Nr.3662, Vineri, 16 Martie 2018  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primăria acordă tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

      Gălățenii cu venituri modeste pot solicita până pe 23 martie ajutoare de urgență, sub formă de tichete sociale, pentru Sărbătorile de Paști.

     

      Pot beneficia de aceste ajutoare pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparținători legali sau ai căror susținători legali nu au posibilități financiare; familiile cu 4 sau mai mulți copii în întreținere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învățământ; familiile monoparentale cu 2 sau mai mulți copii în întreținere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învățământ; familiile confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare și a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale; persoanele adulte cu handicap gradul I,II,III sau care se afla în alte situații sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

      Condițiile care trebuie îndeplinite de persoanele/familiile care solicită ajutorul de urgență: să locuiască singuri, să nu aibă susținători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreținere (obligație legală de întreținere, contract de întreținere sau de habitație viageră, etc.); venitul net lunar să fie sub 700 lei/lună/membru de familie; să nu dețină în proprietate: o altă locuință, teren în municipiul Galați sau în alte localități sau autoturism, cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente; spațiul de locuit să nu depășească exigențele minimale pentru locuințe prevăzute în Legea nr. 114/1996, legea locuinței.

      Actele necesare sunt: cerere tip; actele de identitate ale solicitantului si ale membrilor familiei; acte care dovedesc situația materiala a solicitantului și a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizație/alocație/venit minim garantat, adeverință salariu și alte acte doveditoare ale venitului realizat); acte medicale (actualizate) din care sa rezulte starea de sănătate precară ,dacă este cazul, (adeverință medic specialist, certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, bilet de ieșire din spital).

      Cererile se pot depune până pe 23 martie 2018, zilnic de luni până joi, între orele 8:30-15:00 și vineri între orele 8:30-12:00 în următoarele puncte: Serviciul Public de Asistență Socială, din Str. Fraternității nr.1 unde sunt arondate cartierele Centru, Port, Zona Gării, Piața Centrala,Valea Orașului; Parohia Pogorârea Sf. Duh din str. Saturn la care sunt arondate Mazepa I si II, Țiglina I,II si III; la Centrul de Sprijin Social pentru Romi din

      Str.1 Decembrie 1918 nr.25 pentru Cartier Siderurgiștilor Vest, Cartier Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, Cartier Filești, Micro40, 39A, 39B, 39C; la Asociația Filantropică Sf. Antonie Cel Mare din B-dul Dunărea nr.70 unde sunt arondate cartierele Micro16, 17, 18, 19, 20 ,21, Cartier Barboși, Centura, Cartier Dimitrie Cantemir.

     

     
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Cursuri și aplicații practice pentru tinerii care doresc să desfășoare activități montane
ATE Club Albatros Galați derulează, în perioada 17 aprilie – 20 mai 2018, cea de-a VI-a ediție a proiectului intitulat “Hai cu noi pe munte!” care are drept scop organizarea unui curs de educație montană destinat tine ...(continuare)
Social - Agent de poliție, prins în flagrant când primea mită pentru a introduce în penitenciar un telefon și o cartelă SIM
Un agent de poliție din Galați este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, după ce a fost prins când lua mită 500 euro în vederea introducerii unui telefon mobil și a unei cartele SIM în incinta penitenciarului. Poli ...(continuare)
Social - Zâmbete pe schiuri în tabăra pentru copiii cu nevoi speciale
Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați – APCA Galați a participat, pentru al treilea an consecutiv, în perioada 18 februarie – 23 februarie 2018, la cea de-a patra ediție a taberei ...(continuare)
Social - Polițiștii locali supuși amenințărilor sau violențelor vor beneficia de protecția colegilor de la Intervenție Rapidă
Polițiștii locali din Galați care sunt supuși amenințărilor sau violențelor vor beneficia de protecția colegilor de la Serviciul de Intervenție Rapidă. Astfel, un echipaj de polițiști de la Intervenție Rapidă va face ...(continuare)
Social - Unde se organizează concurs de admitere pentru învățământul militar postliceal
Ministerul Apărării Naționale organizează anul acesta concurs de admitere la o serie de instituții de învățământ militar postliceal pentru formarea de maiștri militari și subofițeri. Se asigură gratuitate pe timpul studiilor: hrană, ținută, ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitieSocial Mica PublicitateContact