Nr.3999, Vineri, 3 Aprilie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Autoritățile de la Galați sfidează epidemia de coronavirus cu un monument a cărui amplasare costă 58.500 de lei

      Primăria Galați tocmai a lansat o achiziţie publică în valoare de 50.000 de lei, fără TVA (58.500 lei cu taxele incluse) pentru amplasarea monumentului de for public „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa”, cu care se pare că vrea să sperie periculosul coronavirus venit din China.

      Potrivit caietului de sarcini, lucrarea face parte din obiectivul de investiţii „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”, ofertele fiind așteptate până la data de 3 aprilie.

      Municipalitatea îşi doreşte să amenajeze „într-o manieră reprezentativă” intrările în oraş, după cum rezultă din documentele aferente achiziției. Contractorul va trebuie să asigure, de suma ofertată, transportul operei de artă, aflată acum în incinta societății Criomec SA, şi să o monteze pe soclul din beton armat existent, care va fi placat cu piatră naturală.

      Monumentul va fi pus în valoare prin proiectoare. Va fi montată o placă inscripţionată cu denumirea lucrării, numele autorilor şi menţiunea „Primăria municipiului Galaţi”. Pentru acestea, este nevoie de toate avizele şi autorizaţiile prevăzute de lege.

      Opera de artă „Simbol”, ai cărei autori sunt Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică, a fost aleasă, în decembrie anul trecut, în cadrul unui sondaj desfăşurat pe pagina sa de Facebook de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

      Lucrarea face parte din cele opt opere artistice donate orașului de către Fundația Culturală „Nicolae Mantu”. Toate vor fi amplasate în diferite puncte ale urbei, într-o perioadă de timp nespecificată de autorități.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Trei gălățeni au fost duși cu forța în carantină după ce au fost prinși că nu respectau izolarea dispusă de autorități
Trei gălățeni, care ar fi trebuit să stea izolați la domiciliu (fiind suspecți de infectare cu COVID-19), au încălcat interdicția de a ieși pe stradă și au fost prinși de polițiști, cu ocazia verificărilor făcute de duminică până ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentSanatateSocial Mica PublicitateContact