Nr.4219, Marti, 13 Aprilie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 19 ° C
Min : 6 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Ați observat că nu prea mai sunt maidanezi prin Galați? Ei bine, există o explicație

      Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a participat astăzi la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai FOUR PAWS International, Animal Society și ai comunității locale pentru a discuta liniile de acțiune viitoare cu privire la gestionarea eficientă și sustenabilă a problemei câinilor maidanezi. Întâlnirea a avut loc în contextul derulării unor ample campanii de sterilizarea a câinilor, cu sprijinul municipalității și cel al FOUR PAWS International, Animal Society reușind până acum sterilizarea a peste 2.000 de câini de rasă comună. În prezent este în plină desfășurare la Galați a cincea campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună, următoarea fiind planificată pentru toamna acestui an.

      „Este un proiect prin care am reușit cu certitudine să demonstrăm că ideea de comunitate este una funcțională și vă asigur că în mine veți găsi mereu un partener deschis la dialog. Mai mult, avem în vedere unele modificări necesare ale unor hotărâri de Consiliu Local și cred că vom reuși astfel să conștientizăm populația și cu privire la necesitatea respectării prevederii prevederilor legale privind gestionarea eficientă a problemelor privind câinii de rasă comună”, a spus primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

      În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Galați, cu sprijinul FOUR PAWS International din Viena și Animal Society au lansat un proiect pilot unic în Europa, recrutând și implicând în program reprezentanți ai comunității locale. Astfel, cele patru grupuri de lucru au analizat problema animalelor fără stăpân din Galați și au dezvoltat și implementat un plan de acțiune la nivel comunitar împreună cu Animal Society

      „Suntem încântați să vă prezentăm astăzi planul de acțiune pe care l-am elaborat împreună cu reprezentanții cheie ai comunității locale, plan ce oferă soluții umane, eficiente și durabile la problema suprapopulației de câini fără stăpân de pe raza municipiului Galați. Planul de acțiune are în vedere atingerea a patru obiective principale: reducerea numărului de câini maidanezi de pe străzile orașului Galați; reducerea numărului de câini abandonați sau pierduți (prin promovarea unui comportament responsabil și îmbunătățirea atitudinii și a mentalității generale față de câinii de rasă comună; prin creșterea numărului de câini identificabili); creșterea numărului de adopții a câinilor abandonați în adăposturi; elaborarea unui plan de acțiune uman, eficient și sustenabil de gestionare a populației câinilor maidanezi din oraș,” a spus Anca Tomescu, președinte al Animal Society.

      Totodată, un alt obiectiv cheie al proiectului este schimbarea atitudinii și mentalității generale față de câinii maidanezi, precum și conștientizarea populației cu privire la prevederile legale vizând obligațiile proprietarilor (microcipare, înregistrare și sterilizare a animalelor).

      Planul de acțiune propus astăzi va trece în faza de implementare și sunt așteptate rezultate vizibile până la sfârșitul acestui an, municipiul Galați fiind astfel un model de bune practici în gestionarea problemei câinilor fără stăpân și un exemplu pentru alte orașe din România, precum și din alte țări din regiune.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Starea de alertă, prelungită și pentru perioada 13 aprilie-13 mai. Restricții de Paște pentru gălățeni
În caz că nu știați e bine să aflați că Guvernul a decis prelungirea stării de alertă (pe fondul pandemiei) cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021 și până pe 13 mai. Așadar, este în continuare interzisă (deci și d ...(continuare)
Social - A început prohibiția de primăvară la pescuit. Până pe 8 iunie pescarii sportivi sunt nevoiți să pună undița-n cui
O veste proastă pentru amatorii de pescuit, mai ales că Galațiul este un adevărat rai al pescarilor, fiind, practic, înconjurat de ape. Prohibiţia generală a pescuitului în România a început, vineri, 9 aprilie 2021, în habitatele naturale, ...(continuare)
Social - Primăria Galați încurajează natalitatea: ajutor financiar de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut
La propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț-Florin Pucheanu, Consiliul Local a aprobat pe 31 martie proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil. ...(continuare)
Social - Apă pentru Matca. Proiect de 19,5 milioane de euro pentru a treia localitate din județ, ca număr de locuitori, dar și ca economie
Conducerea companiei publice regionale Apă Canal SA a anunțat suplimentarea amplului proiect de extindere a rețelei de apă din județ (cu o valoare inițială de 180 de milioane de euro), cu încă 42,5 milioane euro. Directorul general al Apă ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialTecuci Mica PublicitateContact