Nr.3962, Duminica, 16 Februarie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 6 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Pensia nerușinată primită de un fost magistrat de la Galați. Este echivalentul a 30 de pensii medii

      Un fost judecător din Galați are o pensie care îi face să se îngălbenească de invidie pe restul pensionarilor. Omul a ajuns să încasese nu mai puțin de 45.610 lei în fiecare lună, adică în jur de 65 de pensii minime pe economie și cam 30 de pensii medii.

      Cu alte cuvinte, fostul judecător saltă-în fiecare zi! - aceeași pensie pe care o încasează abia într-o lună un român care a muncit peste 30 de ani pe un șantier de construcții sau la combinat, iar pentru asta primește o pensie de cam 1.500 de lei.

      Ce Dumnezeu poate face cu atâți bani pensionarul special, de lux, este greu de imaginat, căci suma este foarte mare chiar și pentru un tânăr dornic să trăiască viața la maximum, d-apoi pentru un bătrânel care din leafa grasă și-a luat deja și vilă, si apartamente, și mobilă, și mașini, și tot ceea ce-i trebuie pentru a sta liniștit.

      Interesant este că amintitul cetățean a izbutit, în ultimii patru ani, să-și crească consistent pensia (în 2016 avea „numai” 23.036 lei, adică un „mizilic), beneficiind de prostia de lege a pensiilor, care bagă seu în carne grasă, adică pe cei săraci îi lasă și mai săraci, iar celor care au prea mult le dau și mai mult.

      Așa se face că în vreme cu un pensionar obișnuit, care a muncit o viață (legal și cu contribuții obligatorii la sistemul de pensii) a primit în medie o majorare de 500-700 de lei, însă pensionarul de lux s-a pomenit cu o creștere de 22.000 de lei. Suma din urmă fiind, cu totul absurd, doar majorarea pensiei lunare!

      Dacă s-ar respecta principiul moral al calcului pensiei după contribuția aferentă salariului, amintitul fost magistrat ar încasa între 8.000 și 10.000 de lei pe lună, ceea ce ar fi mai mult decât onorabil pentru a duce o viață la un standard ridicat.

      Numărul persoanelor care se bucură de pensii speciale în judeţul Galaţi, la începutul anului 2020, este de 157, în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Cronica neagră a șoselelor din județul Galați: 58 de oameni au murit anul trecut în accidente rutiere
Un număr de 58 de persoane au murit în accidente rutiere pe drumurile din judeţ în 2019, cu patru mai multe decât în 2018, când s-au înregistrat 54 de decedaţi, potrivit bilanţului activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Ga ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact