Nr.4093, Luni, 10 August 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 33 ° C
Min : 22 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Arde județul! Incendii de pădure și de vegetație cu nemiluita în ultimele zile

      Potop de incendii în județul Galați. Pompierii militari au intervenit în ultimele zile pentru localizarea şi stingerea a numeroase incendii în aer liber apărute din greșeală sau puse intenționat de oameni cu probleme la mansardă. În total, a fost afectată o suprafaţă de peste 25 hectare de pădure şi vegetaţie uscată, se arată într-o informare transmisă joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

      Potrivit sursei citate, un echipaj al Gărzii de Intervenţie Iveşti a intervenit pe o stradă din localitate, unde vegetaţia uscată care ardea şi ameninţa să cuprindă o gospodărie. Incendiul a fost stins operativ de pompierii militari, înainte să afecteze locuinţa. Au ars 3.000 de metri pătraţi de mărăciniş şi vegetaţie uscată, cauza fiind folosirea focului în spaţii deschise.

      Un alt incendiu, având o cauză asemănătoare, a avut loc la Cavadineşti, unde echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenţie Bereşti s-au luptat timp de trei ore pentru a stăpâni flăcările. Au ars în totalitate 10 hectare de mirişte şi grâu, dar şi 10 hectare de vegetaţie uscată de pe un teren viran.

      Cele două autospeciale ale Gărzii Bereşti au fost solicitate să intervină şi în localitatea Balinteşti, unde focul se întindea cu repeziciune la o pădure de salcâmi. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul care reuşise să distrugă numeroşi stupi de albine aflaţi în zonă. După trei ore de intervenţie, bilanţul a însumat patru hectare de vegetaţie uscată şi pădure de salcâmi. Cauza a fost identificată ca fiind focul pus intenţionat.

      O altă intervenţie a fost în localitatea Bereşti-Meria, pentru a lichida incendiul care afecta o plantaţie de salcâmi de pe raza Ocolului Silvic Griviţa. S-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Bereşti, care au lichidat incendiul de vegetaţie uscată înainte să fie distrusă toată plantaţia. Au ars 1,5 hectare de mărăciniş şi salcâmi. Şi în acest caz, focul a fost pus intenţionat.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Potop de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19
Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, s ...(continuare)
Social - Șpaga vameșilor la Giurgiulești: 3.000 de euro de fiecare autocar. Informațiiile, publicate de presa internațională
Faima de șpăgari a vameșilor de la Giuggiulești-Galați a depășit deja granițele ROmâniei. Cotidianul italian „Il Giornale” a publicat recent un amplu articol despre o presupusă reţea de infracţionalitate internaţională, care reuşe ...(continuare)
Social - Parcul Rizer s-ar putea transforma în ograda noului Muzeu de Artă Vizuală
O veste interesantă: Parcul Rizer, în care se construieşte noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, va fi preluat de către Consiliul Judeţean Galaţi, dacă aleşii locali şi judeţeni vor vota proiectul de transfer al proprietății. De fapt ...(continuare)
Social - Fază de tot râsul la Galați: un bărbat a fost reținut pentru că a țepuit un ospătar la achitarea notei de plată
Fază parcă desprinsă dintr-un banc cu chelneri (sau din celebrul film „Filantropica”) petrecută zilele trecute la Galați. Un cuplu (el 41, ea 45 de ani) i-a dat țeapă unui ospătar, însă efectul final nu este tocmai fericit (ca-n film), ...(continuare)
Social - Dați-i o lopățică lui Mitrof, să se joace în nisip în timp ce clădirile de patrimoniu se prăbușesc
Dacă n-ați auzit până acum de Marius Mitrof, haideți că vă explicăm noi cine e. Omul este unul dintre cei mai vechi angajați ai Direcției Județene pentru cultură și (atenție!) Patrimoniu din județul Galați. De fapt, el este adevăratu ...(continuare)
Social - Lista cu zonele din Galați unde este obligatorie purtarea măștii de protecție, începând de sâmbătă, 1 august
Nu mai este loc de întors în privința „botniței”. Începând de sâmbătă, 1 august, purtarea măștii va fi obligatorie și în aer liber, în mai multe piețe din oraș, pe faleză, dar și în parcuri, în zonele de promenadă și în sta ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact