Nr.4116, Miercuri, 25 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Explozia din Centru. Structura de rezistență a blocului unde s-a produs deflagrația este grav afectată. Unul dintre răniți a murit

      Vești proaste în legătură cu efectele puternicei explozii care s-a produs săptămâna trecută în centrul Galațiului. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat că a murit proprietarul apartamentului care a sărit în aer. Bărbatul avea 89 ani și, în urma deflagrației, a suferit leziuni grave și arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului.

      El fusese internat în spital în stare gravă, medicii fiind de la început rezervați în privința șanselor lui de supraviețuire. Interesant este că în comunitatea virtuală a „necredincioșilor în Covid” au apărut speculații cum că moartea bărbatului de 89 de ani ar fi fost înregistrată ca fiind din cauza Covid-19. Informația a fost negată de medici, care au precizat că decesul s-a produs din cauza rănilor suferite de victimă, însă pe rețelele de socializare adepții teoriei conspirației continuă să răspândească știrea falsă.

      Între timp, s-a finalizat și prima etapă a expertizei tehnice la blocul afectat de explozie. Experții în construcții au stabilit că scara 4 a imobilului unde s-a produs explozia are structura de rezistență puternic afectată. Ei recomandă mutarea tuturor locatarilor din scara respectivă întrucât imobilul nu mai prezintă siguranță. Deocamdată nu s-a stabilit care ar fi soluția tehnică ulterioară adecvată: consolidarea imobilului sau demolarea lui.

      În scara afectată de deflagrație sunt 10 apartamente, din care 7 sunt locuite. Potrivit anchetelor sociale făcute de Primărie, doar doi locatari acceptă să fie relocați în apartamentele sociale puse la dispoziție de municipalitate, ceilalți fiind convinși că blocul este locuibil după câteva reparații. Asta deși experții spun că nu. Dar ce mai sunt experții în ziua de azi, nu? Dacă mulțimea votează că albul e negru, negru rămâne, că e democrație frăție!
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - S-a „băgat” pește în paradisul pescarilor amatori: canalul Lunca din lunca Brateșului
Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi a făcut o nouă populare cu peşte la Canalul Magistral Lunca. Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri, 18 noiembrie 2020, şi s-a soldat cu popularea cu aproximativ 1.000 ...(continuare)
Social - Testare în masă pentru Covid-19 la Universitatea „Dunărea de Jos” după ce 12 angajați și 4 studenți s-au infectat
Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi vor fi testaţi în regim de urgență, pe cheltuiala instituției, pentru a vedea dacă sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2, după ce 16 persoane, 12 angajaţi şi patru stu ...(continuare)
Social - Situație dramatică în școlile din județul Galați. 11% dintre elevi nu au acces la cursurile online, alți 20% au dispozitive rudimentare
Deși autoritățile se căznesc să ne explice că situația învățământului este sub control, că treaba merge bine online și că închiderea școlilor nu va scădea calitatea educației, cifrele arată cu totul altceva. De altfel și Comisia ...(continuare)
Social - Închiderea piețelor stârnește revoltă la Galați. Trânte politice, dar și înjurături aprige între cei care „cred” și cei care „nu cred” în Covid
Decizia Guvernului de închide piețele comerciale acoperite din orașe (lăsând în același timp deschise mall-urile) a stârnit furie și la Galați. Este un adevărat tir încrucișat între mai multe tabere, un război bizar din care aproape c ...(continuare)
Social - Elevii gălățeni așteaptă cu nerăbdare Paștele Cailor. Atunci se estimează că vor ajunge la ei tabletele pentru cursurile online
Promise de mai bine de două luni (fugit irreparabile tempus, cum ar zice bulibașa din Ivești), cele 6.000 de tablete pentru elevii din județul Galați n-au ajuns nici acum la destinatari, așa că în multe locuri cursurile online se țin doar pe ...(continuare)
Social - Absurd de Galați. Comuna Tulucești a devenit, prin lege, „stațiune turistică”, deși nu are niciun loc de cazare
Vești proaspete și de-a dreptul comice de la Guvernul României. Comuna Tulucești a devenit, în mod oficial, prima stațiune de interes turistic local din județul Galați. Nu e glumă, e lege, căci Guvernul României, la inițiativa Ministerulu ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact