Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Cum a ajuns o învățătoare să conducă Inspectoratul Școlar Galați. Ultima ei ispravă: promovează principii oculte, pseudoștiințifice, în școli

      În caz că nu știați, de câteva zile Inspectoratul Școlar Județean Galați este condus de o doamnă învățătoare de la țară. Selena Costea a fost învățătoare la Școala Gimnazială din Liești și a fost adusă, în iunie 2020, pe postul de inspector general școlar adjunct. Evident, doamna Selena nu a susținut niciun fel de concurs, ci a fost băgată în față pe filiera PNL, partid al cărei membru este.

      Ca și cum promovarea bizară n-ar fi fost de ajuns, odată cu câștigarea unui mandat de parlamentar de către inspectorul general Onuț Atanasiu (și el tot membru PNL, ba chiar unul cu funcție), doamna Selena Costea a ajuns, interimar, șef „plin” al Inspectoratului Școlar. Adică ia decizii legate de soarta învățământului gălățean.

      Câtă competență are doamna cu pricina este discutabil, căci potrivit CV-ului nu prea a avut responsabilități manageriale (cerute imperios de funcția de șef al ISJ) și nici pe partea educativă nu are cine știe ce performanțe. Dar, vorba, ceia, la PNL orice caporal are-n raniță bastonul de mareșal, deci orice învățătoare are-n poșetă sceptrul de șef al învățământului.

      Avem de-a face cu o adevărată premieră, căci este pentru prima oară în istoria cunoscută când soarta educației la nivel de județ este lăsată pe mâna unui învățător. Cu tot respectul pentru învățători. Drept urmare, așteptăm cu entuziasm momentul în care la frâiele ISJ va ajunge o educatoare sau (de ce nu?) o femeie de serviciu de la școala I-IV din Cuca Măcăii.

      Însă asta nu e tot. Mandatul halucinat al Selenei Costea aduce și alte premiere care întorc pe dos creierul oamenilor normali. Mai nou, doamna promovează numerologia (o pseudoștiință ocultă, din zona astrologiei și misticismului) printre profesori, solicitându-le cadrelor didactice, printr-o adresă oficială cu antetul Inspectoratului, să ia parte la proiectul online „Numerologia-o 9 legătură între dascăl şi elev". Proiectul, adresat cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ, este iniţiat de Asociaţia Numerologilor din România şi se va desfăşura online, pe platforma zoom, în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie, între orele 18.00 şi 21.00.

      Probabil că se va trece apoi la studiul cititului în bobi și la ghicitului în cafea, în locul plictisitoarelor geografie și istorie, pe care noii corifei ai educației naționale vor să le redenumească științe sociale și să le predea „la pachet”, o oră pe săptămână, ca educația fizică.
Autor: Radu Grigorescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Galați, redeschis! Din 25 ianuarie, gălățenii au din nou acces în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele
Pandemia slăbește la Galați. Începând de luni, 25 ianuarie 2021, restaurantele, barurile și cafenelele din municipiul Galaţi se vor redeschide la interior, iar activitatea teatrelor, cinematografelor şi a altor instituții organizatoare de sp ...(continuare)
Social - Apa „de Vrancea” va ajunge la robinetele gălățenilor printr-o conductă nouă, ce va fi inaugurată în câteva zile
Apa „de Vrancea” (din fapt din captările de adâncime de la malul Siretului, din zona Vadu Roșca) va ajunge în curând la gălățeni printr-o conductă nouă. Operatorul regional Apă Canal SA anunță că, în zilele de 25-27 ianuarie, va av ...(continuare)
Social - Soția fostului prefect Dorin Otrocol a murit de Covid-19
Fostul prefect Dorin Otrocol trece prin clipe cumplite. Soția acestuia a murit în urmă cu câteva zile de Covid 19, iar el nu a avut posibilitatea nici măcar să-și ia adio sau să participe la înmormântare deoarece este infectat, la rândul l ...(continuare)
Social - Locuitorii din Micro 20 îi cer primarului Pucheanu tratament egal cu restul gălățenilor
Într-o scrisoare trimisă redacției „Imparțial”, un grup de locuitori ai cartierului Micro 20 din Galați fac un apel către primarului orașului, să trimită și către zona lor ceva fonduri pentru modernizare. „Suntem cetățeni ai oraș ...(continuare)
Social - INEDIT Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălățeni să se programeze pentru vaccinarea contra Covid
Gălăţenii pot cere ajutorul bibliotecarilor de la „VA Urechia” (în toate filialele din oraș; vezi lista la finalul articolului)pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informaţii cu privire ...(continuare)
Social - Fals preot anchetat pentru înșelăciune. Acesta spune că este victima unei rețele infracționale și că era convins că a fost atestat ca slujitor al bisericii
Un tânăr de 18 ani, pe nume Ionuţ Chiriţă, este anchetat de polițiștii din Galați pentru înşelăciune, după ce a fost depistat că oficia slujbe pe bza unei diplome false, emisă de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Documentu ...(continuare)
Social - Enervanta stație Filești, care pompează apa potabilă „de Vrancea” pentru Galați, intră în reparații. Când și cât se oprește apa
Nu există gălățean care să nu fi înjurat, măcar odată în viața lui, sistările intempestive ale apei potabile. Și nu vorbim de cele anunțate sau de cele pentru rău-platnici, ci de cele venite din senin, ca o o veritabilă lovitură la ț ...(continuare)
Social - Procesiunea de Bobotează, anulată. Slujba se va ține în biserici, fără public, iar apa sfințită va fi distribuită îmbuteliată
Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat că de Bobotează în toate bisericile din Galaţi şi Brăila credincioşii vor primi, începând cu ora 7.00, Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ian ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact