Nr.3491, Luni, 26 Iunie 2017  
Home AdministratieEvenimentPoliticSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Săptămână viitoare începe acordarea de ajutoare financiare pentru achiziționarea de surse alternative de încălzire și apă caldă

      Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat, joi, că începând de săptămâna viitoare se vor acorda beneficiarilor ajutoarele financiare pentru achiziționarea de surse alternative de încălzire și apă caldă, până acum fiind depuse de către solicitanți 3.600 de dosare, dintre care 400 au fost deja aprobate.

     

      "Sunt gata pentru a fi plătite aproximativ 400 de dosare, cred că cel mai devreme săptămâna viitoare, luni, marți, miercuri vom începe primele plăți efective către beneficiari. Trebuie să recunosc că am avut perioada aceasta de consultări pentru a nu mai greși, consultări mă refer cu Instituția Prefectului. Înțelegm că nu e nicio problemă, azi a fost ultima discuție pe care am avut-o cu dl. prefect; ni s-a dat un ok verbal pentru că în scris nu au obligativitatea de a o face decât atunci când consideră că ceva e în neregulă. Urmează săptămâna viitoare să începem prime plăți, iar 400 de dosare sunt gata de a fi plătite, din 3.600 depuse", a afirmat, joi, Pucheanu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, după ședința de Consiliu Local.

      Consilierii locali au aprobat pe 9 iunie acordarea unui ajutor financiar de 3.000 lei pentru achiziționarea unui sistem de încălzire și apă caldă alternativ pentru încălzirea locuinței de către cei care depind de sistemul centralizat de termoficare. Banii se vor acorda însă numai familiilor care îndeplinesc o serie de criterii în funcție de venituri și în acest scop Primăria a pus la dispoziția cetățenilor șase puncte unde pot depune dosarul cu actele necesare în vederea obținerii acestui ajutor. De altfel, un proiect similar a fost adoptat și pe 12 aprilie, odată cu adoptarea unei hotărâri de suspendare pe termen nedeterminat a funcționării sistemului centralizat de termoficare, dar aceasta din urmă a fost atacată în instanță de către prefectul județului Galați. Astfel, pe 9 iunie, consilierii locali au decis să revoce această hotărâre de suspendare a funcționarii sistemului centralizat de termoficare, însă au adoptat noi măsuri printre care și cea privind acordarea de ajutoare financiare în continuare. Pot beneficia de aceste ajutoare persoanele singure care are un venit net mediu lunar sub 2.500 lei; familiile formate din 2 membri care au un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 2.000 lei; familiile formate din 3 membri care au un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 1.700 lei; familiile formate din 4 sau mai mulți membri - care are un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 1.450 lei.

      În municipiul Galați, figurau în urmă cu câteva săptămâni circa 35.000- 36.000 de apartamente branșate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde menajere și căldurii, din care doar circa 25.000 de apartamente sunt și locuite efectiv. La nivelul municipiului Galați există circa 98.000 de apartamente în blocurile de locuințe.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Acțiune pentru prevenirea consumului de droguri
Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați, alături de voluntari, s-au aflat duminică în Grădina Publică unde au derulat o campanie de prevenire a consumului de droguri, în cadrul căreia au discutat cu persoanele prez ...(continuare)
Social - Încep înscrierile pentru Tabăra ANOSR
ANOSR lansează concursul pentru Tabăra ANOSR pentru studenți – ediția 2017, tabără care se vă desfășura în perioada 25-30 august 2017 în stațiunea Costinești, la Complexul Vraja Mării. Pe lângă un sejur de 5 zile la ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentPoliticSocialSport Mica PublicitateContact