Nr.4117, Joi, 26 Noiembrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Închiderea piețelor stârnește revoltă la Galați. Trânte politice, dar și înjurături aprige între cei care „cred” și cei care „nu cred” în Covid

      Decizia Guvernului de închide piețele comerciale acoperite din orașe (lăsând în același timp deschise mall-urile) a stârnit furie și la Galați. Este un adevărat tir încrucișat între mai multe tabere, un război bizar din care aproape că lipsesc argumentele logice, însă pasiunea se revarsă din plin, mai ales sub formă de invectivă și ură.

      Pe partea de politică a controverselor, tonul a fost dat de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, care a criticat dur decizia autorităților centrale de închidere a piețelor.

      „Măsurile sunt fără nicio noimă, la voia întâmplării, parcă împotriva românilor. În scurt timp vom avea și temperaturi de îngheț, așa că nici tarabele exterioare nu vor mai putea rămâne deschise prea mult. Legumele și fructele românești intră și ele ”în carantină”. Guvernul ne trimite pe toți acum la supermarket, să ne înghesuim la marfa din import. Asta în timp ce producătorii și comercianții români nu știu cum se vor mai putea descurca. De parcă virusul atacă mai agresiv în piețele noastre decât în lumina neonului de multinațională. Vedem cum infectările cresc de la o zi la alta, iar măsurile sunt fără nicio noimă, la voia întâmplării, parcă împotriva românilor”, declară edilul Galațiului.

      Mesajul este destul de subtil, căci dincolo de îngrijorarea autorității locale legată de asigurarea unui serviciu comunitar (accesul la hrană al populației), are legătură cu campania electorală și cu PSD. Printre rânduri, răzbate plenar naționalismul clamat de social-democrați, solidaritatea (clamată și mimată, deloc autentică) cu „talpa țării” și atacul la multinaționale (știut fiind că acestea au fost mereu solidare cu partidele de dreapta).

      Interesant este că partidele din arcul guvernamental păstrează o tăcere apăsătoare cu privire la subiect, deși în spațiul virtual este deja „jihad” pe această temă, mai ales între taberele care „cred” și care „nu cred” în Covid. Înjurăturile curg cu duiumul la adresa autorităților, într-o deplină confuzie, căci deși decizia de închidere a piețelor a fost luată de PNL, ținta înjurăturilor au ajuns și primarii, care nu au nicio vină în ecuație: sunt obligați prin lege să se conformeze decizie Guvernului.

      Adevăratul război se poartă însă, în surdină, în piețe. Acolo unde, doar în municipiul Galați, peste 5.000 de oameni își câștigă pâinea (comercianți, șoferi, mici producători). Oamenii sunt realmente disperați de închiderea spațiilor acoperite, având în vedere că vremea se va răci brusc în zilele următoare, deci soluția tarabelor în aer liber nu este o soluție. Ei spun că sunt supuși unui tratament discriminatoriu față de mall-uri, care rămân deschise în continuare.
Autor: Radu Antonescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - S-a „băgat” pește în paradisul pescarilor amatori: canalul Lunca din lunca Brateșului
Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi a făcut o nouă populare cu peşte la Canalul Magistral Lunca. Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri, 18 noiembrie 2020, şi s-a soldat cu popularea cu aproximativ 1.000 ...(continuare)
Social - Testare în masă pentru Covid-19 la Universitatea „Dunărea de Jos” după ce 12 angajați și 4 studenți s-au infectat
Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi vor fi testaţi în regim de urgență, pe cheltuiala instituției, pentru a vedea dacă sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2, după ce 16 persoane, 12 angajaţi şi patru stu ...(continuare)
Social - Situație dramatică în școlile din județul Galați. 11% dintre elevi nu au acces la cursurile online, alți 20% au dispozitive rudimentare
Deși autoritățile se căznesc să ne explice că situația învățământului este sub control, că treaba merge bine online și că închiderea școlilor nu va scădea calitatea educației, cifrele arată cu totul altceva. De altfel și Comisia ...(continuare)
Social - Explozia din Centru. Structura de rezistență a blocului unde s-a produs deflagrația este grav afectată. Unul dintre răniți a murit
Vești proaste în legătură cu efectele puternicei explozii care s-a produs săptămâna trecută în centrul Galațiului. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat că a murit proprietarul apartamentului care a sărit în aer ...(continuare)
Social - Elevii gălățeni așteaptă cu nerăbdare Paștele Cailor. Atunci se estimează că vor ajunge la ei tabletele pentru cursurile online
Promise de mai bine de două luni (fugit irreparabile tempus, cum ar zice bulibașa din Ivești), cele 6.000 de tablete pentru elevii din județul Galați n-au ajuns nici acum la destinatari, așa că în multe locuri cursurile online se țin doar pe ...(continuare)
Social - Absurd de Galați. Comuna Tulucești a devenit, prin lege, „stațiune turistică”, deși nu are niciun loc de cazare
Vești proaspete și de-a dreptul comice de la Guvernul României. Comuna Tulucești a devenit, în mod oficial, prima stațiune de interes turistic local din județul Galați. Nu e glumă, e lege, căci Guvernul României, la inițiativa Ministerulu ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact