Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Trei gălățeni internați de urgență cu suspiciune de coronavirus. Printre acestea se află și un copil de 5 ani

      Evoluţia problemelor generate de criza generată de epidemia de coronavirus crează îngrijorare la Galați. Trei persoane, printre care și un copilaș de doar 5 ani, toate din municipiul Galaţi, au fost internate de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase, în ultimele 24 ore (de vineri seară până sâmbătă la prânz, mai exact), fiind suspecte de infecţie cu coronavirus.

      Toate cele trei persoane prezintă simptome de boală (tuse şi febră) şi au fost preluate de autospeciale de la ISU Galaţi, dotate cu izolete. La scurt timp de la internare, le-au fost preluate probe de sânge, care au fost trimise la Bucureşti pentru testare.

      Este de reţinut că alte 224 persoane expuse la contaminare cu coronavirus sunt izolate la domiciliu, iar patru sunt în carantină, într-un centru special.

      În ceea ce priveşte persoanele internate de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase, este de remarcat că una dintre acestea - un copil de numai 5 ani - s-a întors de numai 8 zile din Italia, regiunea Lombardia, fiind de atunci în izolare la domiciliu, când a început să se simtă rău. Părinţii copilului nu prezintă simtome şi au rămas în izolare la domiciliu.

      A doua persoană internată este şofer de maxi taxi pe o rută de transfer pentru Aeroportul Otopeni. În urmă cu câteva zile, a adus de la aeroport mai multe persoane întoarse din Italia. Vineri a început să se simtă rău şi a anunţat autorităţile.

      A treia persoană era deja în carantină, într-un centru special. Cu o zi înainte de expirarea celor 14 zile standard de carantină a început să prezinte simptome specifice infecţiei cu coronavirus (febră, tuse, stare generală alterată) şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

      Unul dintre pacienţii suspectaţi a făcut scandal la spital şi a încercat să refuze internarea. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Gălățenii izolați la domiciliu au fost verificați de polițiști. Unul singur a fost găsit umblând hai-hui
Duminică, 22 martie, gălățenii din zona de nord a județului, care sunt izolați la domiciliu, au primit vizita polițiștilor, aflați într-o acțiune fulger de verificare a respectării măsurii impuse. Potrivit IPJ Galați, 30 de polițiști ...(continuare)
Social - UPDATE Transurb a renunțat la reducerea numărului de autobuze de pe trasee, după ce prefectul a criticat măsura
UPDATE 18 martie După ce prefectul județului Galați a criticat dur măsura luată de Transurb de reducere a numărului de autobuze de pe trasee, conducerea companiei a anunțat că renunță la idee. Mai mult decât atât, numărul de mijloace d ...(continuare)
Social - Programul de la Shopping City Mall, scurtat din cauza epidemiei de coronavirus
Reprezentanții Shopping City Galați au anunțat că se alătură demersului autorităților de a identifica și implementa soluții ce pot preveni răspândirea noului virus Covid-19. Astfel, începând de luni, 16 martie, centrul comercial își v ...(continuare)
Social - Scandalagiii din Galaţi, luați în vizor de poliţişti. Anul trecut, au fost verificate 1.400 de grupuri
În acest an, Poliţia Locală Galaţi derulează două noi planuri de măsuri, programe operaţionale care au fost realizate ca urmare a nevoilor semnalate la nivelul comunităţii. “Poliţia Locală va pune accent în 2020 pe activităţile de o ...(continuare)
Social - Salvatori de vieți cu arma-n mână, dar și cu acul în venă. Militarii din Galați au „asediat” Centrul de Transfuzii
Militarii gălățeni din Batalionului 300 Infanterie Mecanizată„Sfântul Andrei” împreuna cu militarii Batalionului 284 Tancuri s-au alăturat campaniei de donare de sânge “Donează sânge și salvează vieți” desfășurată la Centrul R ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact