Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Procesiunea de Bobotează, anulată. Slujba se va ține în biserici, fără public, iar apa sfințită va fi distribuită îmbuteliată

      Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat că de Bobotează în toate bisericile din Galaţi şi Brăila credincioşii vor primi, începând cu ora 7.00, Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântaţi prin stropire. Aghiasma Mare va fi îmbuteliată până seara în 150.000 de sticle.

      „Evenimentele liturgice prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, se vor desfăşura în condiţii de pandemie. La toate bisericile parohiale, în ziua de 5 ianuarie, în Ajunul Bobotezei, după săvârşirea Slujbei de Sfinţire Mare a apei, Aghiasma Mare va fi îmbuteliată până seara în cele 150.000 de sticle pregătite de preoţi, cu sprijinul voluntarilor parohiali, bine ştiind că poporul drept credincios atât de mult o cinsteşte, iar ea devine acum, în pandemie, o putere harică mult mai mare pentru sănătatea sufletească şi trupescă a credincioşilor noştri. Pentru evitarea situaţiilor neplăcute şi a păstra dominantă bucuria înnoirii şi sfinţirii sufletelor şi trupurilor noastre se vor crea mai multe puncte de distribuire a Aghiasmei Mari”, a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.

      În ziua de 6 ianuarie, la Praznicul Împărătesc al Botezului Domnului, în fiecare biserică va fi săvârşită Sfânta Liturghie urmată de Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de către preoţi pentru a fi binecuvântaţi prin stropire credincioşii prezenţi la slujbă în această zi de mare sărbătoare.

      „Avem certitudinea că înţelepciunea, priceperea şi echilibrul preoţilor noştri şi înţelegerea dintotdeauna a bunilor noştri creştini vor contribui decisiv la conturarea sărbătorii în înţelesul ei mare de Teofanie, de sfinţire a sufletelor şi a trupurilor noastre, a caselor, a ogrăzilor, a locurilor, a zonei, a ţării şi a lumii întregi”, au adăugat reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Galați, redeschis! Din 25 ianuarie, gălățenii au din nou acces în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele
Pandemia slăbește la Galați. Începând de luni, 25 ianuarie 2021, restaurantele, barurile și cafenelele din municipiul Galaţi se vor redeschide la interior, iar activitatea teatrelor, cinematografelor şi a altor instituții organizatoare de sp ...(continuare)
Social - Apa „de Vrancea” va ajunge la robinetele gălățenilor printr-o conductă nouă, ce va fi inaugurată în câteva zile
Apa „de Vrancea” (din fapt din captările de adâncime de la malul Siretului, din zona Vadu Roșca) va ajunge în curând la gălățeni printr-o conductă nouă. Operatorul regional Apă Canal SA anunță că, în zilele de 25-27 ianuarie, va av ...(continuare)
Social - Soția fostului prefect Dorin Otrocol a murit de Covid-19
Fostul prefect Dorin Otrocol trece prin clipe cumplite. Soția acestuia a murit în urmă cu câteva zile de Covid 19, iar el nu a avut posibilitatea nici măcar să-și ia adio sau să participe la înmormântare deoarece este infectat, la rândul l ...(continuare)
Social - Locuitorii din Micro 20 îi cer primarului Pucheanu tratament egal cu restul gălățenilor
Într-o scrisoare trimisă redacției „Imparțial”, un grup de locuitori ai cartierului Micro 20 din Galați fac un apel către primarului orașului, să trimită și către zona lor ceva fonduri pentru modernizare. „Suntem cetățeni ai oraș ...(continuare)
Social - INEDIT Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălățeni să se programeze pentru vaccinarea contra Covid
Gălăţenii pot cere ajutorul bibliotecarilor de la „VA Urechia” (în toate filialele din oraș; vezi lista la finalul articolului)pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informaţii cu privire ...(continuare)
Social - Fals preot anchetat pentru înșelăciune. Acesta spune că este victima unei rețele infracționale și că era convins că a fost atestat ca slujitor al bisericii
Un tânăr de 18 ani, pe nume Ionuţ Chiriţă, este anchetat de polițiștii din Galați pentru înşelăciune, după ce a fost depistat că oficia slujbe pe bza unei diplome false, emisă de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Documentu ...(continuare)
Social - Enervanta stație Filești, care pompează apa potabilă „de Vrancea” pentru Galați, intră în reparații. Când și cât se oprește apa
Nu există gălățean care să nu fi înjurat, măcar odată în viața lui, sistările intempestive ale apei potabile. Și nu vorbim de cele anunțate sau de cele pentru rău-platnici, ci de cele venite din senin, ca o o veritabilă lovitură la ț ...(continuare)
Social - Cum a ajuns o învățătoare să conducă Inspectoratul Școlar Galați. Ultima ei ispravă: promovează principii oculte, pseudoștiințifice, în școli
În caz că nu știați, de câteva zile Inspectoratul Școlar Județean Galați este condus de o doamnă învățătoare de la țară. Selena Costea a fost învățătoare la Școala Gimnazială din Liești și a fost adusă, în iunie 2020, pe post ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact