Nr.4161, Luni, 25 Ianuarie 2021  
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 11 ° C
Min : -2 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Enervanta stație Filești, care pompează apa potabilă „de Vrancea” pentru Galați, intră în reparații. Când și cât se oprește apa

      Nu există gălățean care să nu fi înjurat, măcar odată în viața lui, sistările intempestive ale apei potabile. Și nu vorbim de cele anunțate sau de cele pentru rău-platnici, ci de cele venite din senin, ca o o veritabilă lovitură la țevăraia devenită dintr-un foc inutilă.

      Ei bine, acest lucru e pe cale să se schimbe. Desele avarii înregistrate la stația de repompare de la Fileşti (cea responsabilă de majoritatea sistărilor neprevăzute de apă din Galați) au dus la decizia ca în 2021 instalațiile de acolo să intre în reparaţii. Nu va fi simplu, însă. Va fi nevoie de opriri ale apei „de Vrancea”, prima intervenție fiind programată pentru noaptea marți spre miercuri (12 spre 13 ianuarie). Prima intervenție va dura circa 10 ore (de la 20,00 la 6,00), asta dacă nu apar probleme pe parcursul ei.

      După cum a informat Apă-Canal, urmează să facă ample lucrări de investiții prin care să remedieze și, acolo unde se impune, să înlocuiască elementele critice din sistemul de distribuție. În acest interval, apa potabilă va fi sistată pentru consumatorii arondați stației de repompare Filești din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, sat Filești, Calea Smârdan, respectiv în următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Aurel Vlaicu, Siderurgiștilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct), I.C. Frimu, Filești, sat Filești, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 40, Micro 13B. Consumatorii afectați sunt avertizați să își facă provizii de apă, iar pentru situații deosebite Apă-Canal va pune la dispoziție cisterne. Cererile pot fi făcute la dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236.463.294 și 0236.473.380 int.133.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - Galați, redeschis! Din 25 ianuarie, gălățenii au din nou acces în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele
Pandemia slăbește la Galați. Începând de luni, 25 ianuarie 2021, restaurantele, barurile și cafenelele din municipiul Galaţi se vor redeschide la interior, iar activitatea teatrelor, cinematografelor şi a altor instituții organizatoare de sp ...(continuare)
Social - Apa „de Vrancea” va ajunge la robinetele gălățenilor printr-o conductă nouă, ce va fi inaugurată în câteva zile
Apa „de Vrancea” (din fapt din captările de adâncime de la malul Siretului, din zona Vadu Roșca) va ajunge în curând la gălățeni printr-o conductă nouă. Operatorul regional Apă Canal SA anunță că, în zilele de 25-27 ianuarie, va av ...(continuare)
Social - Soția fostului prefect Dorin Otrocol a murit de Covid-19
Fostul prefect Dorin Otrocol trece prin clipe cumplite. Soția acestuia a murit în urmă cu câteva zile de Covid 19, iar el nu a avut posibilitatea nici măcar să-și ia adio sau să participe la înmormântare deoarece este infectat, la rândul l ...(continuare)
Social - Locuitorii din Micro 20 îi cer primarului Pucheanu tratament egal cu restul gălățenilor
Într-o scrisoare trimisă redacției „Imparțial”, un grup de locuitori ai cartierului Micro 20 din Galați fac un apel către primarului orașului, să trimită și către zona lor ceva fonduri pentru modernizare. „Suntem cetățeni ai oraș ...(continuare)
Social - INEDIT Bibliotecarii îi vor ajuta pe gălățeni să se programeze pentru vaccinarea contra Covid
Gălăţenii pot cere ajutorul bibliotecarilor de la „VA Urechia” (în toate filialele din oraș; vezi lista la finalul articolului)pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informaţii cu privire ...(continuare)
Social - Fals preot anchetat pentru înșelăciune. Acesta spune că este victima unei rețele infracționale și că era convins că a fost atestat ca slujitor al bisericii
Un tânăr de 18 ani, pe nume Ionuţ Chiriţă, este anchetat de polițiștii din Galați pentru înşelăciune, după ce a fost depistat că oficia slujbe pe bza unei diplome false, emisă de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor. Documentu ...(continuare)
Social - Cum a ajuns o învățătoare să conducă Inspectoratul Școlar Galați. Ultima ei ispravă: promovează principii oculte, pseudoștiințifice, în școli
În caz că nu știați, de câteva zile Inspectoratul Școlar Județean Galați este condus de o doamnă învățătoare de la țară. Selena Costea a fost învățătoare la Școala Gimnazială din Liești și a fost adusă, în iunie 2020, pe post ...(continuare)
Social - Procesiunea de Bobotează, anulată. Slujba se va ține în biserici, fără public, iar apa sfințită va fi distribuită îmbuteliată
Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat că de Bobotează în toate bisericile din Galaţi şi Brăila credincioşii vor primi, începând cu ora 7.00, Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ian ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieCulturaEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact