Nr.3545, Vineri, 22 Septembrie 2017  
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 22 ° C
Min : 11 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

În căminele studențești se fac ultimele pregătiri înainte de venirea studenților care au la dispoziție circa 2.800 de locuri de cazare

     

      În căminele studențești, aparținând Universității Dunărea de Jos, din Galați, se fac ultimele pregătiri înainte de venirea studenților care vor avea la dispoziție, ca și anul trecut, circa 2.800 de locuri de cazare, însă taxa pentru regia de cămin s-ar putea majora, spun reprezentanții campusului, având în vedere că pe parcursul verii s-au făcut diferite lucrări de reparații și au existat cheltuieli care s-au ridicat la circa 500.000-600.000 de lei.

     

      În căminele studențești din Galați, cu puțin timp înainte de venirea studenților, încă se mai execută diferite lucrări de reparații sau se văruiesc unele camere. Reprezentanții campusului dau asigurări însă că toate camerele vor fi pregătite la timp, înainte să înceapă perioada de cazare a studenților. "Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. În vară am reușit să văruim aproape toate camerele, mai sunt câteva. Am avut 25 de tone de var lavabil. S-au făcut lucrări de reparații, la instalațiile sanitare sau la cele electrice. Încă mai muncim la unele camere, e adevărat. Urmează să primim și 1.200 de saltele noi, iar până la sfârșitul anului se vor executa și lucrări de hidroizolații la cantina mare și la căminul E", a afirmat, miercuri, directorul campusului studențesc, Cristinel Ioja.

      El a precizat că studenții Universității Dunărea de Jos vor avea la dispoziție, ca și anul trecut, circa 2.800 de locuri de cazare, însă taxa lunară pentru regia de cămin s-ar putea majora. "Știți că au crescut salariile și am avut și cheltuielile acestea de reparații, investiții, care s-au ridicat la circa 500.000-600.000 de lei. Prin urmare va exista o mică majorare a taxei de cazare; nu s-a stabilit încă. Avem circa 2.800 de locuri, ca și anul trecut, și vom face tot posibilul să fie loc pentru toți care vor dori să se cazeze. În medie vor fi câte trei studenți într-o cameră", a mai spus Ioja.

      Până acum, studenții de la buget au plătit o taxă de 120 de lei pe lună, iar cei de la taxa 220 de lei pe lună pentru un loc în căminele Universității Dunărea de Jos.

      În campusul studențesc există săli de lectură, o rețea de cantine formată dintr-o cantină mare și trei micro-cantine, un cabinet medical, un punct de prim-ajutor, un centru de mediere socială, un post de poliție, o rețea proprie de internet, o rețea de cablu tv, o sală de fintness, precum și o sală de forța.

      Cazarea studenților Universității Dunărea de Jos se va face în perioada 29 septembrie-2 octombrie.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Sindicaliștii gălățeni de la Cartel Alfa ies în stradă
Conducerea Cartel Alfa Galați a anunțat că luni, 25 septembrie, începand cu ora 15.00, va organiza un miting de protest în fața sediului Prefecturii, având ca revendicări principale blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat ...(continuare)
Social - Battle MC România organizează preselecții
Battle MC România a început turneul de preselecții pentru Road of Champions, iar la Galați evenimentul va avea loc pe 29 septembrie în Club Infinity. "După o vară călduroasă, organizatorii Battle MC revin mai fresh și mai pregătiț ...(continuare)
Social - Invictus Team România pleacă la Toronto
Echipa care va reprezenta România la Invictus Games Toronto 2017 va pleca joi, 21 septembrie, către Canada, cu un avion care va decola în jurul orei 9.30 de pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”. România va fi reprezentată la T ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home CulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact