Nr.3629, Miercuri, 24 Ianuarie 2018  
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer partial noros

Max
: 4 ° C
Min : - 2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Uniți în Flori de RomânIE

      De Ziua Micii Uniri, pe 24 ianuarie, Galațiul se unește în Flori de ie. O sută de fete din România și Moldova vor defila, costumate în ii, în holul Universității Dunărea de Jos.

     

      În anul centenarului Marii Uniri de la 1918 Moldova și Țara Românescă se unesc la Galați pentru a celebra frumusețea și importanța portului popular românesc. Prezentarea va conține 100 de costume populare autentice cu vechime cuprinsă între 70 și 140 de ani din colecția etnografică Flori de ie, din toate zonele geografice ale României. ”O sută de fete măiastre din România și Moldova vor defila pe ritmuri de odinioară, vor readuce la viață și vor imortaliza clipa prin poveștile noastre legendare. Toate aceste mărturii le vom scrie cu dragoste și cu entuziasm și le vom așeza în biografia acestui proiect minunat: ,,Flori de ie". În prezent, Flori de ie este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri românești, ce promovează cu dor și drag tradiția, arta și valorile românești peste tot în lume. Colecția Flori de ie cuprinde peste 150 de costume tradiționale românești, unice, modele unicate, cu broderii deosebite, din fir de mătase, bumbac său metalic. Piesele provin din toate colțurile țării și fiecare vine alături de propria-i poveste.

      Autenticitatea, atenția pentru detalii, pasiunea pentru handmade dar și cromatica deosebită au adus aprecieri generoase, astfel încât, produsele Flori de ie se reliefează distinctiv într-o manieră modernă”, se spune în comunicatul Asociației Iubesc Galațiul.

      Evenimentul va fi marcat printr-o prezentare de excepție, o paradă deosebită, aflată la a doua ediție, prima ediție având loc anul trecut, la Iași, în cadrul Palatului Culturii din Iași.

      Evenimentul va fi găzduit de holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și va începe la ora 19.00. Intrarea este liberă.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Bustul lui Cuza, realizat din zăpada înghețată dintre blocuri
Bustul lui Alexandru Ioan Cuza a fost sculptat din nou din zăpadă înghețată, în apropierea zilei Unirii Principatelor, de către un bărbat din Galați care și anul trecut a realizat în același mod bustul domnitorului, dar și pe cel al poetului Miha ...(continuare)
Social - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a luat în mod fictiv în spațiu aproape 1.500 de cetățeni moldoveni
Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Galați, care a luat în mod fictiv în spațiu, într-o casă cu doar două camere, aproape 1.500 de cetățeni moldoveni pentru ca aceștia să poată obține cetățenia română, a fost reținut pentru 24 de ore și s-a a ...(continuare)
Social - UPDATE: Sute de muncitori au mărșăluit la Combinat; marți va fi o nouă rundă de negocieri între administrație și sindicaliști
Câteva sute de muncitori au mărșăluit, marți, pe platforma siderurgică a Combinatului ArcelorMittal Galați, nemulțumiți de stadiul negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, fără să se ajungă deocamdată la o înțelegere între administra ...(continuare)
Social - Oameni fără adăpost, internați de polițiștii locali
Având în vedere atenționările meteorologice din ultimele zile, în cadrul Planului de măsuri „Hibernal” care se derulează la nivelul Poliției Locale Galați până la începutul lunii martie 2018, polițiștii locali din ...(continuare)
Social - Un bărbat bănuit că a violat în 2016 o bătrână a fost reținut și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă
Un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna gălățeană Tudor Vladimirescu, bănuit că în urmă cu aproape doi ani, ar fi pătruns în locuința unei bătrâne, de 85 de ani, pe care a violat-o, a fost reținut, miercuri, iar în cursul zilei de joi el va ...(continuare)
Social - Polițiștii caută o bătrână dispărută; femeia ar putea fi la o mănăstire
Polițiștii din Galați caută o femeie, în vârstă de 85 de ani, care în octombrie 2017 a plecat de acasă pentru efectuarea unui control medical la Spitalul Județean de Urgență, însă nu a mai revenit la domiciliu, membrii familiei spunând că femeia ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEvenimentSocial Mica PublicitateContact