Nr.4047, Vineri, 5 Iunie 2020  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 25 ° C
Min : 14 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Scandal la Consiliul Local. Opoziția acuză că votul a fost trucat. Primăria spune că a fost doar o eroare tehnică

      Scandal de proporții în urma ședinței de Consiliu Local de joi, 28 mai 2020. Prima reunire a legislativului local în varianta „live pe Facebook” a adus și primele necazuri. S-a întâmplat la primul dintre proiectele de hotărâre (cel cu numărulm 51) care au impus votul electronic secret, deoarece viza aprobarea componenţei comisiei de evaluare/licitaţie pentru concesionarea bunurilor proprietate publică sau privată a Municipiului Galaţi, aflate în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Zonei Libere Galaţi".

      Deși consilierilor li s-a explicat procedura de vot electronic secret, au fost de acord cu ea, apoi au pus în practică operaţiunea, lucrurile n-au mers deloc așa cum trebuia. S-a anunţat că au fost consemnate 26 de opţiuni de vot, lucru cumva imposibil câtă vreme la ședință erau prezenți doar 25 de consilieri, iar unul a anunțat că NU a votat.

      Opoziția a declanșat un scadal monstru, imediat, acuzând PSD că fraudează votul. "Votul este neclar. Au ieşit mai multe voturi decât consilieri erau prezenţi. Doamna Iurescu spune că nu a votat. Înseamnă că altcineva a votat în locul ei”, s-a auzit înainte ca transmisiunea pe Facebook să fie oprită.

      La scurt timp, Primăria municipiului Galaţi a revenit pe Facebook cu următoarea precizare: „Ca urmare a unor informații eronate vehiculate în spațiul public, Primăria municipiului Galați precizează că în ședința Consiliului Local de astăzi, care s-a derulat on-line, au apărut unele probleme tehnice din cauza conexiunilor individuale la internet. La solicitarea consilierilor locali, s-a revenit asupra unui punct de pe ordinea de zi pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la corectitudinea exprimării votului. Este vorba despre punctul 51 la care s-au înregistrat în total 22 de voturi, dintre care 14 pentru și 8 împotrivă, proiectul fiind adoptat”.

      Deocamdată nu se știe ce a generat erorile de sistem. Surse din Primărie ne-a spus că softul folosit este unul gratuit și că în el se poate face logare multiplă de pe un cont. Cu alte cuvinte, dacă un consilier a dat userul și parola unui coleg de partid sau unui ziarist, acesta poate vota la rândul lui în paralel cu deținătorul contului, fiind înregistrate două voturi în loc de unul. Opoziția a amenințat că-i va face plângere penală primarului.

     
Autor: Aurelian Popa
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact