urgență a fost dotat cu un aparat medical performant, de ultimă generație, pentru chirurgie toracică. „Este vorba despre un video-bronhoscop de ultimă generație, care le va permite medicilor să facă investiga ...(continuare)
Sanatate - Bătaie de joc față de pacienți în centrele de permanență medicală din județul Galați. De fapt, medicii nu sunt la datorie
La sfârșitul anului trecut, trei centre de permanență din județ au fost controlate de echipe mixte formate din inspectori ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Controalele au a ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact