Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Apă pentru Matca. Proiect de 19,5 milioane de euro pentru a treia localitate din județ, ca număr de locuitori, dar și ca economie

      Conducerea companiei publice regionale Apă Canal SA a anunțat suplimentarea amplului proiect de extindere a rețelei de apă din județ (cu o valoare inițială de 180 de milioane de euro), cu încă 42,5 milioane euro.

      Directorul general al Apă Canal SA, Gelu Stan, a precizat că o parte dintre bani vin să completeze investițiile existente sau în curs de realizare, dar rezolvă necesitatea realizării sistemului de alimentare cu apă și canalizare în comuna Matca. Acest lucru derivă mai ales din faptul că în această localitate, unde se află una dintre cele mai mari zone legumicole din România, rețeaua de apă freatică nu este potabilă, ca atare nu poate fi utilizată la uz casnic. De asemenea, Matca este a treia localitate din județ ca număr de locuitori (după Galați și Tecuci), tot a treia fiind și din punct de vedere al aportului la economia județului.

      Valoarea investiției în apă la Matca este de 19,5 milioane de euro, fiind vorba despre realizarea a 100 de kilometri de reţea de apă şi canalizare.

      Vă reamintim că la finele anului 2017, Apă Canal SA Galaţi a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene un contract de finanţare aferent proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi, cu o durată de 105 luni, respectiv până la data de 31 decembrie 2023. Reamintim că valoarea totală a acestuia, finanţat prin Fondul de Coeziune (POIM 2014-2020), este de circa 180 de milioane euro, TVA inclus. Acum, proiectul este suplimentat pentru realizarea reţelei de apă şi canalizare şi în comuna Matca, cel mai mare bazin legumicol acoperit din judeţ.

      Proiectul are ca scop realizarea de lucrări în infrastructura de apă şi apă uzată în 22 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din județ. Amintim aici doar câteva cifre relevante: extinderea aducțiunilor aferente zonelor de apă din sistem cu mai mult de 50 de kilometri, reabilitarea a peste 35 de kilometri de aducțiune, extinderea rețelei de distribuție a apei potabile cu peste 160 de kilometri și construirea a 20 de stații de pompare pe segmentul alimentării cu apă, extinderea rețelei de canalizare gravitațională cu peste 420 de kilometri și a conductelor de canalizare sub presiune (conducte de refulare) cu circa 102 kilometri, precum și construirea a peste 150 de stații de pompare în domeniul apei uzate.

     
Autor: Roxana Iconaru
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Starea de alertă, prelungită și pentru perioada 13 aprilie-13 mai. Restricții de Paște pentru gălățeni
În caz că nu știați e bine să aflați că Guvernul a decis prelungirea stării de alertă (pe fondul pandemiei) cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021 și până pe 13 mai. Așadar, este în continuare interzisă (deci și d ...(continuare)
Social - A început prohibiția de primăvară la pescuit. Până pe 8 iunie pescarii sportivi sunt nevoiți să pună undița-n cui
O veste proastă pentru amatorii de pescuit, mai ales că Galațiul este un adevărat rai al pescarilor, fiind, practic, înconjurat de ape. Prohibiţia generală a pescuitului în România a început, vineri, 9 aprilie 2021, în habitatele naturale, ...(continuare)
Social - Ați observat că nu prea mai sunt maidanezi prin Galați? Ei bine, există o explicație
Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a participat astăzi la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai FOUR PAWS International, Animal Society și ai comunității locale pentru a discuta liniile de acțiune viitoare cu privire la gestio ...(continuare)
Social - Primăria Galați încurajează natalitatea: ajutor financiar de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut
La propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț-Florin Pucheanu, Consiliul Local a aprobat pe 31 martie proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil. ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact