Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Absurd de Galați. Comuna Tulucești a devenit, prin lege, „stațiune turistică”, deși nu are niciun loc de cazare

      Vești proaspete și de-a dreptul comice de la Guvernul României. Comuna Tulucești a devenit, în mod oficial, prima stațiune de interes turistic local din județul Galați. Nu e glumă, e lege, căci Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat, pe 22 octombrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități ca stațiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare.

      Comuna Tulucești se numără printre cele 13 localități atestate prin actul normativ citat, așa că nu mai e loc de întors, lăsați la o parte Sinaia, Mamaia sau Nisipurile de Aur și dați năvală în noul paradis turistic. Bine, n-o să găsiți nimic acolo, dar nu-i nicio problemă, România este expertă în nimic, în rahatul pe două bețe, în idioțenii cu atestat de genialitate.

      Zice-se că în documentația depusă de Tulucești a cântărit decisiv faptul că pe teritoriul comunei se află Pădurea Gârboavele, care n-are de fapt nicio treabă cu administrarea locului. Acesta se află doar geografic pe raza amintitei comune (dar la o distanță considerabilă), pădurea în sine fiind administrată de Romsilva, iar obiectivele vizitabile (Zoo, restaurante, samd) fiind ale CJ sau ale unor firme private cu sediul în municipiul Galați.

      De altfel, după cum recunoștea primarul Petrică Bratu, tocmai obiectivele de la Gârboavele, plus niște gogomănii atent ticluite (din categoria „o să...”) au fost cele care au dus la includerea Tuluceștiului în lista stațiunilor turistice, loc unde, să fim serioși, chiar nu are ce căuta. Nu de alta dar așezarea în sine nu are niciun loc de cazare și nu are absolut nimic de oferit, în afara minusculului muzeu făcut de maestrul Paul Buță, pe banii lui, în casa părintească.

      Bine, pielea ursului din pădure e amplă, căci există proiecte pe Programul Operațional Regional, atât pe turism (baze de agrement, crame etc.), cât și pe drumuri, canalizări samd.

      Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de interes local. Cea mai apropiată de Galați (până să răsară din neant Tuluceștiul) era Lacu Sărat, din județul Brăila, stațiune care încă mai atrage peste 5.000 de turiști în fiecare an, la tratament cu nămol sapropelic, plus alte câteva zeci de mii la plajă și grătare.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - S-a „băgat” pește în paradisul pescarilor amatori: canalul Lunca din lunca Brateșului
Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi a făcut o nouă populare cu peşte la Canalul Magistral Lunca. Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri, 18 noiembrie 2020, şi s-a soldat cu popularea cu aproximativ 1.000 ...(continuare)
Social - Testare în masă pentru Covid-19 la Universitatea „Dunărea de Jos” după ce 12 angajați și 4 studenți s-au infectat
Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi vor fi testaţi în regim de urgență, pe cheltuiala instituției, pentru a vedea dacă sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2, după ce 16 persoane, 12 angajaţi şi patru stu ...(continuare)
Social - Situație dramatică în școlile din județul Galați. 11% dintre elevi nu au acces la cursurile online, alți 20% au dispozitive rudimentare
Deși autoritățile se căznesc să ne explice că situația învățământului este sub control, că treaba merge bine online și că închiderea școlilor nu va scădea calitatea educației, cifrele arată cu totul altceva. De altfel și Comisia ...(continuare)
Social - Închiderea piețelor stârnește revoltă la Galați. Trânte politice, dar și înjurături aprige între cei care „cred” și cei care „nu cred” în Covid
Decizia Guvernului de închide piețele comerciale acoperite din orașe (lăsând în același timp deschise mall-urile) a stârnit furie și la Galați. Este un adevărat tir încrucișat între mai multe tabere, un război bizar din care aproape c ...(continuare)
Social - Explozia din Centru. Structura de rezistență a blocului unde s-a produs deflagrația este grav afectată. Unul dintre răniți a murit
Vești proaste în legătură cu efectele puternicei explozii care s-a produs săptămâna trecută în centrul Galațiului. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat că a murit proprietarul apartamentului care a sărit în aer ...(continuare)
Social - Elevii gălățeni așteaptă cu nerăbdare Paștele Cailor. Atunci se estimează că vor ajunge la ei tabletele pentru cursurile online
Promise de mai bine de două luni (fugit irreparabile tempus, cum ar zice bulibașa din Ivești), cele 6.000 de tablete pentru elevii din județul Galați n-au ajuns nici acum la destinatari, așa că în multe locuri cursurile online se țin doar pe ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact