Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Doctorița de la DSP care încasează comisioane de 300.000 de lei pe an de la spitalele din Galați se plânge că este o victimă

      Cazul doctoriței Mariana Ioan, epidemiologul șef de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați, capătă noi dimensiuni. Ca urmare a dezvăluirilor din spațiul public, legate de faptul că aceasta încasează comisioane considerabile (circa 300.000 de lei pe an) de la spitalele gălățene pe care conform fișei postului ar trebui să le controleze, DSP a precizat că această manieră de lucru este ilegală.

      „În 2019, un audit efectuat de Ministerul Sănătății la DSP Galați a scos la iveală apariția unei situații de incompatibilitate în activitatea doctorului Mariana Ioan și a unei asistente de la DSP Galați. Ne-a fost impusă atunci măsura de a le solicita persoanelor în cauză să opteze pentru calitatea pe care doresc să o păstreze: fie medic epidemiolog în cadrul DSP Galați, respectiv asistent medical în cadrul DSP Galați, fie medic care prestează servicii de consultanță medicală pentru spitale, respectiv asistent medical aflat în relații contractuale cu diverse spitale. Le-am notificat și le-am dat un termen pentru a-și prezenta opțiunea. Asistenta s-a conformat și a rămas angajată a DSP Galați, dar doamna doctor Ioan ne-a trimis o contestație a acestor măsuri, considerându-le ilegale”, a declarat dr. Liliana Moise, directorul executiv al DSP Galați.

      Există însă și un aspect interesant legat de posibila incompatibilitate legală dintre funcția publică și activitățile de consultanță ale doctoriței, ca PFA. Conducerea DSP afirmă că a solicitat de două ori și un punct de vedere de la Agenția Națională de Integritate, dar răspunsul venit din partea agenției a fost că dr. Mariana Ioan nu se încadrează, conform Legii 166/2010, în categoria personalului contractual prevăzut de acest act normativ.

      Pe acest fundal cețos, nici nu-i de mirare că doctorița Ioan se consideră o victimă. „Este un atac împotriva mea. Eu am aviz de liberă practică, iar legea îmi dă voie să mă înființez ca persoană fizică autorizată. Îmi plătesc taxele și impozitele și nu fac nimic ilegal. Nici în conflict de interese nu mă aflu, deoarece activitatea de consultanță a spitalelor este cu totul altceva față de activitatea de medic epidemiolog de la DSP Galați. Ofer consultanță spitalelor, la cererea acestor unități medicale, dar o fac în timpul meu liber și în zilele de concediu de odihnă. Timpul liber îmi permite să le fac pe amândouă. Problemele sunt, de fapt, altele. Suntem foarte puțini medici epidemiologi, iar din februarie lucrăm câte 13-14 ore pe zi. Orele suplimentare nu ne sunt plătite în întregime și nici nu ne putem lua zile libere, așa cum prevede legislația muncii. Suntem epuizați, psihic și fizic, iar acum suntem și beșteliți”, a declarat dr. Mariana Ioan.

      Vă reamintim că aceasta are contracte cu 5 spitale din Galați (Județean, Pediatrie, Maternitatea, CFR și Tg. Bujor), de la care ridică, lunar, aproximativ 27.000 de lei (adică în jur de 6.000 de euro), respectiv peste 300.000 de lei pe an (65.000 de euro). În același timp, ea este angajată pe o funcție de conducere la DSP, instituție care are în atribuții controlul spitalelor.

     
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Pacient cu COVID-19 operat de urgență la Spitalul Județean Galați. Este prima intervenție de acest fel
Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a marcat o premieră legată de pandemie. În cursul zilei de marți, 4 august, a fost operat primul pacient infectat cu acest COVID-19. Inițial, s-a solicitat transferul pacientului ...(continuare)
Sanatate - Sănătatea gălățenilor, sabotată de conducerea Spitalului Județean de Urgență. Ce a descoperit ministrul Sănătății
Aflat în vizită electorală la Galați (unde s-a dat în stambă, alături de liberalii locali, la inaugurarea a două dispensare sătești din două comune conduse de primari PNL) ministrul Nelu Tătaru (de la Sănătate) a găsit timp și pentru ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact