Nr.4117, Joi, 26 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Elevii gălățeni așteaptă cu nerăbdare Paștele Cailor. Atunci se estimează că vor ajunge la ei tabletele pentru cursurile online

      Promise de mai bine de două luni (fugit irreparabile tempus, cum ar zice bulibașa din Ivești), cele 6.000 de tablete pentru elevii din județul Galați n-au ajuns nici acum la destinatari, așa că în multe locuri cursurile online se țin doar pe hârtie, după principiul „faci, nu faci, vremea făcutului oricum trece”.

      Marele liberal proțăpit în fruntea Inspectoratului Școlar Județean, Onuț Valeriu Atanasiu (apropo, când se ține concursul promis, doamnă ministru?), o dă din colț în colț, căci ar da vina pe guvernul PNL, dar nu-l ține cureaua căci, vorba ceea, „dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine”. Așa că, deși nu-i profesor de muzică, ci de fizică, a pus batista pe țambal și recită în surdină o poezioară melancolică despre vremuri grele și soluții optimiste, în vreme ce realitatea e clară ca vaca: peste 20.000 de elevi din județul Galați NU au la ce să vizioneze cursurile online.

      Cu alte cuvinte, potrivit lui Onuț Atanasiu, deocamdată nu ar exista probleme printre elevi din cauza lipsei acestor dispozitive (!), deoarece, acolo unde acestea nu au existat, s-a rezolvat situația prin alte metode. Care metode, doar el știe, căci cursurile online nu se pot transmite, în lipsa tabletelor și a laptopurilor (ca să nu mai spunem de conexiunea la internet), prin codul Morse ciocănit de popa din sat cu toaca și nici prin semnale cu fum făcute de prim-pompierul comunal.

      De altfel, Atanasiu recunoaște că pentru a exista soluții, Inspectoratul Școlar General a lansat în SEAP o licitație pentru achiziționarea a 100 de tablete, acestea urmând a fi date elevilor care vor avea nevoie de ele și apoi luate înapoi când vor sosi tabletele de la Guvern (undeva pe la Paștele Cailor, dar nu mai târziu de Sfântul Așteaptă). Să facem un calcul simplu: 100 de tablete la 20.000 de elevi (care n-au cu ce!) înseamnă 0,005 tabele de fiecare, adică una la 200 de copii. O adevărată batjocură, dar cu moț, fără îndoială.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - S-a „băgat” pește în paradisul pescarilor amatori: canalul Lunca din lunca Brateșului
Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi a făcut o nouă populare cu peşte la Canalul Magistral Lunca. Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri, 18 noiembrie 2020, şi s-a soldat cu popularea cu aproximativ 1.000 ...(continuare)
Social - Testare în masă pentru Covid-19 la Universitatea „Dunărea de Jos” după ce 12 angajați și 4 studenți s-au infectat
Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi vor fi testaţi în regim de urgență, pe cheltuiala instituției, pentru a vedea dacă sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2, după ce 16 persoane, 12 angajaţi şi patru stu ...(continuare)
Social - Situație dramatică în școlile din județul Galați. 11% dintre elevi nu au acces la cursurile online, alți 20% au dispozitive rudimentare
Deși autoritățile se căznesc să ne explice că situația învățământului este sub control, că treaba merge bine online și că închiderea școlilor nu va scădea calitatea educației, cifrele arată cu totul altceva. De altfel și Comisia ...(continuare)
Social - Închiderea piețelor stârnește revoltă la Galați. Trânte politice, dar și înjurături aprige între cei care „cred” și cei care „nu cred” în Covid
Decizia Guvernului de închide piețele comerciale acoperite din orașe (lăsând în același timp deschise mall-urile) a stârnit furie și la Galați. Este un adevărat tir încrucișat între mai multe tabere, un război bizar din care aproape c ...(continuare)
Social - Explozia din Centru. Structura de rezistență a blocului unde s-a produs deflagrația este grav afectată. Unul dintre răniți a murit
Vești proaste în legătură cu efectele puternicei explozii care s-a produs săptămâna trecută în centrul Galațiului. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat că a murit proprietarul apartamentului care a sărit în aer ...(continuare)
Social - Absurd de Galați. Comuna Tulucești a devenit, prin lege, „stațiune turistică”, deși nu are niciun loc de cazare
Vești proaspete și de-a dreptul comice de la Guvernul României. Comuna Tulucești a devenit, în mod oficial, prima stațiune de interes turistic local din județul Galați. Nu e glumă, e lege, căci Guvernul României, la inițiativa Ministerulu ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact