Nr.3883, Miercuri, 20 Martie 2019  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Poliția Locală derulează anul acesta un nou plan de măsuri ”Siguranța în trafic”

      În 2019, la nivelul Poliției Locale Galați este pus în aplicare un nou Plan de măsuri, „Siguranța în trafic”. Astfel, în perioada ianuarie ” decembrie 2019, efectivele de polițiști locali de la Secții de Ordine Publică și Serviciul Siguranță Rutieră vor fi angrenate în acțiuni specifice, zilnic, în intervalele de timp concomitente sau diferite, inițial pe străzile intens circulate, apoi pe străzile aferente, atât în echipe mixte (Siguranță Rutieră și Ordine Publică), cât și independent.

      „În anul 2018 programul de măsuri ”Parcarea 2018” și-a atins parțial scopul, în sensul că, cu toate eforturile depuse atât de polițiștii locali de la Serviciul Siguranță Rutieră, cât și de cei de la ordine publică, atestați să desfășoare activități și în domeniul rutier, nu s-a reușit în totalitate o disciplinare a conducătorilor auto, în special în domeniul parcărilor neregulamentare, chiar dacă numărul de sancțiuni a fost mare, ca și cuantumul amenzilor respectiv numărul de puncte penalizare. Din acest motiv, în acest an, în cadrul Planului de măsuri „Siguranța în trafic”, vom aborda problematica parcărilor neregulamentare în special pe marile artere de circulație, la trecerile de pietoni, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în intersecții, dar și în fața instituțiilor publice și de învățământ (Palatul de Justiție, Colegiul Național „Costache Negri”, etc) ”, a declarat Petrică Hahui, director general Poliția Locală Galați.

      Anul trecut, 6.380 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 1.280.000 lei și 2.535 puncte penalizare au aplicat polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și polițiștii de la ordine publică, în cadrul Planului de măsuri „Parcarea ” 2018”, acțiune demarată în luna februarie a anului 2018.

      Pe parcursul anului cele mai multe amenzi au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spațiul verde și parcarea pe scuar, conducătorii auto în cauză fiind sancționați în conformitate cu prevederile HCL 260/2018. Au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru: autoturisme expuse la vânzare pe domeniul public, autoturisme abandonate pe domeniul public, încălcarea OUG 195/2002 (oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t); încălcarea prevederilor HCL 425/2011.

      În ultima lună a anului 2018, polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au dat un număr de 375 de amenzi în valoare de peste 89.000 lei și 175 de puncte penalizare.

      De la intrarea în vigoare a HCL 260, în anul 2018, pentru fapte referitoare la circulația, oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Galați, altele decât cele prevăzute în OUG 195/2002, sancțiunile sunt cuprinse între 700 și 2.500 lei.

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Ecosal preia gratuit deșeurile vegetale
Având în vedere că, în ultima perioadă, la punctele gospodărești, destinate doar deșeurilor menajere, au fost depozitate deșeuri vegetale, Serviciul Public ECOSAL Galați a anunțat toate persoanele fizice că primește la Stația de sortare ...(continuare)
Social - Licitație pentru 40 de autobuze noi
Societatea Transurb a anunțat, marți, că a demarat procedura privind organizarea licitației în vederea achiziționării a 40 de autobuze de mare capacitate pentru transportul public local de persoane. Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecar ...(continuare)
Social - Situația blocurilor la care racordurile de preluare ape uzate menajere lipsesc sau sunt defecte
Deficiențe majore în ceea ce priveste funcționarea instalațiilor interioare de canalizare la un număr de 130 asociații de proprietari, respectiv la 412 blocuri/scări. Sunt rezultatele unor verificări efectuate de angajații Apă Canal. Po ...(continuare)
Social - Ministerul Sănătății: Evoluția gripei are un caracter epidemic
În ultimele trei săptămâni, circulația virusului gripal in Romania a avut un caracter epidemic, în care numărul cazurilor de îmbolnăvire prin viroze respiratorii este mai mare față de cel așteptat. “Există o succesiune de trei săptă ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentSocial Mica PublicitateContact