Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Frica păzește bostănăria. În urma deselor controale ale CAS, medicii de gardă au început să-și facă datoria în centrele de permanență

      Casa de Asigurări de Sănătate Galați și Direcția de Sănătate Publică Galați au continuat acțiunile de verificare a continuității asistenței medicale primare în regim de gardă la 3 centre din județul Galați. Echipa mixtă de control s-a deplasat zilele trecute la unitățile din comunele Bălăbănești și Cavadinești, precum și la cea din orașul Berești, centre care au mai fost verificate de cele două instituții.

      Dacă, anterior, în cazul ultimelor două unități au fost identificate deficiențe în desfășurarea activității, cauzate de absența medicilor de familie, cu această ocazie s-a constatat că toți medicii erau prezenți și era asigurată continuitatea asistenței medicale primare în regim de gardă.

      Facem precizarea că, după controalele precedente, medicilor ce efectuau garda la centrele din Berești și Cavadinești și au fost găsiți în neregulă le-au fost aplicate sancțiuni, ca urmare a nerespectării programului de lucru corespunzător graficului de gărzi.”Rezultatul controalelor din această lună dovedește intrarea în normalitate, în ceea ce privește activitatea centrelor de permanență verificate. Faptul că nu a fost cazul să fie aplicate sancțiuni din nou este o dovadă a asumării responsabilității de către medicii de familie, care au încheiat contracte cu CAS Galați pentru asigurarea acestui tip de servicii. Iată că, prin eforturile comune ale tuturor celor implicați, reușim să apropiem furnizorii de asistență medicală de comunitățile locale, respectiv de pacienți. Trebuie să menționez că un rol important l-au avut și reprezentanții acestei categorii socio-profesionale, atât Președintele Asociației Medicilor de Familie, cât și Președintele Asocieției Patronatului Medicilor de Familie”, a declarant directorul general al CAS Galați, George Toderașc.

      Acțiunile de control vor continua. Acestea vor fi extinse și la alte categorii de furnizori de servicii medicale.

     
Autor: Mădălina Dediu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Ce localități din județul Galați sunt scenariile speciale legate de pandemie
În ultimele zile, încă localități gălățene au intrat în scenariul roșu de pandemie, odată cu creșterea ratei de infectare cu coronavirus de peste 3 la mie. De sâmbătă, 10 aprilie, restricțiile de rigoare, a intrat în vigoare în ora ...(continuare)
Sanatate - Spitalul din Târgu Bujor devine „verde”, grație unei investiții de circa un milion de euro. De unde vin banii
Consiliul Judeţean a câştigat un nou proiect cu fonduri europene. Astăzi, 5 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean a semnat în format electronic contractul de finanţare pentru proiectul de eficientizare energetică a corpului central de l ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact