Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

După 31 de ani de nimic educațional, la Galați se va construi din nou o grădiniță „de la zero”

      Primăria municipiului Galați a anunțat că a făcut predarea amplasamentului pentru construcția, cu fonduri europene, a primei grădinițe din oraș, după anul 1990.

      Grădinița se va construi în cartierul Țiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă și birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc.

      La exterior se vor amenaja spații de joacă pentru copii care vor avea la dispoziție căsuţe, leagăne sau tobogane.

      Grădinița este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă.

      Aria desfăşurată construită va fi de 1.250,00 mp, aria construită va avea 503,00 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp.

      Constructorul este societatea Midanne Invest SRL, având 12 luni termen de execuție a lucrărilor, valoarea contractului fiind de 5.055.000 lei cu TVA.

      Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 ” Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.

      Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie.

      Valoarea totală proiect este de 7.017.694,51 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 lei.

      Primăria municipiului Galați are în diverse stadii, 31 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 206.402.366 lei (peste 42 de milioane de euro), din care 3 proiecte s-au finalizat (1,3 milioane de euro), 11 proiecte sunt în implementare (13,9 milioane de euro), iar 17 proiecte sunt în evaluare (26,9 milioane de euro). Contribuția de la bugetul local pentru toate aceste proiecte este estimată la 5,2 milioane de euro.

     
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Prima grădiniță construită de la zero în Galați, după 1989, la un pas de a fi anulată. Ce scandal stupid a generat investiția
Anunțul municipalității cum că va investi o sumă consistentă (în mare parte din fonduri europene) pentru a construit ceva ce nu s-a mai construit în anii democrației modern, adică o grădiniță, are șanse mari să nu se mai materializeze. ...(continuare)
Social - Primele două autobuze hibrid din Galați vor ieși pe trasee în câteva săptămâni. Noile tramvaie, abia în 2022
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunțat că, gata vin autobuzele hibrid cupărate. „Cel mai probabil într-o săptămână sau două, cred că vor ajunge la Galaţi primele două autobuze hibrid din cele 20 pe care le-am achiziţ ...(continuare)
Social - Universitatea din Galați își cumpără vapor. Cum a ajuns rectorul Puiu Georgescu să aspire la rangul de amiral
Pare o utopie, dar este cât se poate de adevărat: Universitatea „Dunărea de Jos” își cumpără un vapor. Ce-i drept, dezamăgitor pentru militanții conduși de ONG-istul Bogdan Brânzan, nu este vorba de o navă de croazieră pe Dunăre, ci ...(continuare)
Social - Galați, redeschis! Din 25 ianuarie, gălățenii au din nou acces în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele
Pandemia slăbește la Galați. Începând de luni, 25 ianuarie 2021, restaurantele, barurile și cafenelele din municipiul Galaţi se vor redeschide la interior, iar activitatea teatrelor, cinematografelor şi a altor instituții organizatoare de sp ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact