Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Fetița de 5 ani, din Galați, internată la Infecțioase nu are coronavirus. Informația a fost confirmată de Institutul Matei Balș

      Institutul „Matei Balş” a transmis, marți dimineață, că probele prelevate de la fetiţa de 5 ani, din Galaţi, suspectă de infectare cu coronavirus sunt negative. Drept urmare, copila va mai rămâne în izolare doar preventiv, până la expirarea termenului de 14 zile prevăzut de normele în vigoare.

     

      Fețița amintită, în vârstă de 5 ani, a fost adusă, sâmbătă noaptea, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi după ce a început să prezinte febră şi durere în gât, la o zi de la venirea din Italia, unde a fost cu familia ei. Fetiţa a fost preluată cu izoleta şi internată alături de mama sa, în vreme ce tatăl a fost introdus în carantină la domiciliu.

      Familia respectivă a ajuns la Galaţi vineri seară, după ce s-a aflat în zona Cremona, regiunea italiană Lombardia. Imediat cum au ajuns acasă, cei doi părinţi şi fetiţa lor de 5 ani s-au izolat la domiciliu. Sâmbătă seara, copilul a început să se simtă rău, prezentând febră şi dureri în gât.

      Părinţii au sunat medicul de familie şi apoi au apelat 112, unde au spus situaţia în care se află. La locuinţa lor a fost trimisă o salvare echipată cu izoletă, iar medicii au stat de vorbă cu copilul de 5 ani căruia i-au explicat tot ce a fost nevoie, pentru ca fetiţa să nu se sperie atunci când este preluată cu dispozitivul special de izolare pe timpul transportului.

      Tot la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi se mai află un copil de 3 ani, ai cărui părinţi sunt în izolare la domiciliu, după ce au călătorit la Veneţia. Copilul nu a călătorit în Italia, însă duminică a început să se simtă rău şi a fost transportat la spital.

      În judeţul Galaţi, 429 de persoane sunt izolate acum (3 martie) la domiciliu, patru persoane sunt în carantină în centrul pus la dispoziţie de autorităţi, iar cinci persoane, între care cei doi copii de 3 şi 5 ani, sunt internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Sanatate - Noul aparat de testare a infecției cu coronavirus a fost montat și este funcțional la Galați
Vești bune pentru gălățeni, în plină epidemie de coronavirus. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu aparatură medicală care poate depista infecția cu Covid-19, ceea ce transformă unitatea medicală în centru region ...(continuare)
Sanatate - Măsuri speciale pentru medici și pacienți. Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu, iar rețetele compensate se pot da și pe termene mai mari de 30 de zile
Starea de urgenţă aduce modificări în modul de acordare şi decontare a serviciilor medicale şi farmaceutice, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Spre exemplu, pacienţii nu vor mai avea nevoie de cardul naţional de ...(continuare)
Sanatate - Un suspect de coronavirus a fugit din carantină la Galați. A fost prins de polițiști într-un microbuz ce mergea spre București
Un bărbat de 27 de ani, de cetăţenie bulgară, care a ajuns marţi seară la spitalul de Boli Infecţioase, acuzând simptome de gripă, a pus pe jar, miercuri și joi, autoritățile. Bărbatul era venit din Republica Moldova şi era cazat într- ...(continuare)
Sanatate - Testarea pentru infecția cu virusul Covid-19 se va putea face la Galați. Aparatul necesar va fi disponibil în câteva zile
La Galați este aproape de finalizare un prim demers pentru simplificarea procedurilor medicale legate de epidemia de coronavirus. În câteva zile, în județ va fi disponibil un aparat pentru depistarea infecţiei cu Covid-19, astfel încât orice ...(continuare)
Sanatate - Testările pentru infecții virale, inclusiv la coronavirus, vor putea fi făcute în curând și la Galați. Este primul oraș din Moldova
O veste bună pentru contribuabilii din Galați, dar nu numai. Spitalul de Urgenţă din Galaţi va avea aparat pentru depistarea coronavirusului, devenind astfel singura unitate medicală din sud-estul ţării care va putea face teste pentru identif ...(continuare)
Sanatate - Aproape 4.000 de gălățeni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
În cursul nopţii de 25/26 martie, forţele de ordine au acţionat pe raza judeţului Galaţi, în sistem integrat, în echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact