Nr.3994, Vineri, 27 Martie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 14 ° C
Min : 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Firmele de transport persoane din Galați, obligate de autorități să dezinfecteze mașinile la fiecare 24 de ore

      Epidemia de COVID-19 dă de lucru și pune la cheltuială societăților de transport public de persoane. Potrivit unei decizii a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Galați, toate firmele care prestează astfel de servicii au obligația să facă dezinfecția mijloacelor de transport la fiecare 24 de ore.

      Sunt vizate atât companiile publice, cât și cele private, inclusiv firmele de taxiuri, iar nerespectarea noilor norme de igienă poate atrage sancțiuni dure, ce merg, după caz, de la amenzi (cu o valoare ce poate ajunge la 300.000 de lei), până la dosar penal.

      Societatea locală de transport public Transurb SA a anunțat deja că acționează pentru prevenirea răspândirii virusurilor transmisibile pe cale respiratorie și prin contact (adică nu doar COVID-19, ci și gripa și alte molime).

      „Toate mijloacele de transport public sunt dezinfectate cu o soluție profesională, procedură ce este repetată la fiecare 24 de ore. În fiecare noapte, după retragerea în autobază, mijloacele de transport public sunt igienizate și dezinfectate prin pulverizarea suprafețelor sau aerosolizare cu soluție profesională, respectiv Bionet A15, folosit și în spitale, iar conform indicațiilor tehnice, procedura se realizează în spațiu închis, după care substanța este lăsată să acționeze timp de cel puțin 15 minute”, a declarat directorul general al societății.

      Acesta a precizat și că societatea a luat măsuri de prevenire a îmbolnăvirii conducătorilor auto, acestora fiindu-le puse la dispoziție soluții antibacteriene pentru mâini și măști medicinale de protecție. „Îi asigurăm pe călători că societatea locală de transport ia toate măsurile asigurării unor condiții de igienă conform normelor”, a transmis Transurb SA.

      De asemenea, în mijloacele de transport au fost puse afișe cu descrierea simptomelor infecției cu COVID-19, precum și cu măsurile de igienă elementare ce trebuie respectate pentru prevenire.

      Și compania de transport intrajudețean ETA (care aparține familiei senatorului Marin Nicolae, de la Pro România) a anunțat că face dezinfecția conform noilor norme. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a transmis că toate firmele de transport vor fi verificate cu strictețe în această perioadă în legătură cu măsurile luate pentru prevenirea epidemiilor.

      La Galați nu a fost înregistrat până acum niciun caz de coronavirus, dar 615 oameni sunt izolați la domiciliu, 4 sunt în carantină, iar 9 sunt internați în spital, conform datelor comunicate de autorități.

     
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Gălățenii izolați la domiciliu au fost verificați de polițiști. Unul singur a fost găsit umblând hai-hui
Duminică, 22 martie, gălățenii din zona de nord a județului, care sunt izolați la domiciliu, au primit vizita polițiștilor, aflați într-o acțiune fulger de verificare a respectării măsurii impuse. Potrivit IPJ Galați, 30 de polițiști ...(continuare)
Social - UPDATE Transurb a renunțat la reducerea numărului de autobuze de pe trasee, după ce prefectul a criticat măsura
UPDATE 18 martie După ce prefectul județului Galați a criticat dur măsura luată de Transurb de reducere a numărului de autobuze de pe trasee, conducerea companiei a anunțat că renunță la idee. Mai mult decât atât, numărul de mijloace d ...(continuare)
Social - Programul de la Shopping City Mall, scurtat din cauza epidemiei de coronavirus
Reprezentanții Shopping City Galați au anunțat că se alătură demersului autorităților de a identifica și implementa soluții ce pot preveni răspândirea noului virus Covid-19. Astfel, începând de luni, 16 martie, centrul comercial își v ...(continuare)
Social - Scandalagiii din Galaţi, luați în vizor de poliţişti. Anul trecut, au fost verificate 1.400 de grupuri
În acest an, Poliţia Locală Galaţi derulează două noi planuri de măsuri, programe operaţionale care au fost realizate ca urmare a nevoilor semnalate la nivelul comunităţii. “Poliţia Locală va pune accent în 2020 pe activităţile de o ...(continuare)
Social - Salvatori de vieți cu arma-n mână, dar și cu acul în venă. Militarii din Galați au „asediat” Centrul de Transfuzii
Militarii gălățeni din Batalionului 300 Infanterie Mecanizată„Sfântul Andrei” împreuna cu militarii Batalionului 284 Tancuri s-au alăturat campaniei de donare de sânge “Donează sânge și salvează vieți” desfășurată la Centrul R ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact