Nr.4092, Vineri, 23 Octombrie 2020  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer senin

Max
: 21 ° C
Min : 5 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Bătaie de joc în școlile din Galați: un sfert dintre unitățile școlare funcționează fără asistență medicală, deci nu ar fi trebuit, conform legii, autorizate

      Situație scandaloasă în privința asigurării asistenței medicale în școlile din Galați. Conform informaţiilor publicate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, în raportul prezentat la Comisia de Dialog Social de la Prefectură, triajul medical nu se face cu personal medical în 42 de unităţi de învăţământ din mediul rural. Mai pe înțelesul tuturor, în plină pandemie, într-un sfert dintre școlile din județ nu există nici măcar o umbră de asistență medicală, deși legea obligă unitățile școlare și primăriile să asigure așa ceva, fiind condiție de bază pentru autorizare.

      „Respectivele şcoli şi grădiniţe nu au nici măcar o asistentă medicală. Le-am spus la începutul anului că medicii de familie şi asistentele de la dispensar din satele respective ar trebui măcar o dată pe săptămână să efectueze un triaj. Acolo, totul a căzut în sarcina cadrelor didactice. Fiecare profesor, fiecare învăţător se ocupă şi cu triajul elevilor. În municipii, lucrurile stau altfel. Avem asistente în fiecare unitate de învăţământ, la unele avem chiar şi medici", a declarat inspectorul şcolar general Onuţ Atanasiu.

      În mod normal, conform legii, școlile care nu au asitență medicală trebuie închise (efect al suspendării autorizației), iar primarii localităților care au unitățile de învățământ amintite în administrare trebuie amendați.
Autor: Silvia Toma
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Social - ANTI INTERVIU Călin Georgescu, expert ONU: „Exploatarea omului de către om a fost înlocuită cu manipularea omului de către om”
Reporter: Înțeleg că premierul Ludovic Orban va lua în discuție adoptarea Celor 10 Porunci biblice prin Ordonanță de Guvern. Până atunci, a împânzit cu jandarmi toate drumurile care duc la moaștele Sfintei de la Iași. Călin Georgescu: ...(continuare)
Social - Vandalism în cimitirul Coca Cola. Peste 130 de monumente funerare au fost distruse
Doi minori, de 12 și 15 ani, au reușit să distrugă peste 130 de lucrări funerare din Cimitirul "Sf. Lazăr". Totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare, iar cei care s-au sesizat până la urmă (adică după vreo 3 ceasuri) au fost chiar paznic ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocial Mica PublicitateContact