Nr.3564, Joi, 19 Octombrie 2017  
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Directorul AFDJ Galați: Situația navigației pe Dunăre este acceptabilă, dar debitul fluviului va scădea în continuare

      Directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, Dorian Dumitru, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că situația navigației pe Dunăre este acceptabilă, cu excepția sectorului Cernavodă-Bala, dar se așteaptă ca debitul fluviului să scadă în următoarea perioadă la 3.200 mc/s, sub debitul multianul al lunii octombrie care este de 3.850 mc/s.

      "Situația navigației pe Dunăre este acceptabilă în sensul că la ora actuală, cu excepția sectorului Cernavodă- Bala, unde există două puncte dificile la Cochirleni și Caragheorghe-Turcescu și

      unde există acea rută ocolitoare pe la Borcea, sunt asigurate adâncimile necesare pentru navigație. Pe sectorul fluvial administrat de noi de la kilometrul 610 la 845 nu avem puncte sub

      adâncimea de 25 decimetri, dar debitul este în scădere", a spus Dorian Dumitru.

      El a adăugat că sunt estimate valori scăzute ale debitului Dunării în continuare. "Debitul a ajuns la un moment dat la 4.500 mc/s, după care a scăzut la 3.500, va scădea la 3.200, sub 3.850 cât este debitul multianual pentru luna octombrie. Pe Dunărea maritimă nu avem probleme. Avem adâncimi peste 25 de picioare, în condițiile în care conform recomandărilor Comisiei Dunării trebuie să asigurăm 24 de picioare. Anul acesta cu draga Dunărea am realizat pe sectorul maritim un volum de 702.000 mc de material dragat din 800.000 cât ne-am propus prin bugetul de venituri și cheltuieli. Draga va pleca la Constanța unde va draga în bazinele din port", a mai afirmat directorul AFDJ Galați.

      Pe de altă parte, Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați va publica, în perioada următoare, pe SEAP, documentația privind achiziționarea unui complex de dragaj, în valoare de 52 de milioane de lei, din fonduri europene, care va trebui să fie realizat până la sfârșitul anului 2019.

      "Urmează ca AFDJ să publice în SEAP documentația pentru achiziția unei complex de dragaj, acest complex de dragaj este finanțat în cadrul programului CEF (n.r. - Mecanismul de Interconectare a Europei), are o valoare de 52 milioane de lei. Complexul de dragaj este compus dintr-o dragă nepropulsată, cu cap tăietor la capul de dragaj, din două șalande propulsate, de o navă de manevră care să deplaseze convoiul și să deplaseze separat fiecare șalandă pentru deversarea materialului și un ponton folosit pentru acostarea șalandelor atunci când stau sub operațiunie de încărcare cu material aluvionar, tubulatură", a declarat directorul AFDJ Galați.

      El a precizat că fondurile europene sunt eligibile și pentru cheltuielile care se vor face cu combsutibiliul, reparațiile și personalul. "La sfarsitul anului 2019 trebuie să fie gata, așa ne-am luat angajamentul, conform contractului de finanțare", a mai spus Dumitru.

      Reprezentantul AFDJ Galați a mai afirmat că acest complex de dragaj va rezolva trei probleme importante. "Complexul de dragaj va acționa pe sectorul administrat de partea română, de către AFDJ, din cadrul sectorului comun româno-bulgar al Dunării și în special va rezolva trei probleme mari. Primul va fi accesul către portul Corabia, unde la debite și nivel scăzut al Dunării portul Corabia, în special zona de acces la cele patru silozuri de cereale este impracticabilă la 3 din patru, din cauza colmatării din zonă, iar în cadrul proiectului avem dragaj capital pentru asigurarea unei bretele de legătură între șenalul navigabil și danele din port. Al doilea punct... la podul Calafat- Vidin, unde pe sub pod acum navigația se face alternativ pentru o singură deschidere. După ce va fi finalizat și complexul și se vor finaliza lucrările de dragaj se va face navigația printr-o deschidere în aval, prin altă deschidere în amonte. Al treilea obiectiv este un dragaj capital la Bechet privind relocarea șenalului navigabil", a mai spus directorul AFDJ Galați.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Fonduri suplimentare pentru Programul Rabla Clasic și pentru noul Program RO-LA
Bugetul alocat Programului Rabla Clasic se majorează cu circa 25 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 3.800 de vouchere în plus pentru acest an, potrivit unei hotărâri aprobate de Executiv. Se asigură astfel continuarea Programului Rabla, program af ...(continuare)
Social - Grădinițe din Galați și Tecuci cu nereguli, sancționate cu avertismente de comisarii de la Protecția Consumatorilor
Șapte grădinițe din municipiile Galați și Tecuci au primit avertismente din partea comisarilor de la Protecția Consumatorilor care au descoperit o serie de nereguli. Spre exemplu, trei grădinițe aveau echipamente de joacă pentru copii care le put ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEvenimentSocial Mica PublicitateContact