Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Lista cu zonele din Galați unde este obligatorie purtarea măștii de protecție, începând de sâmbătă, 1 august

      Nu mai este loc de întors în privința „botniței”. Începând de sâmbătă, 1 august, purtarea măștii va fi obligatorie și în aer liber, în mai multe piețe din oraș, pe faleză, dar și în parcuri, în zonele de promenadă și în stațiile de autobuz (în autobuze măsura era deja obligatorie, la fel și în spațiile închise). În anumite zone din oraș, masca de protecție va fi purtată obligatoriu în aer liber între orele 16,00 și 23,00, iar în altele între 7,00 și 18,00.

      Sunt vizate, printre altele, Faleza Inferioară, Faleza Superioară, Promenada de al P-uri, Parc Spicu, Parc Romarta Veche, Grădina Publică, Parc Eminescu, Parc Viva, Promenada Potcoava de Aur, Parcul Şahiştilor din Ţiglina I, Micro 19 și Micro 39, Parc Cloşca, Platoul de la Sala Sporturilor și Parc Turn TV. Obligația funcționează, în cazul acestora, între 16,00 și 23,00.

      Interesant este și că în trei zone tradiționale de plimbare, respectiv pe strada Brăilei din cartierele Țiglina I, Micro 19 și Micro 18, nu veți avea voie să vă plimbați dacă nu aveți mască de protecție. Măsura este impusă tot între orele 16,00 și 23,00.

      Mare atenție! În piețele din Țiglina I, Micro 17, Micro 19 și Micro 39, în Piața Centrală și în Piața Basarabiei, nu mai puteți face cumpărături, chiar dacă tarabele sunt în aer liber, dacă nu veți purta mască. Regula va fi valabilă pe tot parcursul programului, respectiv de la ora 7,00 dimineața până la ora 18,00.

      Purtarea măștii devine obligatorie, de pe 1 august, și în Talciocul de pe Drumul de Centură. Nici aici nu veți mai fi primiți dacă nu aveți mască, regula fiind valabilă de la ora deschiderii, 7,00, până la ora închiderii, 13,00.

      CJSU a aprobat și obligația purtării măștii în absolut toate stațiile de autobuz din oraș. Până acum, regula era valabilă doar în mijloacele de transport în comun, însă de sâmbătă se aplică și pentru perioada cât așteptați în stații.

      Cei care vor încălca această regulă în intervalul orar 7,00-22,00 riscă să fie sancționați contravențional. De altfel, toți gălățenii prinși fără mască în zonele amintite riscă să primească amenzi, acestea pornind de la 500 de lei.

      În paralel, terasele sunt obligate să închidă la ora 23,00, la fel și și sălile de jocuri de noroc.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Potop de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19
Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, s ...(continuare)
Social - Șpaga vameșilor la Giurgiulești: 3.000 de euro de fiecare autocar. Informațiiile, publicate de presa internațională
Faima de șpăgari a vameșilor de la Giuggiulești-Galați a depășit deja granițele ROmâniei. Cotidianul italian „Il Giornale” a publicat recent un amplu articol despre o presupusă reţea de infracţionalitate internaţională, care reuşe ...(continuare)
Social - Parcul Rizer s-ar putea transforma în ograda noului Muzeu de Artă Vizuală
O veste interesantă: Parcul Rizer, în care se construieşte noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, va fi preluat de către Consiliul Judeţean Galaţi, dacă aleşii locali şi judeţeni vor vota proiectul de transfer al proprietății. De fapt ...(continuare)
Social - Fază de tot râsul la Galați: un bărbat a fost reținut pentru că a țepuit un ospătar la achitarea notei de plată
Fază parcă desprinsă dintr-un banc cu chelneri (sau din celebrul film „Filantropica”) petrecută zilele trecute la Galați. Un cuplu (el 41, ea 45 de ani) i-a dat țeapă unui ospătar, însă efectul final nu este tocmai fericit (ca-n film), ...(continuare)
Social - Dați-i o lopățică lui Mitrof, să se joace în nisip în timp ce clădirile de patrimoniu se prăbușesc
Dacă n-ați auzit până acum de Marius Mitrof, haideți că vă explicăm noi cine e. Omul este unul dintre cei mai vechi angajați ai Direcției Județene pentru cultură și (atenție!) Patrimoniu din județul Galați. De fapt, el este adevăratu ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact